סרבנים מלידה: מיכל וקסמן מנדבת טיפים ומתכונים למנות שילדים אוהבים

לכבוד יום המשפחה ביקשנו ממיכל וקסמן, מחברת הספר "טעמים ראשונים", והכוהנת הגדולה של תחום הבישול לילדים, לתרום לכם כמה טיפים שיחסכו לכם כמה מריבות משפחתיות עתידיות סביב שולחן האוכל. קיבלנו עצות מועילות וגם שני מתכונים מהספר הטרי

מיכל וקסמן | 3/2/2011 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם נקבל את הבררנות הקולינרית של ילדינו כשלב לגיטימי בגדילה ובהתבגרות שלהם, יש סיכוי טוב שנצליח לנטרל הרבה מהמתח שמוביל למאבקים סביב השולחן. הנה כמה דרכי פעולה שכדאי לשקול בהתמודדות עם ילד סרבן:

1. שתפו את הילדים בבחירת התפריט השבועי שלהם. הגדירו ביחד ממה תורכב כל ארוחה ותגיעו להסכמה לגבי מבחר מנות שיתאימו להגדרות האלה.

2. מותר לילדים להתעסק עם האוכל שבצלחת שלהם ולהתנסות איתו כרצונם: להזיז בצלחת, למיין, לגעת בידיים. הימנעו מחוקים והגבלות שיכבו את הסקרנות שמגלים ילדים כלפי אוכל.
עטיפת הספר החדש.
עטיפת הספר החדש. יחצ


3. כדאי להקפיד שילדים יגיעו לארוחות רעבים במידה ולא אחרי בוקר או אחה"צ של כירסומים וחטיפים. ילדים רעבים מתפנים פחות לבררנות ולחפירות גיאולוגיות בצלחת. מצד שני, לא כדאי לחכות עם הארוחות למצב שבו הילדים כבר גוועים. רעב קיצוני מביא איתו הרבה עצבים וחוסר סבלנות שיהפכו בקלות למריבה שהסרבנות לאכול במרכזה.

4. הכנסת הילדים למטבח ושיתופם בשלבי ההכנה ואפילו הקניה של האוכל הם דרך טובה לחבב אותו עליהם. ילדים מרגישים הזדהות וגאווה כשמתייחסים אליהם ברצינות ונותנים להם לקחת חלק בפעולות השיגרתיות של הבית. הסיכוי שילד יטעם משהו שהכין בעצמו גדול יותר.

5. ארוחה משפחתית ודוגמה אישית מצד ההורים הן הדרך הטובה ביותר לחשוף ילדים לסוגי אוכל בריאים יותר אבל פופולריים פחות. לפעמים יטעמו מהצלחת שלכם משהו שלא היו מאפשרים לכם לשים בצלחת שלהם. כשאוכל חדש מוגש לשולחן כי מישהו אחר אוהב אותו, הוא נראה לפעמים פחות מאיים ויותר אטרקטיבי.

6. אל תתייאשו אחרי סירוב או שניים. מחקרים מראים שיש צורך לחזור ולחשוף ילדים לסוגי אוכל שאינם פופולריים מבחינתם, בממוצע 10 פעמים, לפני שישתכנעו לטעום. המשיכו למשל להגיש צלחת עם ירקות טריים חתוכים בכל ארוחה, גם אם תשע מתוך עשר פעמים היא תישאר מלאה.

7. הימנעו מלהפוך את הארוחה לזמן של מתחים ומלחמות. תפקידכם כהורים הוא לאפשר לילד לאכול ולא לדרוש ממנו לאכול. אנחנו לא אומרים לילדים שלנו לנשום, הם נושמים כצורך קיומי, התייחסו גם אל אוכל בצורה דומה. תציעו אוכל חדש אבל אל תנסו ללחוץ ובטח שלא להכריח או לשחד באמצעות קינוחים או סוג אחר של פרס או עונש. אל תכריחו ילדים לסיים את כל האוכל מהצלחת ואל תשתמשו בסחטנות רגשית ("רק עוד ביס אחד בשבילי"). היו נחושים בכך שאוכל קשור רק לאוכל, גדילה, בריאות והתחזקות ואיננו תלוי או קשור ביתר תחומי החיים ובוויכוחים הקיומיים ביניכם לבין הילדים. ילדים צריכים ללמוד לאכול ברצון ובהנאה, ללא מלחמות והתניות.

8. תמיד תדאגו שלפחות חלק ממרכיבי הארוחה יהיו כאלה שהילדים אוהבים בוודאות. את הדיונים על סוגי אוכל נוספים וההסברים למה הם חיוניים - כדאי לקיים מחוץ לזמני הארוחות ולא בנוכחות קהל.
9. אם הילד שלכם חיוני, בריא וגדל כמו שצריך – צמצמו את ההתעקשות והמאבקים בענייני אוכל. גם ילדים שהתזונה שלהם לא מאוד מגוונת יכולים לגדול מצוין ולהיות בריאים וחזקים. צריך לתת לילדים את הזכות לבחור ולבטא את רצונותיהם ולמצוא את המקומות החשובים באמת להתעקש איתם. רוב הילדים הבררנים יהפכו בסוף למבוגרים שאוכלים אוכל טוב ומגוון.

דניה ויינר
קציצות עוף. דניה ויינר
קציצות עוף של הדס

המרכיבים (20 קציצות בינוניות):

1/2 ק"ג בשר עוף טחון (עדיף מפרגיות ולא מחזה עוף)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ קטן
1 כפית שטוחה סוכר
3 כפות סויה
1 כוס פירורי לחם (עדיף פנקו – פירורי לחם יפניים)
שמן  זית, תירס או חמניות לטיגון

ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים עד להשחמה.
2. בקערה גדולה מערבבים את העוף, הסויה והבצל המטוגן.
3. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל בינוני.
4. טובלים כל קציצה בפירורי לחם כך שכל הצדדים יצופו היטב.
5. מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להשחמה.
6. סופגים את השמן עם נייר סופג ומגישים חם.

אפשר להכין כמות גדולה של תערובת ולהקפיא את הקציצות אחרי הטבילה בפירורי הלחם, מבלי לטגנן. לפני הארוחה מפשירים את הכמות הרצויה ומטגנים. אין לשמור במקרר או להקפיא קציצות מטוגנות, הן מאבדות את פריכותן.

דניה ויינר
מסתבר שילדים אוהבים אותו. רוסטביף. דניה ויינר
מתכון לרוסטביף

הטירחה בהכנת רוסטביף היא מינימלית ורוב העבודה נעשית בזמן הקנייה. אם מבקשים מהקצב לארוז לכם את נתח הבשר באריזת ואקום, אפשר להחזיק אותו במקרר עד שבוע בלי לבשל או להקפיא. זה מאפשר לכם ליהנות מארוחה טובה ומהירה מאוד כשלא הספקתם לתכנן או להכין משהו אחר.

המרכיבים (10-8 מנות):

1/2 1 ק"ג נתח סינטה בקר איכותי, מיושן היטב
3 כפות שמן זית איכותי
תבנית של תנור ובתוכה כוס מים
8-10 ענפים של מרוה, רוזמרין ותימין (לא חובה)

ההכנה:

1. מוציאים את הבשר מהמקרר 3 שעות לפני הצלייה. אם הבשר קר, הוא מתכווץ עם הכניסה לתנור ומתקשה. מחממים תנור ל- 250 מעלות.
2. מורחים את הבשר בשמן זית מכל הצדדים. מעסים היטב בידיים. אם מכינים רוסטביף למבוגרים, אפשר לערבב את השמן עם 2 כפות חרדל דיז'ון, למרוח את הנתח ולפזר למעלה פלפל גרוס טרי. לילדים עדיף בלי. אני באופן אישי מעדיפה בשר נטו גם למבוגרים.
3. מניחים את נתח הבשר המרוח בשמן על גבי רשת במרכז התנור. כמה ס"מ מתחת לרשת מניחים את התבנית עם המים, לתוכה יטפטפו נוזלי הצלייה שישתחררו מהבשר. אם תניחו את הבשר ישירות בתבנית, יתקבל חלק עליון שחום וצלוי וחלק תחתון מאודה ומכובס.
4. צולים את הבשר בחום גבוה מאוד 20-17 דקות. בתום הזמן הזה הבשר אמור להיות שחום וצלוי מבחוץ.
מכבים את התנור ומשאירים את הבשר סגור בתוכו 14-13 דקות נוספות.
5. חשוב לדייק ברמת הדקות ולא ללכת על בערך. אם תרצו נתח ורוד יותר, בחרו בזמן הקצר בכל שלב.
מוציאים את הבשר. פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם סלט ירוק או כל תוספת אהובה אחרת. הפרוסות הקרובות לקצה הנתח יהיו צלויות יותר ואלה שקרובות למרכז הנתח יהיו אדומות יותר. אפשר לחלק בין הסועדים לפי דרגת העשייה החביבה על כל אחד.
6. אם נשארו שאריות, תוכלו להכין מהן סנדוויצ'ים מעולים בערב או למחרת


לבלוג של מיכל וקסמן.

המתכונים מתוך הספר "ארוחת ילדים" של מיכל וקסמן בהוצאת ידיעות אחרונות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->