בעקבות סיפורי התנ"ך: טיולים לשמחת תורה
לכבוד החג והתנ"ך אנו מפליגים אל שלושה אזורים בארץ שבהם קק"ל מתחה שביל בלב השטח. רק אל תשכחו סל פיקניק ואת ספר הספרים
או אולי בצילם של איקליפטוסים ענקיים בעין יזרעאל. לצדכם, על שפת האגמון, כורע על ברכיו המלך שאול, טובל את ידיו במים הצלולים, רגע לפני שיוצא לעין דור, בדרכו לחפש את בעלת האוב שתעלה מולו את שמואל הנביא. חלק מהמקומות שבהם אנו מטיילים בארץ נושקים לסיפורים ולמקומות שמוזכרים בתנ"ך.
אמנם את הדמויות המקראיות לא נוכל לראות, אבל נוכל לקרוא את סיפור המקום, את הפרשנות ולהלך במסלול טיול בעקבות הסיפור התנ"כי. לכבוד החג והתנ"ך אנו מפליגים אל שלושה אזורים בארץ שבהם קק"ל מתחה שביל בלב השטח, דרך נוף בה ניתן להציץ למקום המצוין במקורות.
אחד הספרים שמחבר בין סיפור תנכי למסלול טיול הוא הספר "לטייל עם התנ"ך" (כתבה גליה דורון, הוצאת כנרת). תוסיפו לטיול סלסלת פיקניק גדושה וספר התנ"ך.

דבורה הנביאה וברק בן אבינועם ומלחמתם בכנענים (שופטים פרק ד'- ה') (דרך נוף יער בית קשת ועד לטיפוס על הר תבור)
דרך נוף יער בית קשת נמתחת בין חורשות אורנים, סמוך לערוץ נחל ברק והר דבורה. למרגלות הר דבורה (כך משערים החוקרים) התחולל הקרב בין צבא דבורה הנביאה לבין סיסרא, שר הצבא של יבין מלך חצור. חצור הייתה הגדולה בערי כנען שבגליל העליון (על פי שירת דבורה, הקרב מתרחש באזור תענך והקישון). המסלול נמתח מהכניסה לדרך הנוף סמוך לצומת גולני. הנוף הולך ומתגלה ככל שמטפסים בדרך הנוף, חורשות אורנים, אלת המסטיק, שקד בר, ער אציל קטלב ועוד. אחת מנקודות התצפית צופה אל הר דבורה (דרך נפרדת שעולה עד לתצפית בראש ההר).
בתום דרך הנוף
איך מגיעים: לתחילת דרך הנוף, על כביש 77 שמוליך לצומת גולני ממערב לצומת פנייה דרומה לדרך נוף בית קשת. להר תבור, כביש 65 מדרום כפר לתבור יש פנייה מערבה לשמורת הר תבור דרך הכפר שיבלי. לעמק יזרעאל והקישון, על כביש 66, מול קיבוץ משמר העמק, דרך עפר טובה שמוליכה אל הקישון.

בעקבות שמשון הגיבור, בין צרעה לאשתאול, מקום חייו של שמשון הצעיר (שופטים פרק י"ג-ט"ז) (דרך נוף, יער הנשיא הראשון, דרך הפסלים, הסיום ביער צרעה)
בטיול הזה אפשרית נגיעה בשמשון הגיבור. נקודת תצפית מרהיבה בראש תל, בית בד, מערה קבורה גדולה, מול הנוף ניצבים שני קברים, חלקם העליון צבוע בצבע טורקיז. על פי המסורת, זה קברם של שמשון ואביו מנוח. אפשר לגעת בסיפור המקראי היכן נקבר שמשון: "בין צרעה לאשתאול בקבר אביו מנוח". אף שאין סימוכין למקום הקבורה המצוין, רבים מגיעים אל המקום להתפלל, ולשטח בקשה להיות מליץ יושר לפני בורא עולם. שילוט מסודר לתל ולקבר.
דרך היער נקראת דרך הפסלים. הדרך ארוכה, חושפת את המטייל לתצפיות נוף, מהלכת בשביל כורכר מסודר. לצד הדרך אמנים הוזמנו להכין פסלים באבן, חלקם קשורים למקום, סיפורו של שמשון ואיך אפשר בלי דלילה.
איך מגיעים: נוסעים דרומה על כביש 38, מצומת שמשון. פונים מערבה לכביש שמוליך לצרעה 3538, מיד אחרי הכניסה לקיבוץ פנייה ימינה ליער צרעה לדרך הפסלים. בקצה העלייה תצפית מרהיבה על ערוצו של נחל שורק. לכל אורך הדרך מקומות לפיקניקים. הסיום של הדרך בכביש 44 (צומת שמשון-צומת נחשון).
כדאי לבקר: במנזר בית ראפאת בהמשך כביש 3538; וביקב מוני שנמצא בסמוך למנזר.

דוד שהגיע אל מעבר נחל הבשור במרדף אחרי העמלקים (ספר שמואל א' כ"ט-ל') (דרך נוף הבשור, מעבר על הגשר החבלים התלוי מעל הנחל)
דוד שהה בצקלג עם אנשיו והצטרף לצבא הפלישתי הנערך לקרב עם שאול. דוד לא שותף בקרב וחוזר אל צקלג, מגלה שהעיר שרופה והנשים והילדים נלקחו בשבי. במצוות ה' יוצא להשיב את השבויים מידי העמלקים, בדרכו נתקל במכשול טבעי של נחל הבשור. אז לא היה הגשר התלוי, סבך הקנים והמים היו גבוהים, ולדוד ואנשיו לקח זמן לחצות את המכשול.
בימינו הרבה יותר קל לחצות את הבשור, סבך של עצי אשל וצמחי קנה ממלאים את אפיקו. במקביל לערוץ הנחל שביל ארוך של דרך כורכר טובה לכל כלי רכב, לצד הדרך אפשר לראות את שרידי מסילת הברזל הבריטית, ואתרים משולטים: תל שורחן ובאר רבובה. שלושה מאגרים הוכשרו לצד הבשור לתפוס את מי השיטפונות. בקצה המסלול גשר חבלים המתוח מעל בריכה טבעית גדולה, אורכו 80 מ' והוא מספק את חוויית הנדנוד לכל מי שמפחד.
איך מגיעים: כביש 241 (צומת מעון-תומת אורים) נמתח ממעון מזרחה. ליד עין הבשור שילוט "דרך הבשור", כ-18 ק"מ עם חניונים לטיולים לרדת לערוץ הנחל, לראות את הצמחייה הצפופה. הסיום בצומת צאלים.
