עגבניות או לא להיות: ארבעה מתכוני עגבניות
היא מבריקה, רכה, מגיעה במגוון צורות וגדלים ורק מחכה שתקטפו אותה מהמדף. עכשיו זה הזמן להשתמש בה. ארבעה שפים הכינו ארבע מנות עם עגבניה

המצרכים:
עגבניית שטח גדולה ובשלה חתוכה ל-8
4 עגבניות שרי תמר
4 עגבניות שרי
4 עגבניות שרי צהובות
4 עגבניות שרי מנומרות
100 גר' זיתים שחורים מגולענים
100 גר' גבינת פטה
עלי מיקרו בזיליקום/בזיליקום קרוע
שמן זית, מיץ לימון, צ'ילי מתוק ונענע מעורבבים יחד
ההכנה:
1. חותכים כל עגבניה בצורה שונה.
2. מערבבים את כל העגבניות החתוכות יחד ללא תיבול.
3. מסדרים על צלחת רחבה שטוחה.
4. מפזרים מלח גס, זיתים וגבינה.
5. מתבלים בתערובת השמן, לימון, צ'ילי ונענע.
6. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

המרכיבים:
4 עגבניות
1 בצל לבן
2 שיני שום
12 זיתי "טאסוס" מגולענים
2 כפות שמן זית
30 גרם פרורי לחם פנקו
2 כפות אורגנו טרי קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף נענע קצוצה
כף צלפים קצוצים
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מרוקנים את תוכן העגבניות, חותכים את החלק העליון שלהן (מעין מכסה) ושומרים בצד. ממליחים והופכים את העגבניות להוצאת נוזלים.
2. מברישים את העגבניות בשמן זית מבפנים ומבחוץ.
3. למילוי: מזהיבים במחבת בצל קצוץ עד לשקיפות כ-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום, הזיתים ואת הצלפים ומטגנים 3 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש את התערובת ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מקררים את התערובת כ-10 דק' ולאחר מכן מוסיפים את עשבי התיבול.
4. ממלאים את העגבניות במילוי. מכניסים לתנור, ללא הכיסוי, למשך 20 דק' על 160 מעלות.
5. מוציאים מהתנור ומניחים מעל העגבניות את החלק העליון של העגבניה שהופרד קודם לכן.
6. אופים כ-10 דקות בתנור .

המרכיבים:
3 פרוסות לחם בעובי אצבע וחצי, עדיף מאתמול
עגבנייה אחת גדולה, רכה.
5 עלי בזיליקום
שן שום אחת כתושה
שמן זית
מלח
פלפל
ההכנה:
1. כותשים את השום ומערבבים היטב עם שמן הזית. רצוי להניח את התערובת בצד למשך כשעה.
2. מחממים תנור לחום הכי גבוה. חותכים את העגבנייה לריבועים קטנים ומתבלים במלח, פלפל, בזיליקום ומעט מהשום הכתוש בשמן ושמן זית. (חשוב שהתערובת תהיה בטמפרטורת החדר שמניחים אותה על הקרוסטיני).
3. מכניסים את הלחם לתנור למשך 4-5 דקות.
4. מניחים את הלחם על צלחת , מפזרים מן תערובת העגבנייה ומזלפים עוד מעט שמן זית כתית מעולה מעל.

המרכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם מאה
קורט מלח
1 ביצה
3 כפות מים קרים
למלית:
2 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח פלפל שחור
300 גרם עגבניות שרי חצויות
צרור עלי בזיליקום
2 שיני שום כתוש
3 גבעולים בצל ירוק קצוץ
1 כדור מוצרלה חתוך לקוביות
50 גרם גבינת קשקבל
50 גרם גבינת פטינה/ בולגרית
ההכנה:
בצק:
1. מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס.
2. מקררים חצי שעה במקרר.
3. מרדדים ומניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26.
למלית:
1. מערבבים את הביצים עם השמנת.
2. מסדרים את עגבניות השרי, הבזיליקום והבצל ירוק השום והגבינות על הקלתית.
3. מוזגים את תערובת השמנת והביצים.
4. אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.
