כמו דג ביוגורט: פורל שרוף על הגריל עם יוגורט, נענע ושמן זרעי ענבים
לכבוד העונה החמה, השף ומומחה הגבינות רן בוק מסביר ומדגים לכם איך מכינים ארוחה שלמה על טהרת המעדן הכי קייצי - היוגורט. והפעם: מתכון מצולם לפורל שרוף על הגריל עם יוגורט, נענע ושמן זרעי ענבים
פורל שרוף על הגריל עם יוגורט, נענע ושמן זרעי ענבים
המצרכים ל-4 מנות:
4 פורלים טריים ושלמים
500 גרם יוגורט כבשים 3% שומן ומעלה
כף שמן זרעי ענבים
2 כפיות מלח ים
חופן עלי נענע קצוצים ועוד כמה עלים שלמים לקישוט המנה
פלפל לבן טחון לפי הטעם
1/2 כוס שמן קנולה או תירס
ההכנה:
1. מושחים את הפורלים בשמן קנולה/תירס ממליחים ומפלפלים משני הצדדים.
2. מניחים את הדגים על רשת הגריל החם (אפשר גם במחבת מחורצת שחוממה היטב מראש) עד ליצירת פסי צריבה. הדג מוכן כשהוא במרקם צמיגי למגע, ומורידים מהאש.
3. מערבבים בקערה את היוגורט, 1/2 כף משמן זרעי הענבים, חופן עלי נענע קצוצים, מלח ופלפל.
4. מניחים על כל צלחת דג פורל שלם ושופכים מעליו את רוטב היוגורט, מזלפים מלמעלה כמה טיפות שמן ענבים ועלי נענע שלמים.
