עיסקת חבילה: חופשת הכל כלול

טורקיה הפסיקה להיות היעד המועדף לחופשת "הכל כלול". כעת מדינות רבות באירופה וגם מלונות בארץ מתחרים על כיסו של התייר הישראלי ומציעים חבילות שונות למי שרוצה ליהנות ממנוחה, מאוכל ומאטרקציות הכל במקום אחד, והעיקר - משולם מראש

רותם סלע | 16/7/2011 7:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זה התחיל בטורקיה. המדינה היתה עד לפני שנתיים להיט תיירותי עבור ישראלים, והסיבה: רעיון שנולד כבדרך אגב. תחילתו של הקונספט "הכל כלול" היה במלונות הענק של המהמרים בטורקיה. מלונות אלו סיפקו ללקוחותיהם קזינו, אשר לכשעצמו הספיק כתירוץ לתייר המהמר בשביל לא להשקיע את זמנו, את מרצו ובעיקר את הונו בפעילויות הרחוקות משטח המלון.
קונספט פופולרי בקרב הישראלים. מלון באנטליה.
קונספט פופולרי בקרב הישראלים. מלון באנטליה.  דודו בזק

אלא שהחלטתה של ממשלת טורקיה להפסיק את ההימורים בשטחה הובילה לכך שמלונות ענק אלו מצאו את עצמם כמעט בן לילה ללא האטרקציה המרכזית שמשכה תיירים ומזומנים לקופת המלון. כך הומצא הרעיון לספק לתייר שירותים מסביב לשעון באינטנסיביות ובתכיפות, כך שהוא יוכל לבלות את כל החופשה שלו בתוך גבולות המלון.

הקונספט, שקיים כבר יותר מ-10 שנים, צבר פופולריות רבה בקרב הישראלים, ובעיקר בקרב משפחות ישראליות, הזוכות בחבילת חופשה תפורה מכל הכיוונים, שמחירה כולל את העלויות ואת הצרכים של כל בני הבית.

אז מה זה בעצם הכל כלול? מדובר בשאלה פתוחה, עם תשובות רבות ושונות, שבסיסן זהה: מתן מענה רחב ככל האפשר ליצריו ולצרכיו של הלקוח. כך למשל, בדוגמה הטורקית הזכורה לטובה לא הושארו התיירים רעבים אף לא שנייה אחת. במלון הונהג משטר של 5-6 ארוחות ביום, כולל מגוון רחב מאוד של קינוחים, טעמים וסוגי מזון המוגשים על שולחנות בופה ארוכים.

כמו כן, התיירים נהנו מדוכנים ומנקודות מזון ומתוקים המפוזרים במקומות שונים במלון, והמוגשים בצורות קונבנציונליות פחות, דוגמת דוכן נקניקיות במסעדת חוף מיוחדת או גברת המכינה פיתות דרוזיות על טבון על שפת הבריכה. מאחר שעם האוכל בא גם הצמא, השתייה במלון - חריפה וקלה - הוגשה כיד המלך ללא הגבלה.

ההצלחה בקרב התיירים הישראלים היתה מיידית. ראשית, החבילה סיפקה מענה לתפילותיהם ומשאלותיהם הכמוסות ביותר: אכול ושתה כפי יכולתך (ויכולתם של האישה והילדים) במחיר אחד השווה לכל נפש. שנית, היא שימשה גם פתרון פיננסי חכם בדמות חופשה שכלל העלויות מגולמות בה. הילד רוצה ארטיק? בבריכה; בילוי זוגי לילי? בבאר הכלול; מסעדה בצהריים? על חשבון החשבון, וכדומה.
צילום: יח''צ, אלי דסה
מתן מענה רחב ככל האפשר ליצריו ולצרכיו של הלקוח. מלון באנטליה. צילום: יח''צ, אלי דסה
משאירים את הארנק בבית

נוסף לשפע המזון שסיפקו הטורקים כללה חופשת "הכל כלול" גם מגוון אטרקציות בתוך המלון, דוגמת משחקי מים, מגלשות ועוד, אשר סיפקו חוויה משלימה לארוחה שאינה נפסקת והתישו את האורחים. עם זאת, על רקע אירועי המשט וההתקררות שחלה ביחסי ישר אל-טורקיה, הדיר התייר הישראלי את רגליו מחופיה ועבר ליוון ולבולגריה, שחלק מהמלונאים שלהם העתיקו חלקים מהקונספט המנצח וממשיכים להציע אותו לצרכן הישראלי.

