סנדוויץ' אחד ביום: סנדוויץ' סטייק ברולה
אם מתחשק לכם להשקיע, סנדוויץ' סטייק ברולה ברוטב טרטר, חרוך ועסיסי בניחוח מעושן. לא לשכוח להצטייד במבער קטן
2 פרוסות אנטרקוט מיושן בעובי 4 מ"מ
2 פרוסות לחם איכותי או לחמניה
גבינת גאודה מגוררת
2 פיסות חסה אמריקאית קצוצה לשערות דקיקות
טבעות בצל סגול
5 עגבניות שרי
המרכיבים לרוטב טרטר:
4 חלמונים
כף שאלוט קצוץ דק מאוד
כף צלפים קצוצים דק מאוד
כף קורנישונים קצוצים דק מאוד
כף פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
8 טיפות טבסקו
1 כפית רוטב ווסטרשייר
כף חרדל דיז'ון
כוס שמן זית
מלח
פלפל לבן

סנדוויץ' סטייק ברולה ברוטב טרטר.
יחצ
הכנת רוטב הטרטר:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים למעט שמן הזית.
2. בעזרת מטרפה, טורפים היטב את כל המרכיבים תוך כדי זילוף איטי מאוד של שמן הזית עד לקבלת רוטב קטיפתי, הומוגני ומחובר. את התיבול מתקנים לפי הטעם.
הכנת הכריך:
1. מסדרים על הלחם את גבינת הגאודה ומכניסים לתנור מחומם על חום גבוה להמסת הגבינה.
2. מסדרים את פרוסות האנטרקוט על הלחם.
3. בעזרת מבער שורפים היטב את האנטרקוט כך שייחרך מצדו העליון ויישאר נא בצדו התחתון,
הלחם ייקבל גם כן מעט שריפה ויוסיף טעם מעט מעושן לכריך.
4. מתבלים את הבשר במעט מלח ופלפל.
5. מסדרים על הבשר תלולית קטנה של חסה ופרוסות בצל סגול.
6. יוצקים מעט רוטב טרטר מעל ומקשטים ברבעי עגבניות שרי.
המתכון באדיבות הקרפצ'יו-בר, אבן גבירול 8 תל אביב. 6098118- 03.
הצעות מקוריות לסנדוויצ'ים נוספים, נשמח לקבל למייל signon.maariv@gmail.com והן יפורסמו כאן במהלך השבועות הקרובים.