הגליל פינת צרפת: מתכון לעלי גפן ממולאים

עלי גפן ממלאים לא רק במטבח הערבי, גם הזקנות של מחוז אלזס בצרפת מגלגלות. אל תשכחו להכין דלי מלא מים, צריך אותו במתכון

nrg סגנון | 4/11/2014 12:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תעצמ עיניים, תדמיינו מטבח שבו מגלגלים עלי גפן, נכון שאתם מדמיינים מטבח ערבי? מסתבר שהמזרח התיכון הוא לא בעל הבית היחיד של המנה הנפלאה הזו, גם הזקנות הצרפתיות בחבל אלזס עומדות ומגלגלות עלי גפן. קבלו אותם, הפעם במבטא צרפתי.

עוד כותרות ב-nrg:
התוספת שתופסת: מתכון לסלק כבוש
חם, מחמם, בום: מתכון למרק עגבניות במיקרוגל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
יפית בשבקין
ייבוא צרפתי. עלי גפן ממולאים בבשר כבש יפית בשבקין


מרכיבים (לשישה סועדים):
2 קילו בשר בקר
1.5 קילו בשר כבש, 60% שומן.
זר נענע -רק עלים
4 שיני שום
גרידה משני לימונים לטחון הכול ביחד במטחנת בשר.
250 גרם צימוקים
250 גרם צנוברים
500 גרם אורז לבן עגול, לאדות במים חצי בישול.
300 גרם בצל לבן חצי אמנסה. בלי עוקץ. לאדות בחמאה.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל החומרים ולתבל בקינמון טחון, פלפל לבן מלח, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, הכול לפי הטעם. לגלגל בתוך עלי גפן.

רוטב:
שליש מים, שליש לימון, שליש שמן זית, 400 גרם שום טרי כתוש, לשפוך על עלי הגפן להרתיח ולבשל על אש נמוכה מאוד 4 שעות. את הסיר צריך לכסות וכדאי גם להניח עליו דלי מים כמשקולת שהעלים לא יצופו ויתפרקו, לכבות את האש ולהוריד את המשקולת למשך הלילה.

***
המתכון באדיבות שף רביע קסיס ממסעדת אחוזת שולמית בראש פינה
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ממולאים וכבושים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק