ושכולם יקפצו: חברות התעופה מחזרות אחרי תושבי הצפון

התחרות על התנועה הגוברת של תיירים לאילת עולה מדרגה: ישראייר תכפיל את מספר הטיסות מחיפה לעיר הדרומית - במטרה לנגוס בנתח השוק של הטסים מהצפון. ישראייר: "זיהינו הזדמנות - אנחנו רוצים לגדול". גורמים בענף: "מהלך תמוה - הטיסות מחיפה אינן מלאות"

מאת ענת שיחור-אהרונסון | 2/3/2011 11:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מלונות אילת.
מלונות אילת.  צילום: יהודה בן יתח

ישראייר פונה לתושבי הצפון? היא הודיעה אתמול כי החל מיום שבת 12 במרס תכפיל את היקף הטיסות הפניםארצי חיפה-אילת ותפעיל בו 17 טיסות שבועיות במקום 8 טיסות שבועיות כפי שהיה עד כה. כמו כן החברה תציע ללקוחותיה יותר חבילות נופש לעיר הדרומית. לפי ההערכות ישראייר מגבירה את פעילותה מצפון הארץ כדי לחדור לנישת הטיסות מחיפה לאילת.

בתקופה האחרונה מנסות חברות התעופה הישראליות למתג עצמן ולתפוס נישות בשוק הישראלי הצפוף. במסגרת זו אל על ממתגת עצמה כחברת טיסות פרימיום ארקיע תפסה את הנישה של טיסות לואו קוסט (מוזלות) - וחברת התעופה השלישית בגודלה ישראייר מנסה ככל הנראה לנגוס בעוגת ההכנסות מהטיסות של תושבי הצפון לאילת.
צילום: ישראייר
מטוס של חברת ישראייר. צילום: ישראייר
"התוכנית תוכיח את עצמה"

"עד היום הפעלנו 8 טיסות שבועיות בלבד בקו זה - בימים ראשון רביעי חמישי ושבת כך שלמעשה מדובר בקפיצת מדרגה גדולה בפעילותנו בנמל התעופה המתפתח של חיפה" אומר דרור בהט, מנהל עסקים ראשי בישראייר מקבוצת IDB תיירות. "הכוונה שלנו היא להגביר את הפעילות בטיסות הפנים-ארציות כחלק מהתוכנית השנתית האסטרטגית של ישראייר וIDB תיירות".

בהט מוסיף כי המטרה היא גידול בפעילות: "לחיפה יש פוטנציאל. אנחנו מקווים שעם תמהיל הטיסות והחבילות שבנינו - אחרי שעשינו עבודת שטח עם סוכני המכירות באזור - התוכנית אכן תוכיח את

עצמה".

בהט מדגיש כי "התחרות בטיסות הפנים-ארציות גבוהה מאוד והיתה כזאת גם לפני שאל על נכנסה לשוק הטיסות לאילת. אנחנו רוצים לגדול וזיהינו הזדמנות של פלח שוק. מאחר שהיינו הראשונים לזהות אותו אני מקווה שנהנה מהראשוניות הזאת. המהלך לא קשור דווקא למיתוג - אלא יותר לתפיסת פלח".

עוד אומר בהט כי "חלק גדול מלקוחותינו טסים בקו אילת-חיפה באופן קבוע - והחלטנו להוסיף טיסות כדי לתת מענה לדרישה הגוברת. אנו בטוחים שהגדלת תדירות הטיסות בקו חיפה-אילת תעלה את הביקוש לנופש באילת וכן תסייע לאנשי עסקים".

פוטנציאל חיפאי

הטיסות מחיפה אמורות להיות אטרקטיביות מכיוון שמדובר בטיסה ישירה ללא חניית ביניים בשדה דב או בנתב"ג. נוסף על כך בישראייר עומדים לקבל בחודשים הקרובים שני מטוסים חדשים מסוג אי.טי.אר ממפעל איירבאס בטולוז עם 72 מקומות במטוס וצורת ישיבה נוחה ומשופרת. בהט סבור שהמטוסים החדשים ימשכו נוסעים נוספים לחברה.

לפוטנציאל החיפאי נוספת גם העובדה שבניגוד למגרש החניה בשדה דב-מגרש החניה בחיפה הוא ללא תשלום. "השדה בחיפה נוח קומפקטי ויפה מאוד ומערכת הכבישים החדשה באזור מקלה על הנוסע" מדגיש בהט.

בישראייר אומרים כי ההבדל במחיר בין טיסה לאילת משדה דב לבין טיסה ישירה מחיפה הוא כמה עשרות שקלים בלבד - תלוי ביום בשעה וגם בעונה. "זה שוק עם תחרות משוכללת מאוד בהתאם לביקוש" מוסיף בהט.

זיו ארדמן
שדה התעופה בחיפה. זיו ארדמן
חבילה ב-700 שקל לאדם

כך למשל ישראייר מציעה חבילת נופש בת 2 לילות בסופ"ש במלון ריביירה קלאב (ישרוטל) הכוללת טיסות הלוך ושוב בקו חיפה-אילת. חבילה זו תעלה 699 שקל לאדם בחדר זוגי (14-12 למרס על בסיס לינה בלבד).

חברת ארקיע כבר מפעילה 8-7 טיסות בשבוע מחיפה לאילת (16-14 טיסות הלוך-חזור בסך הכל).
מחירי חבילות הכוללות טיסות מחיפה עומדים על 1,004 שקל לאדם (נופש זוגי) ל-2 לילות - כולל טיסות לינה וארוחות בוקר.

אסטרטגיה ארוכת טווח

גורמים בענף טוענים כי המהלך של ישראייר נראה תמוה מאחר שהטיסות מחיפה יוצאות כשהן אינן מלאות. לכן קשה למצוא סיבה ישירה להכפלת מספר הטיסות אלא אם יש כוונה ואסטרטגיה ארוכת טווח.

בעבר הבינה ארקיע שלא כדאי להתחרות באל על בקווים לחו?ל בגלל הפרשי הגדלים בין החברות שבא לידי ביטוי בעיקר במספר המטוסים ובמגוון היעדים.

לכן היא תפסה נישה של טיסות לואו קוסט (מוזלות) מהלך שנתפס כיום כמוצלח מאוד. אל על ממתגת עצמה כחברת פרימיום (יוקרה) - וכעת ישראייר צריכה למצוא את עצמה בשוק הישראלי.

נמל התעופה חיפה משמש נמל תעופה פנים-ארצי שממנו ניתן לטוס לאילת ולשדה דב וכן נמל תעופה בינלאומי שממנו יוצאות טיסות צ'רטר וטיסות פרטיות ליעדים קרובים (קפריסין איי יוון וכדומה).
בשנים האחרונות נמל התעופה בחיפה הופך מרכזי יותר ויותר: לפי נתוני רשות שדות התעופה בשנת 2009 יצאו מחיפה כ-60 אלף נוסעים ב-934 9 טיסות פנים-ארציות.

שוק הטיסות לאילת נמצא כבר כמה שנים בתחרות עזה. בנמלי אילת ועובדה עברו בשנה שעברה כ-1.4 מיליון נוסעים המהווים גידול של 21.3 בתנועת הנוסעים. בישראייר ובארקיע מעריכים כי שוק הטיסות לעיר הדרומית יגדל השנה ב-8-10 אחוז. שוק זה מוערך בכ-500 מיליון שקל.

לצד ארקיע וישראייר גם אל על הצליחה אחרי מאבק עיקש לקבל רישיון לטוס לאילת. עם זאת הרישיון מגביל אותה ל-3 טיסות ל-400 נוסעים ביום - וכמו כן ההרשאה היא לטוס רק מנתב"ג. כיום אל על מפעילה 3 טיסות יומיות בקו נתב"ג אילת - בוקר צהריים וערב - וכן טיסה יומית ביום שישי ואחת במוצ"ש.

גורמים בענף טוענים שהטיסות של אל על הגדילו את התיירות לאילת ואת מספר הלינות בעיר. לאחרונה פנתה אל על למשרד התחבורה בבקשה שיסיר את מגבלת 3 הטיסות ו-400 הנוסעים ביום.
סמנכ"ל השיווק של ארקיע דודו מחלב מסר בתגובה: "ארקיע מקפידה זה שנים על הפעלה סדירה של קו הטיסות חיפה-אילת לרווחת כלל תושבי הצפון ובמקביל מפעילה לנוחיות תושבי הצפון גם טיסות בינלאומיות ליעדי אגן הים התיכון".

מהחברה נמסר כי "ארקיע קשובה לצורכי תושבי הצפון ומגבירה את תדירות הפעילות בקו לאילת בהתאם לביקושים. כך תמשיך לעשות גם בעתיד".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בארץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_1/ -->