יום

לא על המנגל לבדו: מתכונים ליום העצמאות

די לקציצות הבשר המתועשות. ביום העצמאות הזה, תכינו מנגל גורמה עם תוספות איכותיות

איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 15/4/2013 17:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחג הקרבן, הלא הוא יום העצמאות, התפריט די סטנדרטי ופשוט. רובנו מסתפקים בבשרים מתועשים וקנויים שמכילים הרבה תוספות לא בריאות ובטח לא טעימות. החזון שלנו הוא שגם אתם תראו קצת עצמאות ותשקיעו במנגל, לא רק בכסף אלא באיכות. הבשרים זמינים, המתכונים די פשוטים ומה שנותר הוא קצת רצון. לתפארת מדינת ישראל!

הפעם גייסנו את חיים אסולין, השף של מסעדת 'לחם בשר' הכשרה למהדרין בנמל ת"א. המסעדה, השייכת לבעלי רשת 'קפה קפה' מסתבר, עומדת להפוך לרשת בעצמה וחיים ידידנו נרתם לחשוף כמה מהמתכונים היותר ידידותיים שלהם.
 


סביצ'ה אינטיאס אבוקדו עם ווסאבי

פתיח טעים בטירוף, צבעוני ויפהפה, שנראה כמו מיליון דולר אבל ממש קל להכנה

החומרים:
150 גרם פילה אינטיאס, נקי מעור ועצמות חתוך לקוביות דקות
1 אבוקדו בשל
30 גרם סלרי קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
30 גרם זיתי קלמטה קצוצים
20 גרם פרחי כוסברה טרייה
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
מלח אטלנטי
לקישוט - עלי מיקרו סלק או נבטוטים

למיונז וואסבי:
1 כף אבקת וואסבי
5 כפות מים
מיונז

אופן ההכנה:
1. מערבבים את קוביות הדג, העגבניות הסלרי והזיתים. מתבלים בשמן זית, כוסברה, מיץ לימון ומלח – ומערבבים.
2. להכנת מיונז הווסאבי - מערבבים 2 כפות וואסבי עם מים ומוספים מיונז (טועמים ובודקים שלא חריף מדי).
3. מגישים על טוסטונים אפויים בשמן זית ותימין שישמשו כמצע לסביצ'ה: חוצים אבוקדו לשניים ופורסים דק. על כל טוסטון מניחם מפרוסות האבוקדו ומעל את הסביצ'ה, מעטרים בעלי מיקרו סלק ומזלפים מעל מיונז וואסבי מדולל.

סטייק סינטה בקראסט פיסטוקים עם פירה סגול ורוטב יין אדום

גם אצלכם על המנגל אפשר להכין מנה מושקעת בקלות, שהחכמה שלה היא השילוב בין שלושת מרכיביה – הבשר, הפירה והרוטב

החומרים (ל-2 מנות):
2 נתחי סינטה מיושן, 300 גרם כל אחת
2 כפות חרדל גרגרים
70 גרם פיסטוקים קלויים (או ערמונים קלויים) קצוצים
מלח אטלנטי
תימין

לפירה:
1/4 קילוגרם תפוחי אדמה סגולים (ניתן גם להכין מתפוחי אדמה רגילים)
מעט מלח
4 כפות שמן זית

לרוטב יין:
2 כוסות יין אדום יבש איכותי
100 גרם סוכר
ענף רוזמרין
3 כפות חומץ בלסמי
30 גרם חמוציות (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. צורבים את נתחי הסינטה מכל הכיוונים על גריל או מחבת פסים במשך דקה וחצי מכל צד.
2. לאחר שהסינטה 'סגורה', מורחים את צידה העליון בשכבה דקה של חרדל גרגרים ומדביקים מעל את הפיסטוקים הקלויים קלות שקצצנו.
3. מכניסים לטאבון (או לתנור שחומם מראש לטמפ' של 250 מעלות) למשך 4 דקות נוספות עד שמגיע למידת עשייה 'מדיום' .
4. להכנת הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד כדי ריכוך. מוסיפים מלח ושמן זית איכותי ומועכים עד לקבלת מרקם חלק.
5. להכנת רוטב היין: מבשלים את כל המרכיבים בסיר ומצמצמים עד שמגיע לכ-50 אחוז מהנפח.

סינייה טלה

תבשיל טלה מקסים באוריינטציה מקומית שממחיש את המטבח הישראלי

החומרים (לכ5-4 מנות):
1/2 קילו בשר טלה טרי טחון גס
1 עגבניה קצוצה
400 גרם בצל, גזר וסלרי מעורבים וקצוצים
2 שיני שום פרוסות דק
חופן צנוברים קלויים
עלי אורגנו טריים
1 חציל קלוי
לתיבול: חצי כף מלח, רבע כף פלפל שחור גרוס, רבע כף ראס אל חנות (להשיג בכל חנות תבלינים)

אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל, גזר, שום וסלרי, מוסיפים את בשר הטלה ומערבבים כדקה-שתיים. מוסיפים עגבנייה קצוצה, וכשהבשר משנה את צבעו לחום מוסיפים צנוברים קלויים ועלי אורגנו טריים קצוצים דק. מתבלים.
2. מרפדים מחבת ברזל בקוטר 22 ס"מ (מיועדת לחום גבוה) בבשר חצילים קלויים, מוסיפים את תערובת הבשר והצנוברים, מעטרים במעט זיתי קלמטה קצוצים. מכסים את המחבת במכסה ברזל כבד ומכניסים לטאבון או לתנור ל6-5 דקות.
3. לאמיצים ולבעלי טאבון, ניתן לעטוף את המחבת בבצק פוקצ'ה. מכניסים לטאבון להבות למשך 4 דקות (לחילופין, אפשר לאפות בתנור בחום של כ-250 מעלות במשך 6-5 דקות).
4. מגישים בליווי טחינה ופלפלים קלויים.

 הכתבה המלאה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בשר''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק