"החלטתי ללכת בדרך הקשה ולהוכיח חפותי"
דרמה בביהמ"ש: בעקבות דחיית בקשת סנגוריו לקבל את חומרי החקירה לידיהם הודיע הנשיא לשעבר קצב כי עסקת הטיעון שבמסגרתה הוא נאשם במעשה מגונה והטרדה מינית מבוטלת
- פרשת קצב: נשיא המדינה שהגיש תלונה והפך לנאשם
- תגובת ארגוני הנשים: קצב שם ללעג את מערכת המשפט
- לאחר הודעת קצב: מה צפוי כעת בעקבות ביטול העסקה
- הח"כים חלוקים: "מעשה אמיץ" או "יריקה בפרצוף"
"אני בוחר לחזור בי מעסקת הטיעון כי אני רוצה להיאבק על חפותי", אמר קצב בבית המשפט. "סורקים את גופי במסרקות ברזל 20 חודשים. אני רוצה לשים סוף לזה ולהיאבק על חפותי. אני יודע מה המשמעויות וההשלכות. אני בוחר בדרך הקשה אך הנכונה. זאת החלטה שגמלה בלבי לאורך זמן, ובשלה היום. זה לא קשור להחלטות בית המשפט בימים האחרונים".
מאוחר יותר, מחוץ לאולם בית משפט השלום בירושלים, הסביר פרקליטו של קצב עו"ד פלדמן את החלטתו של הנשיא לשעבר. "הוא שאל אותנו (את צוות ההגנה, עו"ד פלדמן, עו"ד ציון אמיר ועו"ד אבי לביא) האם לפי הבנתנו חומר הראיות מוכיח אשמה", הסביר פלדמן. "אנחנו המלצנו לו שחומר הראיות איננו מגלה אשמה, ואם הוא סבור שהוא רוצה לחזור בו מהסדר הטיעון - הדלת פתוחה".
"אנחנו מאמינים שמשה קצב, עפ"י חומר הראיות, חף מפשע", הוסיף עו"ד פלדמן. "ממש באותו רגע שבו הסדר הטיעון נחתם משה קצב היה אחוז רגשות חרטה. הוא אמר לי פעם אחר פעם: 'אני חף, מפשע מדוע אני צריך להודות בכתב אישום שמייחס לי מעשים שלא עשיתי?' אנחנו ביקשנו לחזור ולבדוק את עצמנו. רצינו להיות מדויקים ומקצועיים ככל האפשר. מאחר והתקיים היום דיון בחרנו להודיע זאת היום כדי לא לקיים דיון סרק".
נציגת הפרקליטות עו"ד אירית באומהורן הביעה אי שביעות רצון מההתפתחויות. "אני מצרה על דרך ההתנהלות", אמרה. "הסדר הטיעון נחתם על ידי הנאשם עצמו לפני תשעה חודשים. עברנו הליך ארוך בבג"ץ והגשנו כתב אישום לבית המשפט".
קצב אמור היה להתייצב בשעה 14:00 בפני השופטים, אולם במשך דקות ארוכות הוא לא יצא מדלת
הדיון בעניינו של קצב היום נקבע לאחר שאתמול דחה בית משפט השלום בירושלים את בקשת הדחייה של קצב בכדי להמתין להחלטה על העברת חומר החקירה, והבהיר כי הדיון יתקיים היום, כמתוכנן. הפרקליטות התנגדה לבקשה וטענה כי כל החומר הרלוונטי הועבר לפרקליטי קצב, וכי חומר שלא הועבר אינו רלוונטי או פוגע בצנעת הפרט.
פרקליטיו של קצב טענו לאחרונה בתוקף כי הנשיא לשעבר לא יסכים להודות בכתב האישום, בניגוד למה שסוכם בעסקת הטיעון, כל עוד לא הועברו אליהם כל חומרי החקירה. הפרקליטים טענו כי לאור העובדה שטרם התקבלה החלטה בדיון המקביל - המתנהל מול השופט אלכסנדר רון בנוגע לדרישת הפרקליטים לקבל את כל חומר החקירה בפרשה - אין אפשרות לקיים את הדיון שנקבע להיום.
השופטים, ראש ההרכב שולמית דותן, סגן נשיא בית המשפט שמעון פיינברג והשופט אריה רומנוב, לא התרשמו מטענתם ודחו את הבקשה.
בסביבת קצב התקשו אתמול לקבל את ההפרדה שעשה בית המשפט בין שני הדיונים. "רודפים אותי ברמות לא אנושיות", אמר אתמול קצב למקורביו. "אם לא היו קוראים לי משה קצב הם לא היו מסתירים ככה את חומרי החקירה. הם מפחדים מהאמת. הם חוששים לחשוף את כל האמת".
