מזל דגים: מתכוני דגים בסגנון שוויצרי

מחפשים ארוחת צהריים קלילה וקיצית? בחרנו עבורכם שלוש מנות דגים קלאסיות, פשוטות, מעודנות ועשירות בטעמים מהמטבח השוויצרי

רות סירקיס | 10/6/2011 8:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: דגים (בישול)
יונתן בלום
דגים ברוטב שמנת. יונתן בלום
מבחר דגים ברוטב שמנת

החומרים ל-4 מנות:

600 גרם פילה דגים משלושה מינים (סלמון, לברק, דניס או כל דג אחר)
קמח מתובל במלח ובפלפל שחור
2 כפות שמן
50 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן

לרוטב השמנת:

4 בצלי שאלוט
25 גרם חמאה
1/2 כוס ציר דגים או מרק צח
1/2 כוס יין לבן
1 כפית קורנפלור
כף מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)

ההכנה:

1. שוטפים את הדגים, מנגבים אותם וחותכים לנתחים להגשה אישית. מגלגלים בקמח ומטגנים במחבת גדולה משני הצדדים. מוסיפים חצי כוס יין לבן, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על אש נמוכה ביותר עד גמר הכנת הרוטב.
2. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר בינוני את בצלי השאלוט בתוך החמאה. מוסיפים את ציר הדגים והיין ומביאים. לרתיחה. מערבבים בקערית את הקורנפלור עם כף מים ומוסיפים תוך כדי בחישה. מבשלים בעדינות כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים את התיבול. מצננים מעט.


3. להגשה: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת קלה. מוסיפים את הרוטב אל השמנת המוקצפת, מערבבים ומיד מחלקים את הרוטב בין הצלחות. מניחים את נתחי הדגים על הרוטב המוקצף. ניתן להגיש עם אספרגוסים חלוטים ועגבנייה קטנה צלויה.

יונתן בלום
פילה דג מטוגן בחמאה. יונתן בלום
פילה דג מטוגן בחמאה

החומרים ל-4 מנות:

500 גרם פילטים של לברק
מלח, פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון טרי
קמח מתובל במלח ובפלפל שחור
2 כפות שמן
50 גרם חמאה

להגשה:

ירקות מוקפצים וצלפים
עגבניות שרי צלויות

ההכנה:

1. מתבלים את הפילטים במלח ובפלפל, מזלפים עליהם מיץ לימון ומגלגלים בקמח מתובל במלח ובפלפל שחור.
2. מחממים את השמן במחבת וממיסים בו את החמאה. שמים את הפילטים על צד העור, ומטגנים אותם משני הצדדים, בשני מחזורי טיגון. משך הטיגון תלוי בסוג הדג ובעובי הפילה.
3. מכינים את התוספת: מקפיצים במחבת, במעט שמן או חמאה, ארבעה בצלי שאלוט חתוכים יחד עם 150 גרם פטריות חתוכות לרבעים וגזר חתוך לרצועות דקות. מאדים בחצי כוס יין לבן, מתבלים במלח ובפלפל שחור. מבשלים דקה. מוסיפים צלפים ועירית קצוצה ומגישים ליד הדג.

לחוד מטגנים עגבניות שרי, מחוברות בגבעול, במעט שמן זית חם, שתיים עד שלוש דקות ומניחים ליד הדג.

יונתן בלום
טרטר סלמון וסלט אבוקדו. יונתן בלום
טרטר סלמון וסלט אבוקדו

החומרים ל-4 מנות:

400 גרם פילה סלמון טרי ביותר
4 כפות שמן קנולה
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק מאוד
2 כפות מיץ לימון טרי, מסונן
4 מלפפונים בינוניים
2 כפות עירית קצוצה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח ים גס
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
פלפל שחור גרוס טרי

לסלט האבוקדו:

2 יחידות אבוקדו
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות מיץ לימון טרי, מסונן
2 כפות שמן קנולה
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
צ'ילי יבש גרוס טרי, לפי הטעם

לקישוט ולהגשה:

רינג מתכת בקוטר 8 ס"מ
פלחי אשכולית קלופים
עלי בייבי
רבעי לימון

ההכנה:

1. מכינים את הטרטר: משתמשים בפילה סלמון טרי ללא העור והאדרה. מוציאים את העצמות הדקות שבתוך הפילה בעזרת פינצטה חזקה. כדי להקל את חיתוך הסלמון לקוביות קטנות כדאי להקפיא אותו במשך 20 דקות. מוציאים מהמקפיא וחותכים לפרוסות בעובי ס"מ. חותכים כל פרוסה לרצועות ברוחב ס"מ ואחר כך חותכים את הרצועות לקוביות. שמים בקערה ויוצקים על הדגים את השמן.
2. שמים בקערה קטנה את בצלי השאלוט הקצוצים ומשרים אותם במיץ הלימון. פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות ושומרים במי קרח בקערה נפרדת.
3. מכינים את סלט האבוקדו: מקלפים את האבוקדו, חותכים לקוביות של ס"מ ושמים בקערה נפרדת. מוסיפים לאבוקדו את העירית. יוצקים לסלט את מיץ הלימון והשמן. מערבבים קלות ומתבלים במלח, בפלפל ובצ'ילי לפי הטעם.
4. מוציאים את בצלי השאלוט ממיץ הלימון ומוסיפים לקוביות הסלמון יחד עם העירית. מתבלים בקליפת הלימון, במלח, בפלפל ובצ'ילי לפי הטעם ומערבבים בעדינות.
5. מרכיבים את המנה: שמים במרכז צלחת שטוחה את ה"רינג" וממלאים את החלק התחתון בתערובת הסלמון, מהדקים ומיישרים. שמים מעל לסלמון את סלט האבוקדו. מהדקים ומיישרים. מרימים את הרינג ועורכים את פרוסות המלפפון סביב הסלמון. מקשטים את המנה בעלי בייבי ובפלחי אשכולית. חוזרים על הפעולה עם שאר המנות. מגישים מיד עם רבעי לימון.

"משווייץ באהבה" מאת רות סירקיס, צילום: יונתן בלום, הוצאת "ידיעות ספרים", מחיר : 138 שקל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''דגים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים