גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


רק בריאות

איך להישאר בריאים גם במהלך השהייה הארוכה במרחבים המוגנים? nrg מעריב מציג מדריך קצר, חובה בכל מקלט

NRG מעריב | 13/8/2006 13:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המלחמה המתמשכת בצפון כפתה שהייה ממושכת במקלטים על כמיליון תושבים. שילוב של שהייה במקלטים בתנאי צפיפות, דוחק ולחץ, מהווים קרקע להתפתחותן והתפשטותן של מחלות.

המציאות החדשה מחייבת הקפדה על כללים בסיסיים. קבלו מספר הצעות מועילות לשמירה על בריאות במקלט.

עזרה ראשונה: חשוב להקפיד שבמקלט ישנה ערכת עזרה ראשונה הכוללת חומרי חיטוי, פלסטרים, תחבושות , בעיקר לטובת הילדים שחשופים לפציעות.

הקפדה על תזונה ושתייה: שתייה מרובה, לפחות 4 ליטר לאדם ליום. לא לשתות מים שעמדו יותר מחמישה ימים. במקלטים עירוניים בנוסף למי השתייה רצוי להצטייד בכמות מים שתשמש להיגיינה אישית.

מזון: להימנע מאכילת מזונות וחטיפים מצמיאים. להכין מלאי של מזון יבש ו/או קופסאות שימורים שלא מצריכים הכנה או בישול. מומלץ שלא לבשל או להכין מזון במרחב של המקלט. לאכול מזונות עתירי פחמימות ועמילנים כדי להעלות את רמת הסרוטונין שמשפיע לחיוב על מצב הרוח (מרגיע).

מחלות נשימה: בשל  הטחב וחוסר איוורור במקלט עלולות להתפתח בעיות של קשיי נשימה. רצוי לאוורר את המקלט, ככל שניתן, ובכפוף להוראות פיקוד עורף. במידת האפשר, לצאת מהמקלט פעמים ביום למשך חצי שעה/שעה. חולי אסתמה צריכים להצטייד במשאפים בכל ירידה למקלט.

נטילה סדירה של תרופות: שהייה ממושכת במקלט צפוף ומחניק עלולה להגביר מחלות כרוניות כמו:  אסתמה, מחלות עור, מעי רגיז ואח'. אנשים הצורכים תרופות על בסיס קבוע צריכים להקפיד להמשיך וליטול את התרופות בקביעות ובמועדן, וזאת כדי לא להחמיר המחלה הכרונית ולא לשבש את האיזון הגופני שהושג.

לחולי סוכרת רצוי לקחת גלוקומטר למדידה ודברי מתיקה (שוקולד, סוכריות) כדי להימנע מירידת רמת הסוכר בדם. 

הקפדה על היגיינה אישית: שטיפת ידיים אחרי כל יציאה מהשירותים; חיתולים חד פעמיים לאטום בשקיות כדי למנוע הפצת ריחות. להצטייד במלאי בגדים להחלפה, בעיקר לילדים קטנים, למקרי הרטבה.

שינויים התנהגותיים: מצב כרוני של חרדה, מתח ולחץ מולידים עצבנות, הפרעות בשינה, חוסר ריכוז, חוסר תאבון ועלולים להוביל לדיכאון, במקרים כאלה מומלץ לפנות לייעוץ או לפנות למוקד סיוע טלפוני *2700.

ילדים: ילדים צעירים הם רגישים ועשויים להיכנס למצב של אי שקט וחרדה. חשוב לספק להם תעסוקה שתסיח את דעתם מהמתרחש. רצוי לשדר רוגע הדבר עוזר להרגעת הילדים ועשוי להפחית אצלם תחושת חרדה.  בשום מצב, לא להשאיר לבד את הילדים במקלטים, בכדי לא להגביר את החרדה.

זמינות למקורות מידע רפואי: לוודא כי מספרי טלפון של מוקדי רפואיים הינם זמינים. בכל מקרה של בעיה פרטנית ו/או  החמרה במחלה כרונית מומלץ להתייעץ עם רופא/אחות במוקדי סיוע.

המידע מובא באדיבות ד"ר גיורא ורבר - מומחה לרפואת משפחה וד"ר אבי גולדברג - מנהל מחלקת שעת חירום בשירותי בריאות כללית. 


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''עוד כתבות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים