הודו לפטריה: נתחי הודו בין אדום ופטריות

ההודו לא חייב להגיע לצלחת שלכם בהכרח כשווארמה. אפשר גם לתת לו קונטקסט יותר חגיגי ואלגנטי. מתכון לנתחי הודו עם יין אדום

nrg מעריב | 10/11/2010 15:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: הודו, שף
בשר הודו עשיר בברזל ומומלץ. חוץ משילוב של בשר הודו טחון בקציצות או כשאוורמה, אפשר לתת לבשר הזה גם לככב בפני עצמו. המתכון הבא הוא לתבשיל  נתחי הודו ברוטב יין הוא עשיר בטעמים ואופייני לאזור בוז'ולה בצרפת. יצר אותו יעקב כץ, שף בכיר ב"מכללת השף", במסגרת סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, בנושא בישולים עם יין לכבוד חודש הבוז'ולה.  

קרדיט צילום: דודו קורן סטודיו לצילום

צילום: דודו קורן - סטודיו לצילום
נתחי הודו ביין צילום: דודו קורן - סטודיו לצילום
נתחי הודו ביין אדום

חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג בשר הודו אדום (שווארמה)
100 ג' חזה אווז מעושן
5 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות קמח
1/2 כוס ציר בקר
2 כוסות יין אדום
2 שיני שום קצוצות
1 עלה דפנה
צרור פטרוזליה קטן
1/4 כפית טימין
1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנה
הכנה:
חותכים את בשר ההודו לקוביות של 3-4 ס"מ ואת חזה האווז המעושן לקוביות קטנות.
מחממים את השמן בסיר כבד ושטוח ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים עד לפריכות.
מוסיפים את קוביות בשר ההודו ומטגנים מכל הצדדים.
מפזרים את הקמח על הבשר ומערבבים היטב.
מוסיפים

את הציר והיין, מוסיפים שום, עלה דפנה, פטרוזיליה וטימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות על להבה נמוכה.
חוצים את הפיטריות ומוסיפים לבשר. מבשלים יחד עוד כ 5 דקות מגישים חם ומקשטים בעשב תיבול. מומלץ להגיש בתוספת פסטה או סלט עלים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->