ידע הבשרים: מתכון מצולם לקרפצ'יו
אם תמיד תהיתם איך מכינים את מטעמי הבשר שכל כך התענגתם עליהם בארוחה במסעדה, קבלו את השף יוני ישראלי ממסעדת הבשרים "ארטמיט", במתכוני בשר נהדרים וטיפים מלומדים. והיום: מתכון לקרפצ'יו סינטה
קרפצ'יו סינטה
לכל החוששים מבשר חי: קרפצ'יו הוא אמנם בשר חי אבל הוא נטול שומן. רוב הדם מהנתח נוקז, מה שהופך אותו ליבש. המלח, הלימון והבלסמי כובשים את הבשר והוא למעשה עובר סוג של הכנה ובתוך דקה מקבל צבע וטעם שונה.
החומרים:
400 גר' סינטה
2 צנוניות פרוסות דק
גבעול בצל ירוק חתוך לרצועות
מעט חומץ בלסמי מבושל עם מעט סוכר למיתון הטעם החזק
מעט שמן זית
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. פורסים את נתח הסינטה לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים. מניחים בין שתי יריעות ניילון ומשטחים בעזרת פטיש שניצל או מחבת כבדה עד לקבלת
2. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים עם צנוניות ובצל.
3. ממליחים ומפלפלים ולבסוף מזליפים בלסמי ושמן זית.
ארטמיט- גריל האוס כשר, ז'בוטינסקי 1, רמת גן, 03-7526222.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