"אלו שזוכרים את החוויה הטורקית בוחרים בדרך-כלל בבולגריה, שדומה יותר באינטנסיביות שלה לטורקיה ומציעה התמקדות גם בפרטים הקטנים", אומרת יעל ורדי, סמנכ"לית השיווק של קשרי תעופה. ורדי מציינת כי היעדים המובילים כיום לצד בורגוס בבולגריה הם האיים היוונים, שמציעים סוגים שונים של הכל כלול, החל בפנסיון מלא בתוספת פינוקים ותוספות שונות וכלה במשתים בלתי-נגמרים בסגנון טורקי.

המשתנים

הרלוונטיים הם כמות המנות, מספר הארוחות, המגוון, מספר המסעדות הפתוחות 24 שעות וגם האטרקציות הימיות וההפעלות הכלולות במחיר, כמו סקי מים, סירת מנוע, טיולי ג'יפים ועוד. העיקרון בסופו של דבר הוא אותו עיקרון - אפשר להשאיר את הארנק בבית.

העונה בחו"ל מתחילה במרס ומסתיימת בסוף אוקטובר, ואת המחירים הזולים ביותר ניתן להשיג בקצוות. המחירים היקרים ביותר הם בחודשים יולי-אוגוסט, שיאו של הקיץ, שהביקוש בהם הוא הגבוה ביותר.

"אם אתם מזמינים חופשה שמתחילה באוגוסט ומסתיימת בספטמבר, אתם כבר צפויים להרוויח כ15-10 אחוז ממחיר החבילה", אומר גלעד ברובינסקי, סמנכ"ל השיווק של דיזנהאוז. לדבריו, "הפערים שבין תחילת העונה לשיא העונה יכולים להגיע ל30-40 אחוז, וגם בחודשים כמו מאי ואוקטובר אפשר ליהנות עדיין מטמפרטורות נוחות וממחירים זולים הרבה יותר".

דודו בזק
מאמצים את המודל הטורקי. מלון באנטליה. דודו בזק
בארץ הסטנדרט שונה

לאורך השנים היכה שורש המוסד "הכל כלול" גם בעולם התיירות הישראלי, אלא שפה מלבד ההבדלים במחירים יש הבדלים גם במשמעות של הקונספט, שעבר התאמות לסך העלויות שמוכנים לספוג המלונאים הצברים.

במודל הטורקי נהוג שהמחירים כוללים אלכוהול תוצרת חוץ שעלותו יקרה, מגוון רחב של ארוחות לאורך כל שעות היממה ואטרקציות מים, ואילו בבתי המלון הישראליים הסטנדרט עשוי להיות שונה מעט. כך למשל הוא יציע כמות מועטה יותר של ארוחות, מגוון קטן יותר, אטרקציות שאינן כלולות, וכן אלכוהול יקר המצוי מחוץ לתחום החבילה ושעבורו צריך להושיט את היד לארנק.

יתרונם של המלונות הישראליים הוא שמופעי הבידור וההפעלות הם על טהרת העברית. ברשת מלונות פתאל, שלהם 4 מלונות הכל כלול באילת, יש מופע קיץ שבועי הכולל הופעות של ליאור נרקיס, של שרית חדד ושל יובל המבולבל, כוכבים שעשויים לקרוץ לחלק מהילדים ומהמבוגרים ולהשלים חופשה מהנה.

משנים קונספט. רשת מלונות פתאל.
משנים קונספט. רשת מלונות פתאל.  איה עזרי

יש גם נישות מיוחדות שמלונות מתמחים בהם, כך למשל מלון גולדן טוליפ פריווילג' הפך לאחרונה את עורו וכעת הוא נקרא "הכל כלול - החוויה הקולנרית", ומציע מגוון של ארוחות מסביב לשעון הכוללות מעדני גורמה מיוחדים וארוחות בוקר עשירות במיוחד. לדברי רוני אלוני, סמנכ"ל שיווק רשת מלונות פתאל, מאז שינוי הקונספט נהנה המלון מתפוסה של יותר מ-90 אחוז, מה שמצביע על שהישראלים עדיין מעוניינים בקונפסט הטורקי הכולל.

אך לפני שאתם בוחרים מלון או מדינה שאליהם תרצו לקחת את המשפחה לנופש, יש משתנים נוספים ששווה לבחון. ראשית, בתי-מלון רבים דואגים לאורח חיים בריא ומספקים לאורחים אוכל דיאטטי, אולם עדיין לא כולם כאלה. לאנשים המקפידים על תזונתם או לסובלים מבעיות בריאותיות מומלץ לוודא שהמלון מספק אופציה זו. נוסף על כך, אם אתם יוצאים עם ילדים, יש להביא בחשבון שבחלק מן המלונות אין גמישות בשעות הארוחות.

דורית קלימי, מנהלת שירותי קרקע של מחלקת נופשונים בנתור, ממליצה לטסים לחו"ל לקחת את כרטיס האשראי ליתר ביטחון. "כיום כבר מקבלים כרטיס אשראי כמעט בכל המדינות המפותחות בעולם, וכדאי לכם לקחת איתכם את הכרטיס. אולם גם חשוב שתדעו כי במרבית בתי-המלון בעולם, גם בבתי-המלון על בסיס 'הכל כלול', דורשים בעת הכניסה לחדר להציג כרטיס אשראי בינלאומי לפיקדון", מדגישה קלימי. חשוב לדעת גם כי היעדר כרטיס אשראי מתאים עלול ליצור בעיות בקבלה.

אם לא תרצו להעביר את החופשה רק ב"בטן-גב", מומלץ כי תוודאו שיש תחבורה ציבורית זמינה בקרבת המלון: מטרו, חשמלית או אוטובוס. כמו כן, יש לבדוק אם מדובר בקו ישיר למרכז העיר או שיש צורך להחליף כמה קווים. גם אם אתם מעוניינים אך ורק ברביצה, יש לוודא כי תוכלו להגיע ללא בעיות ועלויות מיוחדות משדה התעופה לאתר עצמו.

אמנם בחלק מהערים יש אוטובוסים שיאספו אתכם משדה התעופה למלון ובחזרה, אולם הם אינם עוצרים תמיד בפתח המלון, והאורחים צריכים לצעוד עם המזוודות. לרוב לא מדובר במרחק גדול, אבל אם זה מפריע לכם - בדקו זאת מראש.

את סוגיית מיקום המלון יש להביא בחשבון גם אם אינכם רוצים לעזוב אותו כלל במהלך החופשה. בדרך-כלל יש נטייה לחשוב כי עדיף לקחת מלון במרכז העיר על-פני מלון מרוחק יותר. עם זאת, חשוב לזכור כי נופשים רבים בקושי יוצאים מפתח המלון, מה שהופך את שאלת המיקום למשמעותית פחות. לעתים משתלם לקחת מלון מרכזי ונגיש פחות ממלון במרכז העיר; כך ניתן לצמצם עלויות מבלי לפגוע בהנאה מהחופשה.

לאחר שהחלטתם לכלוא את עצמכם ב"כלוב של זהב" וודאו כי הוא כולל את כל מה שחלמתם עליו, ושלצד הבריכות והאטרקציות הוא כולל גם גישה לחוף הים, ואם למלון יש חוף משלו אז רצוי לבדוק אם הוא מסודר ומה המרחק שלו, זאת אם מדובר באטרקציה שחשובה לכם.

ולבסוף החדר. בכל מלון יש מגוון סוגים של חדרים: זוגי, משפחתי, דה-לוקס וסוויטות. בחבילה הבסיסית המשפחתית, המיועדת לזוג ולשני ילדים, מקבלים חדר עם מיטה זוגית ועוד שתי מיטות נפתחות. אם לא רוצים להיות בחדר צפוף, כדאי להשקיע בחדר משפחה שמיועד ל-4 אורחים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_2/ -->