בעלי התוספות: תנו לפתיתים להפתיע אתכם
הם מוּכּרים בעיקר כתוספת אהובה על ילדים ובתור מאכל שהומצא בתקופת הצנע, אבל לפתיתים יש כמה תכונות שהופכות אותם לתוספת נהדרת בסלטים ותבשילים
אל תגלו לאף אחד, אבל לפתיתים יש מקום של כבוד ברשימת הגילטי־פלז׳ר הקולינריים שלי (לצד טוסט קפוא מהפריזר, קרמבו טרי ו־M&M חמאת בוטנים). כמובן שאני לא מעזה להכין אותם במיוחד בשבילי אלא מחפשת תירוצים ומכינה אותם לפיצים, אלא שהם בכלל לא מחבבים פתיתים. אז אחרי שאני אוכלת בעמידה מסיר הפתיתים המיותם שנשאר על השיש, אני מנסה לחשוב על כל מיני מתכונים שאצליח לשלב בהם את המוצר האהוב הזה. עכשיו, כשיש לו גרסה מקמח מלא, אני אפילו מצליחה להשקיט לכמה דקות את רגשות האשם.
אתם בטח מכירים את הסיפור המיתולוגי על המצאת הפתיתים, שפותחו בניסיון להתמודד עם המחסור באורז שאפיין את ימיה הראשונים של המדינה. בן־גוריון פנה לחברת המזון הגדולה של התקופה, אסם, וביקש ממנה למצוא פתרון חלופי. הפתיתים כבשו את לב העם, ונותרו עמנו גם אחרי שהאורז חזר למדפים. בינתיים נדדו הפתיתים לכל קצוות העולם והם אף נקראים "יזראלי קוסקוס" ומככבים במתכונים שפים בולטים.
פתיתים הם למעשה סוג של פסטה קצרה ויכולים לשדרג ולגוון כל סלט שתכינו. לי תמיד כיף לשלב אותם במקומות מפתיעים ולהפוך אותם לקצת יותר חגיגיים ומתוחכמים.
גימיק חמוד, ושימוש מקורי בפתיתים ליצירת כוסות שאפשר למלא בכל מה שאוהבים. דרך נפלאה לצאת מהשגרה.

מרכיבים
1 כף שמן
½1 כוסות פתיתים
1 כפית מלח
¼ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
2 כוסות מים רותחים
1 ביצה
1 כפית חמאה
½ פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל של פתיתים)
7 עלי תרד חתוכים דק־דק
180 גרם גבינת מוצרלה מחולקת ל־12 חתיכות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים.
2. מחממים שמן בסיר קטן ומוסיפים את הפתיתים, המלח והאורגנו.
3. מוסיפים מים רותחים ומבשלים לפי ההוראות.
4. כשהפתיתים מוכנים מעבירים אותם לקערה גדולה ומצננים כחמש דקות. מוסיפים ביצה, חמאה, פלפל ותרד
ומערבבים היטב.
5. מחלקים את הפתיתים בין 12 השקעים ומועכים מעט בעזרת כף ליצירת צורה של קערה.
6. אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ושמים מוצרלה בכל שקע. אפשר לקשט במעט חתיכות פלפל ותרד.
7. אופים עוד 4־5 דקות עד שהמוצרלה נמסה.
8. מצננים כשתי דקות לפני שמוציאים מהתבנית בעזרת תרווד קטן, ומגישים מיד לצהלות הילדים.
סלט מרענן וחגיגי בזכות גרגירי הרימון המתפצחים בפה והאפונה העדינה הירוקה. את הפתיתים מבשלים עם כורכום ליצירת מראה צהוב ומפתה, אבל את ההצגה גונב הזוקיני החי שמוסיף טריות ופריכות לכל ביס.

מרכיבים
1 כף שמן
1 כוס פתיתים
¼1 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 קישוא/ זוקיני חי, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס אפונה עדינה מופשרת
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס שקדים פרוסים
גרגירים מחצי רימון
לרוטב
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית מייפל/ דבש
½ כפית חרדל דיז׳ון ללא גרגירים
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר קטן ומוסיפים את הפתיתים, המלח והכורכום.
2. מוסיפים מים רותחים ומבשלים לפי ההוראות.
3. כשהפתיתים מוכנים מעבירים אותם לקערה גדולה ומצננים כחמש דקות.
4. קולים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים קלות ומפיצים ניחוח נעים.
5. מוסיפים את שאר החומרים לקערת הפתיתים ומערבבים. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומתבלים לפני ההגשה.
בהשראת הבלוג Minimalis t Baker
תבשילי קארי הם מהמאכלים האהובים עליי, ובחורף אני מכינה סיר של קארי כמעט בכל שבוע, בכל פעם עם ירקות אחרים ושילובים חדשים.
את המתכון הזה אני אוהבת במיוחד, כי הוא מהיר להכנה בזכות השימוש בפתיתים ובחומוס מוכן, והתוצאה טעימה ומשביעה. אם אתם מחפשים רעיונות לארוחות שאפשר להכין בערב ולקחת למחרת בקופסה לעבודה - התבשיל הזה מושלם.

מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 גזרים קצוצים לקוביות קטנטנות
3 שיני שום קצוצות דק
1 קוביית ג׳ינג׳ר טרי קצוץ דק־דק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
2 כפיות אבקת קארי
½ כפית קינמון
½ כפית גראם מסאלה
1 כף רסק עגבניות
1 גרידה מלימון/ ליים
1 כוס קרם/ מי קוקוס
2 כוסות ציר עוף/ מים
450 גרם גרגירי חומוס מבושלים (כ־2 כוסות)
1 כוס פתיתים יבשים
½ צרור כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים בצל.
2. מטגנים עד שהבצל שקוף ומוסיפים גזר, שום ואת כל התבלינים. מטגנים כשתי דקות.
3. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים גרידת לימון, קרם קוקוס, ציר עוף וחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות.
5. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים 7 דקות נוספות. אם התבשיל נראה יבש וחסר נוזלים מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב.
6. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה דק. מגישים חם עם עוד כוסברה קצוצה טרייה.
הטריק האהוב עליי בסלט הזה הוא הסלק שצובע את הפתיתים בוורוד, כי הרי ידוע שמאכלים ורודים טעימים יותר. השילוב של הסלק והשמיר יוצר חגיגה של טעמים וסלט שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

מרכיבים
לסלקים
2 סלקים גדולים
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
לפתיתים
1 כף שמן זית
½1 כוסות פתיתים
1 כפית מלח
להרכבה
¼ כוס צנוברים
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
3 ענפים של שמיר קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות מיץ מלימון/ליים
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. לובשים כפפות חד פעמיות, מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
3. מניחים את הקוביות על התבנית, מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים.
4. אופים 30־20 דקות עד שהקוביות רכות.
5. מחממים שמן בסיר קטן ומוסיפים את הפתיתים והמלח.
6. מוסיפים מים רותחים ומבשלים לפי ההוראות.
7. קולים את הצנוברים כמה דקות על מחבת ללא שמן עד שהם משחימים מעט.
8. מערבבים את כל חומרי הסלט, טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ולימון לפי הטעם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg