
סימן טוב: הסגולות הרפואיות של סימני החג
השפית עינת מזור משיקה מדור חדש ומסבירה למה כדאי לאכול את הסימנים שעל שולחן החג לא רק בראש השנה. ויש גם מתכון
מזונות על כמו הרימונים חשובים מאד למערכת החיסונית שלנו ואילו התמרים , תפוחי העץ והדבש נותנים זריקת אנרגיה ובריאות. תחילת שנה היא עיתוי מוצלח להתחיל ולשנות אלמנטים מסוימים בתזונה שלנו, אלמנטים שעד היום עיכבו אותנו וגרמו לנו תחושה שמורידה את האנרגיה והפעלתנות שבנו.
ישנם מספר מזונות בריאים שאני ממליצה לא להזניח בעת הקניות החגיגיות לחג ולהמשיך ולשלב אותם בקביעות גם בבישולים ובאפייה היומיומיים.
רימון
הרימון הוא סופר פרי, הוא מכיל אנטיאוקסידנטים העוזרים בשמירת החיסון הטבעי של הגוף מפני מחלות שונות. כדי לשמור על לב בריא ועל זכרון טוב איכלו כוס גרגירי רימון אחד בקערה עם פירות נוספים כסלט או שתו שתי כוסות מיץ של הפרי ליום.

תפוח
לדברי החוקרים, התפוחים גורמים לעלייה משמעותית בייצור הכימיקל אצטיכולין הנדרש להעברת מסרים תקינה במערכת העצבים. אכלו 2-3 תפוחים ליום כחטיפים בריאים בין הארוחות ולתחושת שובע.
הן הרימון והן התפוח מגנים מפני הידרדרות הקוגנטיבית של הזכרון ואפילו משפרת אותו.אכילת פירות אלה עוזרים בהורדת לחץ הדם, בפעילות לב תקינה ובשמירה על רמה נמוכה של כולסטרול "רע" - LDL.

דבש
כבר בזמנים קדומים, למדו תרבויות עתיקות מפוארות להעריך וליישם את מגוון תכונותיו הנפלאות של הדבש: הוא מהווה מקור לסוכר ולממתיק טבעי ,שיש להשתמש בו במידה,מצויין כממתיק באפייה,בישול בשרים , פירות וירקות ומוכר היטב בגלל תכונותיו הרפואיות כנוגד חימצון הפועל ללכידת רדיקלים חופשיים וכנוגד דלקות בגוף.
הדבש, מהווה מרכיב חשוב בתכשירים קוסמטיים למניעת קמטים בעור, למטרת חיטוי ומעכב באופן פעיל התפתחות חיידקים ובקטריה.
מחקרים שנערכו בארה"ב הראו עליה ישירה ברמת הכושר וירידה בעייפות בקרב ספורטאים אשר אכלו דבש לפני אימון גופני.

אל תשכחו שתרופת הסבתא הכי מועילה לכאבי גרון היא תה עם דבש ומעט קינמון.מחקרים הראו כי הדבש מועיל יותר במקרים של זיהומים בגרון מאשר תרופות לכאבי גרון.
ברוח החג והשנה החדשה, אני רוצה לברך אתכם בשנה בריאה המביאה בשורות טובות לכולנו!
תמר
מהווה חטיף אנרגיה מצוין, עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ובנוגדי חמצון.משמשים מקור מצוין למינרלים כגון: ברזל, אשלגן, מגנזיום,סידן, אבץ וסלניום, חיוניים לפעילויות קריטיות הקשורות לחיזוק העצם, מניעת יתר לחץ דם והגנה מפני מחלות לב שונות.
אכילת תמרים תורמת להפחתה משמעותית ברמות השומנים בדם ולהפחתה בתהליכי החמצון בגוף.2-3 יחידות תמרים מהווים מנת פרי.
*טיפ בריאות: בפעם הבאה כשיתחשק לכם חטיף, נסו את חטיף הבריאות הבא: מערבבים כוס מחית תמרים עם חצי כוס טחינה מלאה גולמית, רבע כוס דבש ו 2 כוסות פרוסות שקדים קצוצים. צרים כדורים, מגלגלים בקוקוס טחון ושומרים במקרר.

חומרים (ל-4 עד 6 סועדים)
לרוטב הסלט:
¼ כוס חומץ תפוחים
1 כף דבש
¼ כפית מלח
פלפל שחור גרוס
¾ כוס שמן זית באיכות טובה
לסלט:
200 גרם עלי תרד טריים, שטופים וחתוכים
3 סלקים מבושלים ,קלופים, חתוכים לקוביות
½ כוס תמרים יבשים,חתוכים לקוביות בינוניות
¼ כוס שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
1. שופכים לקערה קטנה את החומץ,מוסיפים את המלח, פלפל ודבש ומערבבים.מוסיפים את שמן הזית בהדרגתיות תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב ויניגרט סמיך.
2. שמים בקערת סלט גדולה את התרד, הסלק, התמרים והשקדים ומוסיפים כמחצית מהרוטב, ניתן להוסיף עוד לפי הצורך.
טיפ בריאות:
לסלק צלוי: מזליפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ,עוטפים בנייר אלומיניום וצולים אותו בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך כ40 דקות עד שעה.לסלק מבושל: שוטפים היטב, מבשלים במים קרים עד כיסוי למשך 45 דקות. הקליפה מתקלפת בקלות.
***
הכותבת היא שפית עינת מזור, מומחית לקולינריה בריאה, מנחת סדנאות ומחברת ספרי בישול.
שפית עינת מזור-המרכז לתזונה בריאה.