קצת צבע בעיניים: סלטים צבעוניים לקיץ
מקבלים את הקיץ עם שלושה סלטים מרעננים ויפים שישיבו לכם אנרגיות בסוף עוד יום לוהט

החומרים:
5 ענפי סלרי (כולל הגבעול והעלים)
1/2 כוס עלי נענע חתוכים
3 תפוחי עץ אדומים (מומלץ מסוג פינק ליידי)
מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים טריים.
3 כפות סוכר
ג'ינג'ר קצוץ מעט
ההכנה:
1. מערבבים את מיץ הלימון, הסוכר והג'ינג'ר.
2. חותכים את התפוחים לשישיות ומוסיפים למיץ.
3. קוצצים גס את הסלרי והנענע.
4. מערבבים את הסלט כרבע שעה לפני ההגשה, כדי שהעלים לא יצהיבו ושהסלט יהיה קריספי.

החומרים:
3 סלקים טריים בגודל בינוני, חתוכים לגפרורים דקים
2 גזרים בגודל בינוני, מגורדים
1 אננס טרי חתוך לרצועות דקות
50 מ"ל חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
מעט שמן זית
ההכנה:
1. מערבבים את כל הרכיבים למעט האננס.
2. משהים למספר דקות עד לספיגת הטעמים.
3. מוסיפים את האננס לסלט בסמוך למועד ההגשה, או מעטרים עימו את קערת ההגשה.

החומרים (3-4 מנות):
חצי ק"ג חזה עוף/הודו שלם
330 גרם פתיתים
50 גרם בצל קצוץ
35 גר' שמן
400 מ"ל מים רותחים
60 גרם פטרוזיליה
60 גרם כוסברה
100 גרם בצל ירוק
50 גרם פלפל אדום
50 גרם פלפל צהוב
50 גרם כרוב אדום פרוס דק
150 גרם עגבניות שרי טריות חצויות
15 גרם שמן זית
70 גרם ויניגרט עשבי תיבול
50 גרם ויניגרט דיז'ון דבש-תפוז
מלח ופלפל שחור לתיבול
ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הפתיתים. מתבלים במלח ומעט פלפל. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים במשך 6 דקות עם מכסה.
2. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. פותחים ומעבירים לקערת ערבוב ומצננים מעט. (אין צורך לקרר את הפתיתים במקרר).
3. מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לעמדת ההגשה בכלי נאה.
4. העוף הצלוי: משרים את העוף/ הודו בויניגרט דיז'ון דבש-תפוז ומתבלים בפלפל שחור גרוס, מעט מלח ושמן זית. רצוי להשרות יום לפני ובמידה ולא ניתן - שלוש שעות יספיקו.
5. צולים בתנור או על הגריל ומעבירים את העוף הצלוי לעמדת ההגשה. מומלץ לשמור חם.
6. מגישים את הסלט בצלחת עמוקה, במקביל פורסים את חזה העוף ומסדרים על גבי הסלט.
באדיבות חברת שפע
