המסעדן שאול אברון הלך לעולמו

אברון בן ה-68, היה פורץ דרך בתחום האוכל בישראל והמסעדה שבבעלותו, "יועזר בר יין" נחשבת בעיני רבים למקום עלייה לרגל

nrg מעריב | 2/11/2012 13:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שאול אברון, המסעדן ואיש "יועזר בר יין" ומהדמויות שהשפיעו יותר מכל על הרוח הקולינרית בארץ, נפטר הבוקר (יום ו').
 
שאול אברון
שאול אברון צילום: אלי דסה
 
אברון, בן 68 במותו, החל את דרכו ככתב כלכלי במעריב, ולאחר מכן החל לכתוב מדור אוכל בעיתון בשם "כך הם אוכלים", בו כתב בין היתר גם על אוכל לא כשר, צעד שנחשב עדיין ללא מקובל בשנות ה-70. בסוף אותו עשור פתח לראשונה מסעדה, "הקיוסק", בשכונת נווה צדק בתל אביב.

בשנות ה-80, במסגרת עבודתו בעיתון "חדשות", שיתף פעולה עם שף ישראל אהרוני, שיתוף שהניב שני ספרי בישול שהיו פורצי דרך לתקופתם בישראל השמרנית.

אברון, שזוהה יותר מכל עם הנהנתנות וההנאה שבאוכל, פתח את מסעדת יועזר בר יין ביפו לפני 17 שנה, שהפכה עם הזמן למוסד ולאבן דרך בקרב חובבי אוכל ובשר.

הלוויתו של אברון תיערך מחר בשעה 12 בבית העלמין קרית שאול.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים