
נתקעתם בלי? משלוחי מנות שמכינים בכמה דקות
צריכים להכין משלוח מנות ברגע האחרון? אפרת ליכטנשטט מארחת את רחלי שלו למדור מחוץ למשבצת, שכולו רעיונות פשוטים ומהירים
רחלי, אני לא מאמינה עלייך. חשבתי שאת מהמשקיעניות שמתחילות לתכנן את משלוחי המנות בחנוכה. מזל שיש לי בשבילך רעיונות שאפשר להכין תוך כמה דקות. אולי תצטרכי לקפוץ לסופר לכמה השלמות, אבל את הולכת לצאת סופר מקורית ומשקיענית. בואי איתי!
לפעמים הדברים הקטנים בחיים הם אלו שיכולים לשדרג לנו את היום, את מצב הרוח ואת הסלט. גם ערמה של חסה ועגבניות יכולה להיות הדבר הכי טעים בעולם בזכות הרוטב הנכון.
חפשי בארונות צנצנות חמודות, ואם תוסיפי עגבנייה, מלפפון וגמבה ליד צנצנת הרוטב תזכי בעוד כמה נקודות. ואגב, אם את רוצה להשקיע עוד קצת, אפשר גם להוסיף שקית צלופן קטנה עם תוספות לסלט: גרעיני חמניות קלויים, חמוציות, קשיו קלוי, עגבניות מיובשות קצוצות, ועוד ועוד.

מרכיבים:
½ כוס שמן זית איכותי
3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
1 כף דבש
1 שן שום בינונית כתושה
1 קליפה מגוררת מחצי תפוז
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
רוצה לצאת הכי משקיענית? יש לי מתכון לעוגת בננות שמכינים בחמש דקות, עוטפים עם צלופן וסרטי מתנה ומפנקים את מי שמקבל.

מרכיבים (ל-3 תבניות קטנות באורך 15 ס״מ או תבנית אינגליש קייק אחת גדולה):
1 ביצה
¾ כוס סוכר
½ כוס שמן קנולה
4 בננות בשלות מעוכות במזלג
¼1 כוסות קמח (אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין מלא)
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס קוואקר (להכנה מהירה)
1 כפית קינמון
¼ כפית הל טחון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות או שוקולד צ׳יפס
1 בננה פרוסה לעיגולים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים היטב ביצה, סוכר ושמן.
3. מוסיפים את הבננות ומערבבים.
4. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קינמון, הל ומלח, מוסיפים את הקוואקר והשוקולד ומערבבים לתערובת אחידה אך לא יותר.
5. מחלקים לתבניות ומניחים פרוסות בננה על הבלילה.
6. אופים 30־35 דקות עד שקיסם הננעץ (לא בקוביית שוקולד) יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
7. מצננים את העוגות לטמפרטורת החדר לפני שעוטפים בצלופן ומדביקים סרט מתנה.
תמצית וניל איכותית היא מוצר יקר, ורבים קונים תמציות וניל זולות ולא איכותיות (בטח לא את!). אם את רוצה להעניק מתנה שווה לאנשים שאוהבים לאפות - תמצית וניל ביתית היא רעיון מקורי ומושקע. בשילוב שני חומרי גלם (יקרים!) תוכלי להכין את הדבר האמיתי.

מרכיבים:
1 בקבוק וודקה איכותית
12 מקלות וניל
(אפשר גם להשתמש בבקבוקים קטנים יותר לפי מפתח של 5־6 מקלות לחצי ליטר)
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים חריץ לאורך מקלות הווניל ופותחים אותם מעט בעזרת הידיים.
2. מגרדים חלק מגרגירי הווניל ושמים בתוך הבקבוק.
3. שמים גם את כל מקלות הווניל בתוך הבקבוק. בהכנת בקבוקים קטנים, מוזגים פנימה את הוודקה.
4. סוגרים היטב ושומרים במקום מוצל על השיש.
5. התמצית מוכנה כעבור כשלושה שבועות וחשוב לנער את הבקבוק פעם ביום עד שהיא מוכנה. היא נשארת טובה לשנים רבות.
מה את אומרת, רחלי, על משלוח מנות להרכבה עצמית? לחומרי הגלם את רק צריכה לצרף פתק עם הוראות ההכנה.

רכיבים:
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כוס מיץ תפוזים בבקבוק
½ כוס סוכר בשקית
שקית עם תבלינים: 3 מקלות קינמון, 10 מסמרי ציפורן, 3 כוכבי אניס, 3 תרמילי הל
למשקיענים: בקבוקון עם ברנדי, קוניאק או רום, מה שיש בבית
אופן ההכנה:
1. שימו את כל החומרים בסיר גדול.
2. הביאו לרתיחה ובשלו כחצי שעה.
3. טעמו את היין החם והוסיפו סוכר לפי הטעם.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg