גבר עם סינר: השף מוציא לחם
אין כמו ריחו של מאפה טרי שכרגע יצא מהתנור, בעיקר אם התנור נמצא בבית שלכם. השף מגלה איך מכינים בבית את הלחמים הכי שווים של המאפיות
עכשיו, אחרי שקצת נרגעתי, אני הולך לעבודה ומכין את הלחם שלי. יש הרבה סוגים של לחם. כל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו. את מה שיגרום לו לשכוח הכול מסביב.
זה הלחם האהוב עליי, ממתק אמיתי. מספיק לכ-30 לחמניות קטנות.
החומרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרית
שלושת רבעי כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
1 ביצה
3-2 כוסות מים פושרים
חצי כוס צימוקים (או בראש השנה, תפוחים מיובשים חתוכים לקוביות)
לציפוי:
6 כפיות דבש (לא חובה)
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1. בעזרת וו לישה, מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח, והביצה.
2. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שכל החומרים מתחברים ומתקבל בצק חלק.
3. מוסיפים את הצימוקים וממשיכים ללוש עשר דקות נוספות.
4. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מחלקים את הבצק לשלושים חלקים שווים, יוצרים מכל חלק גליל ארוך וקושרים את הבצק סביב עצמו. אם לא מצליחים לקשור, אפשר לסגור בצורת כעך (טבעת).
6. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים 20 דקות נוספות.
7. מזלפים על כל לחמנייה מעט דבש, מורחים בביצה ומפזרים מעט שומשום.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
9. מצננים מעט.
מכינים בצק אחד ומקבלים שני סוגי לחמים מדהימים. מספיק ללחם אחד ולכ-40 לחמניות זיתים, או לשני לחמים.
החומרים:
350 גרם קמח תופח
200 גרם מרגרינה
250 גרם גבינה לבנה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גבינת קממבר עגולה (שלמה)
1 חבילת זיתים ללא חרצנים מסוננים היטב
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום / גרעיני חמנייה / גרעיני דלעת (אפשר לשלב בין כולם).
אופן ההכנה:
1. בעזרת וו לישה מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, המרגרינה, הגבינה הלבנה והגבינה הצהובה עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
3. מוציאים מהמקרר מחצית מהבצק, מכדררים לכדור גדול ובעזרת הידיים משטחים לגודל של פיתה (קצת עבה).
4. מניחים את גבינת הקממבר במרכז הבצק ומותחים אותו סביבה, עד לקבלת כדור בצק עם גוש גבינה בתוכו.
5. מניחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה, כשסימן הסגירה כלפי מטה. מורחים בביצה ומפזרים מעט שומשום (אפשר לפזר גם גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת).
6. את חצי הבצק השני מוצאים מהמקרר ומכדררים ממנו כדורי בצק קטנים. לתוך כל כדור מכניסים זית וסוגרים היטב.
7. מגלגלים את הכדורים בשומשום ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
8. מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
9. אם הלחמניות מוכנות לפני הלחם, אפשר לפתוח את התנור, להוציא את הלחמניות ולהחזיר את הלחם לעוד כמה דקות.
לחם איטלקי שיודע לספוג לתוכו מגוון רחב של טעמים מהמטבח האיטלקי. מספיק לשש פוקצ'ות.
החומרים:
6 כוסות קמח
50 גרם שמרית
רבע כוס שמן זית
2 וחצי כוסות מים
כף וחצי מלח
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח, השמרים, שמן הזית והמים בתוך קערת המיקסר.
2. לשים עם וו לישה עשר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. אם צריך, עוצרים באמצע, מגרדים את הקערה וממשיכים.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד עשר דקות.
4. מכסים ומתפיחים כשעה.
5. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, ומניחים על מגש משומן היטב בשמן זית. מומלץ לעבוד בידיים משומנות בשמן זית כדי שלא יידבק.
6. מתפיחים כשעה נוספת.
7. אוחזים כל כדור בצק משני צדדיו, מותחים לצדדים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
8. מורחים כל פס בשמן זית ומוסיפים את התוספת הרצויה.
9. מתפיחים 30 דקות נוספות.
10. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות, עד להשחמה.
החומרים:
3 פלפלים בכמה צבעים, מנוקים וחתוכים לרצועות גסות
6 שיני שום קלופות
20 עגבניות שרי
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות
מספר עלי בזיליקום טריים
1 כף מלח גס
2 כפות אורגנו
רבע כוס שמן זית
150 גרם כדורי מיני מוצרלה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל הירקות, המלח, האורגנו ושמן הזית.
2. מסדרים את התערובת בתבנית אפייה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות למשך 15 דקות.
4. כשמגיעים לשלב הוספת התוספות, מפזרים את הירקות על הבצק, מפזרים כמה כדורי מוצרלה וממשיכים בשלבי ההכנה.
החומרים:
200 גרם רסק עגבניות
2 כפות מים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות אורגנו
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
1. מערבבים את רסק העגבניות, המים, שמן הזית, השום והתבלינים.
2. בקערה נפרדת מערבבים את שתי הגבינות.
3. כשמגיעים לשלב הוספת התוספות, מורחים על כל בצק בנדיבות מהרוטב שהכנו, ומפזרים מעל מתערובת הגבינות. ממשיכים בשלבי ההכנה.
amirbatito@gmail.com
צילום: ענבל בר עוז
כלים: בית נעמן
***
המדור מתפרסם במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'