3 טיפים: לשמור על המשקל ביום העצמאות
כמיטב המסורת, נצא עם המנגל ונעשה "על האש". לצד כל המטעמים שיוגשו - איך הכי נכון להתנהל כדי למנוע השמנה?
יום העצמאות כאן, וכמיטב המסורת - נצא עם המנגל ונעשה על האש. ביחד עם כל הבשר, חשוב לדעת בכל זאת איך לשמור על המשקל ועל תחושות נעימות ובריאות בגוף למרות עומס האוכל. הדיאטנית הקלינית מיה בן אפרים, איגדה עבורכם שלושה טיפים מנצחים שיעזרו לעבור את החג בשלום:
כשיוצאים ל"על האש", מחליטים לעיתים לא לאכול ארוחת בוק, בכדי לא להתמלא לפני הארוחה הגדולה. בפועל, הסיטואציה הזו יוצרת עלייה אוטומטית במשקל באותו יום, לא משנה מה נאכל, בטח אם נאכל רק את הארוחה הבשרית.
אם נקפיד לאכול ארוחת בוקר קצת יותר קלילה לפני, לא נסבול מתחושת הנפיחות לאחר הארוחה הבשרית הכבדה. מומלץ לפתוח את הבוקר עם שייק ירוק, יוגורט או פירות, בכדי לנקות ולטהר את הקיבה לפני הארוחה הגדולה.
כדאי להימנע משתייה מתוקה, כמו קוקה קולה ומיצים למיניהם, ובמקום לשתות מים, סודה או משקה לימונענע על בסיס נענע ולימון. המשקאות הללו ועוזרים למערכת העיכול לעכל את כל האוכל, ולא מנפחים.
לעומתם, מיצים ומשקאות מוגזים לא עוזרים לעיכול, אלא מעכבים אותו – והתוצאה היא עודף קלוריות המובילות לתחושת נפיחות יותר גדולה ולגזים בסוף הארוחה. הדבר יוצר חוסר איזון שמוביל לתחושת מלאות שבאמצע הלילה לפתע נעלמת, ואז אנו רעבים וסדר היום משתבש.
בארוחה עצמה כדאי לאכול רק בשר, וכתוספת ירקות וסלטים שונים, בכדי להוריד את תחושת המלאות והנפיחות. איגדתי עבורכם שני סוגי סלטים שאפשר להכין ואלו יוכלו להחליף את כל התוספות השמנות והמזיקות:
המצרכים:
• 2 זרי פטרוזיליה וכוסברה טריים וגדולים,
• זר נענע לרוטב,
• שן שום כתושה או כפית שום כתוש,
• מיץ מ2 לימונים סחוטים וטריים,
• 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח,
• 100 גרם אגוז קשיו או אגוזי מלך.
אופן ההכנה: שוטפים היטב את עשבי התיבול, מייבשים וקוצצים בבלנדר או בסלייסר. טוחנים את הפיצוחים, מוסיפים, מתבלנים ומגישים.
• חבילת נבטים סיניים פריכים וטריים,
• 1 צנון גדול (לא מקולף) חתוך לגפרורים דקים,
• 1 קולרבי חתוך לגפרורים דקים,
• 15 גרם ג'ינג'ר ורוד, כבוש, מסונן מנוזלים, קצוץ גס,
• 50 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס,
• 5 גרם (1 כף) כוסברה טרייה קצוצה דק,
• 5 גרם ( 1 כף) פטרוזילה,
• 5 גרם (1 כף) שומשום שחור,
• 5 גרם (1 כף) אפונת ווסאבי קצוצה גס (אפונים ירוקים מצופים ומיובשים עם אבקת ווסאבי),
• 1/2 כפית שומשום שחור ( לא חובה).
לרוטב:
• כף גדושה מיונז לייט
• 40 גרם מים של הג'ינג'ר הכבוש,
• 10 גרם (1 כף שטוחה) ג'ינג'ר כבוש קצוץ,
• 1 כפית מחוקה כוסברה קצוצה דק,
• 1 שן שום קטנה, או חצי כפית שום כתוש,
• ¼ כפית מחוקה מלח,