חלבון לקטנים, חלבון לגדולים: מתכוני בשר לסופ"ש

הילדים שלכם אולי מספיק גדולים כדי לעלות לכיתה א', אבל הם עדיין קטנים מדי בשביל סטייק דשן. שתי הצעות עתירות חלבון וטעם

nrg מעריב | 1/9/2011 10:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
מיני המבורגרים בריאים
מיני המבורגרים בריאים יחצ

מיני המבורגר

המבורגר טוב מתחיל בשילוב נתחי בשר נכונים וטריים. הוא עשיר בברזל, B12 , חלבונים, פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים ואשלגן.
 
החומרים (6 קציצות):

2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
600 גרם תערובת שפונדרה וצוואר טחון גס
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
6 לחמניות ביס עגולות

ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל עד להשחמה קלה מאוד. מוציאים, מניחים ומצננים לטמפ' החדר.

2. מערבבים את הבשר עם הבצל שהושחם, מתבלים ולשים לתערובת אחידה. יוצרים שש קציצות פחוסות (אך מקפידים לא לדחוס). מניחים במקרר למשך כשעה כדי ליצור התמזגות טעמים.



3. מחממים מחבת כבדה, צולים כמה דקות מכל צד, עד למידת העשייה הרצויה. מרכיבים מנה לפי התוספות האהובות.
   
התוספות:

6 עלי חסה
עגבנייה פרוסה דק
בצל סגול פרוס לטבעות
מלפפון במלח פרוס לטבעות
מיונז / קטשופ / חרדל
עם עדיפות ללחמניה מקמח מלא 

טיפים תזונתיים באדיבות התזונאית עדינה בכר, המתכון באדיבות שרית שמואלי ל"מגה בעיר".
  

יחצ
אנטריקוט במרינדה יחצ
סטייק אנטריקוט במרינדה

החומרים:

1 נתח אנטריקוט
2 כוסות יין אדום
כף טימין
שורש גינג'ר קצוץ
3 כפות סויה
3 כפות דבש
רוטב טריאקי
שמן זית
1 כף צ'ילי גרוס
5 שיני שום קצוץ
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יחד.
2. מעסים  את נתח האנטריקוט.
3. מניחים במקרר לספיגת הטעמים לילה קודם.
4. 4 שעות לפני ההגשה מכניסים לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות.
5. מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים וירקות אנטי פסטי.

המתכון באדיבות אבי אביטן לנסיה לצומת ראם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בשר''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים