בראש פתוח: מתכונים לראש השנה

ארוחות ראש השנה הן זמן מעולה להתחלות חדשות במטבח, וזה אומר תבלינים חדשים, בשרים אחרים וכל מה שיעשה שמח בפה לנו ולאורחים

nrg מעריב | 15/9/2011 11:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יחצ
רגו שקדי עגל יחצ
רגו שקדי עגל ופטריות יער

החומרים (4 מנות):

400 ג' שקדי עגל
ירקות שורש: 1/2 גזר , 1/2 בצל , 1/3 כרישה 1 ראש סלרי בינוני , 2 פלפל אנגלי.
6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
6 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות
1/2 שן שום קצוצה
4 עצמות מח (רגל תחתונה) מנוסרים לאורכם והוצאת מח העצם עם כפית
1/2 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור ומלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות שרי גדולות
2 כפות שמן זית

ההכנה:

1. מבשלים את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא (כ-40 דקות), מוציאים ומצננים במי קרח עד לקירור מלא. חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ומניחים בצד.
2. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: מאדים את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים שום, ולאחר כדקה מוסיפים את שאר הפטריות. מאדים ומערבבים כ-5 דקות, מוסיפים את השקדים ומח העצם, ממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות, מוסיפים יין אדום ותבלינים (סוכר, מלח ופלפל), טועמים ובודקים אם חסר טעם ומשלימים.


3. את עגבניות השרי צולים בתנור חם עם מעט מלח פלפל ושמן זית 

יחצ
סלמון צרוב יחצ
סלמון צרוב במחבת עם רוטב זעפרן

החומרים (4 מנות):

800 גרם סלמון טרי חתוך למנות של 200 גר'
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות ביצי סלמון
2 כפות עירית קצוצה
10 חוטי זעפרן
3 כוסות נוזל דגים
400 גרם תרד
6 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
20 גרם חמאה

ההכנה:

1. להכנת הדג: מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 4 כפות שמן זית. כשהשמן מתחמם מעט מניחים במחבת את נתחי הסלמון, כשהעור כלפי המחבת, וצורבים 3 דקות מכל צד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות. כשהדג בתנור מתחילים בהשלמת הרוטב והתרד
2. הכנת התוספת - לאותה המחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים שן שום למשך 5 שניות ,מוסיפים תרד ומערבבים מעט. מתבלים במלח ופלפל מניחים במסננת לניקוז הנוזלים המיותרים.
3. להכנת הרוטב: מחממים מחבת ומוסיפים חמאה. מטגנים בצל סגול עד לשקיפות ומוסיפים 1/3 כוס יין לבן, כאשר היין רותח מוסיפים את הזעפרן ולאחר רתיחה של 3 דקות מוסיפים ציר דגים.
4. להשלמת המנה: מנמיכים את הלהבה ומרכזים את הנוזל עד לסמיכות הרצויה. מוסיפים עירית קצוצה , ביצי דגים, עגבניות בקוביות ומערבבים. בודקים טעם ואם חסר אז משלימים. מסדרים בצלחת קעורה תרד מוקפץ ומעליו סלומון צרוב ויוצקים מהרוטב.

יחצ
נתח כתף כבש בירקות שורש יחצ
נתח כתף כבש בצלייה ממושכת וירקות שורש

החומרים:

כתף כבש פרוסה לפרוסות של בעובי של 4 סמ'
2 כפות קמח
1/2 בקבוק יין אדום יבש
1 גזר
1 בצל
1 כרישה
1 ראש סלרי
4 שיני שום
2כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית

ההכנה:

1. מתחילים בסיר בעל תחתית עבה עם מעט שמן.
2. מקמחים את פרוסות הכבש ומטגנים עד לצבע זהוב. מוציאים ומניחים בתבנית פיירקס.
3. לאותה מחבת מוסיפים בצל, גזר, שום, וכרישה ומטגנים כ-10 דקות.
4. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד כ-5 דקות ולבסוף מוסיפים יין אדום. כאשר היין מצטמצם לחצי מוסיפים מים , כאשר כל הנוזלים רותחים משלימים טעמים.
5. את הנוזל מירקות השורש יוצקים על הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף , מכניסים לתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך כשעתיים או עד שהבשר רך.


באדיבות שף צ'רלי פדידה, מסעדת אוליב ליף, מלון שרתון, תל אביב

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בשר''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים