כמו חדש: טיפים לשיפוץ הבית בקלות ובזול
לא חייבים להוציא סכומי עתק כדי לשפץ את הבית. טיול לחנויות עודפים וקצת עשה זאת בעצמך, יוזילו עלויות בצורה משמעותית
אין כמו התמונות המקסימות האלו במגזינים של בתים מעוצבים, צבעוניים ומזמינים. חדרים מושלמים, מווילון ועד ידית. כמה מבאס להרים מהם את העיניים ולהסתכל על הסלון המיושן בבית. או אז, מתגנבים להם ההרהורים שעלולים לעלות לנו ביוקר. אולי נחליף את הריהוט, אולי נצבע, ואולי בעצם נשפץ קצת. אבל שיפוץ? למי בכלל יש מספיק כסף לשיפוץ?כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

מעצבות הפנים אביטל סנדר ונורית טראו (נורית ואביטל, תכנון ועיצוב פנים) מתעקשות שזו אינה קלישאה, ושאפשר להשיג שינוי נעים ומרענן גם בעזרת הוצאה לא גדולה. לדבריהן, ניתן אפילו לנצל את החופש הגדול, ולרתום את הילדים הבוגרים יותר בבית לצביעה ויצירה. הן מנדבות כמה טיפים קטנים לשדרוגים גדולים.
צבע לקירות: חלק או במרקמים שונים המדמים בטון, קשמיר או יוטה. אפקטים בסגנון מגורען, משופשף, מבריק או מנצנץ יתנו לקיר צבע ואופי משלו — כפרי, קלאסי או עירוני.
צבע לרהיטים: קיימים בשוק צבעים טובים ונוחים לצביעת רהיטים. אלו יאפשרו לכם לצבוע את הרהיט ישירות על הצבע הקיים, ללא צורך בתהליכים מקדימים.
צבע באביזרים: ניתן להשתמש בספריי צבע (איכותי) לחידוש פריטים קיימים בבית כמו מסגרות של תמונות או מראות, פריטי קישוט ואפילו רהיטים קטנים. בקלות רבה ניתן להוסיף צבע לחלל וליצור אווירה חדשה, שונה ומרעננת. אם נמאס, אפשר תמיד לצבוע שוב.
טפטים - אפשרות זולה יחסית שמעניקה אפקט משמעותי. בוחרים קיר בולט בחלל וטפט מתאים — רועש, רגוע, צבעוני או אפילו רק עם טקסטורה. השינוי יהיה מהיר ומרשים.

שבלונות לקיר: אפשרות זולה יותר מטפט, לחובבי "עשה זאת בעצמך" (ואם אתם לא בעניין, תמיד טוב להחזיק לידכם חברים מוכשרים) קיימות שבלונות שניתן ליצור בעזרתן מראה של טפט לקיר בעלות של פחית צבע קטנה. אפשר להשתמש בצבע אחד. אם בא לכם להשתולל, אפשר גם ביותר.
וילונות וכריות יכולים לפעמים לעשות את כל ההבדל. אפילו בית יפה ומושקע נראה "עירום" בלעדיהם. וילונות מוסיפים אווירה חמימה ומעניקים הצללה ופרטיות. הם יכולים להיות שקופים וקלילים, מתחרה, עם סרטי סאטן, נשפכים או רומאיים, הכול תלוי בסוג החלון, בגודלו ובמיקומו בחלל. גם כריות הן אביזר יפה, צבעוני, זמין ולא יקר, שמוסיף הרבה לחלל. כשמצרפים מספר כריות יחד ניתן לשנות לחלוטין את מראה הספה או המיטה בחדר המגורים, בחדר המשפחה, בחדרי הילדים וגם בחדר השינה. המראה משתנה בהתאם לצבע ולגוון, ואיתו גם האווירה.

המזנון של סבתא, השכנים שהוציאו מהבית את הארון הישן - חטפו אותם. בעזרת קצת שיוף, צבע והחלפת ידיות, ניתן להפוך כל רהיט לפריט ייחודי ויפהפה שלא תראו אצל אף אחד אחר.
קיימים טפטים לרהיטים שאותם ניתן להדביק על חזית חלקה של ארון, שידת מגירות או בגב הרהיט בארונית פתוחה או שקופה, וכך הדוגמה נראית לעין והשדרוג ניכר.
* חריצים בקירות יש לסתום בגבס לפני הצביעה.
* וואשי טייפ הוא קטן וחמוד, נראה כמו סלוטייפ אבל הוא לא. מדובר בסרט נייר צבעוני המגיע באינסוף צבעים ודוגמאות. אפשר להדביק אותו על קירות וליצור דוגמה גיאומטרית כמו פסים, אלכסונים או איקסים, ניתן לנצל אותו לכתיבת שם הילד מעל המיטה, יצירת מסגרות צבעוניות על הקיר או הדבקה פשוטה על רהיט חלק ומשעמם.
* במקום להחליף את הרצפה — זול יותר להדביק פרקט למינציה.

* הדבקת קרמיקה: אפשר לבד. רוכשים את הקרמיקה במחסני הקרמיקה או בחנויות עודפים של הרשתות השונות, קונים דבק קרמיקה הנמכר בכל רשתות השיווק, ומדביקים את האריחים בעזרת הדבק על הרצפה הקיימת. צריך לנקות היטב את הרצפה לפני ההדבקה וכדאי למרוח עליה חומצה כדי שהדבק ייתפס טוב יותר. אם יש צורך לחתוך חלק מהאריחים, דבר שמחייב עבודה עם מכשיר דיסק, אפשר למדוד את הגודל הרצוי וללכת למפעל הקרמיקה (אפשר להתעניין בחנות השירות אם המפעל מספק את השירות הנ"ל ללקוחות).
* מריחת רובה (חומר איטום): קל מאוד למרוח רובה לבד. צריך רק לנקות היטב את המשטח ולייבשו לגמרי לפני המריחה.
* גבס הוא אמצעי זול יחסית לבניית קירות, מחיצות ופריטי ריהוט כמו נישות, מדפים, מעמד לטלוויזיות וסיומות לקיר. העבודה מצריכה ידיים טובות, אבל אפשרי בהחלט לעשות זאת לבד ולחסוך כסף רב. לדוגמה: בניית מעמד לטלוויזיה מגבס, כולל צבע, תעלה עד 1,000 שקלים.
טיפ: בעבודה עם גבס חשוב מאוד לחזק היטב את כל החיבורים והמסילות שעליהם מניחים את הגבס, כדי למנוע התפרקות בעתיד.
* כלים סניטריים מעונות קודמות, זולים בהרבה מהקולקציה החדשה.
* עלות צביעה עצמית של חדר אחד תעמוד על כ–100 שקלים בלבד, כולל הכול.
גם אם החלטתם לעשות שיפוץ מקיף בבית, וגם אם בחרתם להשתמש לשם כך בידיים מקצועיות, אפשר לקצץ בעלויות ולהתנהל בזהירות. ארגון "פעמונים" המלווה משפחות להתנהלות כלכלית נבונה, מסביר איך עושים את זה נכון:
* אל תקחו הלוואה לשיפוץ — חסכו לקראתו.
* קבעו תקרת תקציב לשיפוץ וקחו בחשבון מראש עוד תוספת של 15 אחוז לפחות לבלת"מים שיתגלו במהלך הדרך.

* קבעו סדר עדיפויות של מה צריך לשפץ בבית וודאו שיש לכם את הכסף הנדרש.
* ודאו שבעל המקצוע אמין וביצע עבודות דומות לזו שביקשתם. במרבית המקצועות יש התאגדויות. ודאו שבעל המקצוע (קבלן, חשמלאי אינסטלטור) רשום וחבר באיגוד. זה יסנן "חאפרים".
* סכמו בכתב את כל ההתקשרות ביניכם, כולל תאריך יעד לסיום העבודה.
* בדקו אפשרות לקנות חומרים לבד, לעתים זה יכול להוזיל את המחיר.
לא תמיד הזול הוא בהכרח הכי כדאי, או במילים אחרות "אל תהיו עשירים כדי לשפץ בזול".
* קראו רקע על השיפוץ שאתם רוצים לעשות (אינסטלציה, גבס, צבע) אולי יש דברים שניתן לעשות לבד ובקלות (ואפילו עם ילדים וחברים).
* בדקו בחנויות עודפים והזמינו כמות חומרים שמספיקה ומתאימה עבור השיפוץ. אין לכם עניין במלאי מיותר.
* במקרה שאתם מחליטים לשפץ לבד, אל תגעו במערכת האינסטלציה והחשמל, אלא אם יש לכם הידע והמיומנות הדרושים, כדי שלא לגרום לנזקים ואפילו חלילה לאסון.
***
הכתבה התפרסמה במגזין מוצש
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg