קלות להכנה: קבלו מתכון לקציצות דגים משגעות
לא צריך להיות שף מדופלם כדי להכין קציצות דגים. כל מי שיודע להדליק את הגז מסוגל בקלות להפיק מנת קציצות משביעה, עשירה באומגה 3 וטעימה
חומרים (לכ- 4 מנות):
750 גרם פילה דג ים טרי (מוסר, דניס, בורי - ללא עור ועצמות)
1 בצל גדול
12 שיני שום קלופות
3-2 ביצים
4-3 כפות קמח מצה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
אופן הכנה:
1. שוטפים את הדגים במים ומנגבים בנייר סופג. ממליחים ומפלפלים את הדגים.
2. חותכים את הדגים לחתיכות גסות וטוחנים במעבד מזון (או במטחנת בשר) יחד עם הבצל, שיני השום, הביצים והקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה ומגובשת. יוצרים קציצות בעזרת הידיים ומניחים על צלחת.
3. מחממים שכבה דקה של שמן במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות בחום בינוני-נמוך משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך. מוציאים ומספיגים שמן עודף בעזרת נייר סופג.
גיוונים:
• ניתן לערבב שני סוגי דגים או יותר על פי טעמכם.
• אנחנו אוהבים קמח מצה, אבל אפשר בהחלט להחליף אותו בפירורי לחם או קמח לבן/מלא.
• לקבלת מרקם גס יותר ניתן לקצוץ את הדגים בסכין.
• שדרגו את התערובת בפטרוזיליה, כוסברה או נענע.
• אוהבים חריף? הוסיפו לתערובת פלפל ירוק או אדום חריף קצוץ (מי אמר חלפיניו?)
• לגרסה מעודנת ולימונית הוסיפו לתערובת מעט קליפת לימון מגוררת.
• אפשר לבשל את הקציצות לאחר שהן מוכנות ברוטב עגבניות (ולנגב את הרוטב עם לחם. ככה ישבע גם מי שהקציצות לא יספיקו לו...)
טיפים:
• אם תצפו את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה לפני הטיגון, תקבלו קציצה פריכה עוד יותר.
• אין דגים טריים בסביבה? השתמשו באין ברירה בדג קפוא עדין (הליבוט), אך הקפידו לסחוט את הדג היטב מהמים האגורים בו.
• הרבה יותר טעים ובריא להשתמש בדג טרי, רק הקפידו שלא יישארו עצמות שלא הוסרו.
• מומלץ להגיש בליווי פלח לימון או עם רוטב על בסיס מיונז.
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'