16 מתוק: שבוע הגורמה נפתח היום
שבוע הגורמה של מעריב ואתר rest, שנפתח היום, חוגג 16 ומזמין את כולם לארוחות שוות במסעדות המובילות במחיר נמוך במיוחד. הזדמנות נפלאה לטעום ממנות שלא העזתם להזמין. ויש גם מתכון
בין התאריכים 21.8-1.9, יוגשו במיטב המסעדות ברחבי הארץ מגוון רחב של ארוחות של מיטב השפים במחיר קבוע של 79 שקל. בתפריטי הארוחות המיוחדות: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.
השנה הוארך הפרוייקט בכמה ימים ובמקום שבוע יימשך עשרה ימים, לאור ביקוש הקהל.
בין המסעדות המשתתפות: סרגוס, צל תמר, הכובשים, פרידה קאלו, רוטשילד'ס קיטשן, Canela, אדמה, אושן פירות ים, גאיה - בית של אוכל, גשן, מנואלה ועוד.
פרטים נוספים על "שבוע גורמה ה-16, באתר rest.
קיבלנו מתכון מהשף גיא בן אשר ממסעדת "גאיה בית של אוכל", שמשתתף גם הוא בחגיגה:

המצרכים ל-6 סועדים:
קילו סינטה טרייה (או חזה עוף) חתוך לפרוסות
1/2 כוס תמרים קצוצים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס בצל מטוגן
צרור אורוגולה חתוך גס
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 כוס בורגול שהושרה במים כחצי שעה
מלח, פלפל
חומץ בלסמי
קיסם
ההכנה:
1. מטגנים בסיר בצל במעט שמן זית, מוסיפים את השום. מוסיפים אגוזים, תמרים, בורגול, אורוגולה
מורידים מהאש ומוסיפים מלח, פלפל לפי הטעם.
2. דופקים את הסינטה עם פטיש שניצלים. יוצקים 2 כפות שטוחות מהמלית ומשטיחים על צד אחד של הנתח. מגלגלים וסוגרים עם קיסם.
3. מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים את הגלילה מכל הצדדים, זורים מלח פלפל על הבשר. לפני כיבוי האש מזליפים מעט חומץ בלסמי. מורידים מהאש.
4. ניתן לקשט עם עלי אורוגולה.
באדיבות גיא בן אשר, בעלים ושף מסעדת "גאיה", בנימינה.
