שלום על לחם: מתכוני פוקצ'ה
יש ארוחות שיכולות להתבסס אך ורק על לחם, בייחוד אם מדובר בפוקצ'ה ריחנית עם כמה מטבלים טובים- מה צריך יותר מזה?

החומרים:
קילו קמח
כפית שטוחה של שמרים יבשים
כף סוכר
רבע כוס שמן זית
400 מ"ל מים
3/4 כוס קרח גרוס
25 גרם מלח
ההכנה:
1. חשוב להקפיד על שימוש בקמח טוב בטחינה מעולה על מנת שהתוצאה לנו אנו מייחלים תהיה אוורירית ופריכה.
2. מחממים את התנור ל-300 מעלות כאשר אבן האפיה מונחת בתוכו.
3. בעזרת נאפה, מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים לו את השמרים והסוכר. מערבבים מעט ואז מוסיפים את שמן הזית.
4. יוצרים תערובת של המרכיבים ומזליפים מים באיטיות ובמקביל מוסיפים את הקרח הגרוס כדי לצנן את הבצק.
5. כעבור כ-10 דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
6. נותנים לעיסה לנוח חצי שעה ואז מחלקים לכדורים של 150 גרם. נותנים להם לנוח במקרר כמחצית השעה.
7. לוקחים כדור בצק לאחר שתפח, צרים שקעים בעזרת הבוהן ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת (יש לרדד את הבצק ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים - על הבצק להיות בטמפ' החדר כי כך הוא יהיה גמיש יותר).
8. מניחים על אבן האפייה כ5-7 דקות , או עד שהפוקצ'ה מושחמת כראוי.

החומרים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
50 גרם גרעי דלעת
כף שמן זית
מלח גס
ההכנה:
1. לוקחים כדור בצק לאחר שתפח, וצרים שקעים בעזרת הבוהן.
2. פותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת, מפזרים גרעיני דלעת בנדיבות, מזליפים את שמן הזית ומפזרים מלח גס לפי הטעם.

החומרים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
גמבה אחת
חציל אחד
2 שיני שום כתושות
מלח לימון
כף שמן זית
מלח גס
ההכנה:
1. תחילה נועצים בעזרת מזלג את הגמבה והחציל וקולים בתנור או בטוסטר אובן תוך כדי סיבוב הירקות על המגש לקלייה אחידה.
2. לאחר שהירקות השחימו והתרככו מוציאים מהתנור, מצננים ומקלפים את הפלפל מקליפתו החרוכה ופורסים.
3. מתבלים בשום הכתוש, בשמן הזית ומלח הלימון
4. מרדדים את הבצק שהוכן לפי המתכון הבסיסי, מפזרים מלמעלה את הפלפל והחציל הקלוי, מזליפים עוד מעט שמן זית ומתבלים במלח גס לפי הטעם.
5. אופים 5-7 דקות.
המתכונים באדיבות שף ארז שבו ממסעדת "כרמא", עין כרם 72, ירושלים
