לראשונה: "כוח לעובדים" הצליח לחתום על הסכם קיבוצי
חצי שנה לאחר שהתאגדו, היום חתמו עובדי הסינמטק בירושלים על הסכם קיבוצי. במסגרת ההסכם נקבע מנגנון מוסכם לפיטורים וכן יבוטל הקיצוץ בשכר. העובדים התחייבו לשקט תעשייתי - והערב יוכל להתחיל פסטיבל הסרטים ללא חשש מעיצומים

ההסכם, שנערך בתיווכה של עו"ד מרב הלוי יצחקי, הממונה האזורית על יחסי עבודה במשרד התמ"ת,
קובע בין היתר מנגון קבוע ומוסכם לפיטורי עובדים, שלפיו לפני כל הליך שכזה תישלח לעובד ולוועד הזמנה לשימוע. ההסכם מבדיל בין פיטורים מחמת תפקוד לקוי לבין פיטורים בעקבות קיצוצים. במקרה של תפקוד לקוי העובד יקבל חודש לתקן את הליקויים. במקרה שהפיטורים מבצעים כחלק מהליך של צמצומים, מתחייבת ההנהלה למסור לעובדים את תקציבי הסינמטק הרלוונטיים ולהיוועץ עם הוועד במטרה לבחון דרכי פעולה חליפיות. את העובדים ייצג בבית המשפט ומול ההנהלה עו"ד ערן גולן.
שכר העובדים קוצץ החל מפברואר 2009 בכ-10%. על פי ההסכם, הקיצוץ בשכר העובדים השעתיים יבוטל רטרואקטיבית החל ממאי 2009, וגם שכרם של העובדים החודשיים יוחזר לגובהו המקורי אך בהדרגה. הנהלת הסינמטק הסכימה כי "במידה שיתקבל תקציב נוסף לשנת 2009 שאינו ייעודי ואשר ניתן יהיה להשתמש בו לצורך החזר הקיצוץ, מעבר לאיזון התקציב לשנת 2009, תחזיר ההנהלה חלק או את כל הקיצוץ שהופעל במהלך שנה זו".
תוקף ההסכם הינו עד ל-31.7.2010, והוא יחול על כלל עובדי הסינמטק למעט המנכ"ל, מנכ"ל-עמית, מנהל התוכניות, מנהלת מחלקת חינוך והמנהל הטכני. ההסכם יוארך מדי שנה באופן אוטומטי, אלא אם כן חודשיים לפני פקיעתו יודע אחד הצדדים בכתב על רצון לשנות סעיפים.
בעקבות ההסכמה, הערב יוכל להתחיל פסטיבל הסרטים ללא הפרעה. זאת לאחר שבחודש האחרון העובדים איימו לנקוט עיצומים שיפגעו במהלכו התקין אם ההנהלה תסרב לשבת עמם למשא ומתן קיבוצי.

"ארגון כוח לעובדים מעודד מאוד מההסכם הקיבוצי שנחתם בסינמטק ירושלים. זהו מהפך ביחסי העבודה במוסד", מסר יוני בלבן, רכז המטה העירוני של הארגון, "ההסכם חשוב ביותר לא רק לעובדי הסינמטק, אלא גם לאלפי עובדים אחרים הנאבקים בימים אלו על זכויותיהם. זהו עוד צעד בדרך הארוכה של חיזוק העבודה המאורגנת והמאבק למען זכויות העובדים בישראל".
בתחילת חודש ינואר החליטו עובדי הסינמטק להתאגד במסגרת ארגון "כוח לעובדים". הם פנו להנהלה כדי להיכנס למשא ומתן קיבוצי, שלא נשא פרי. ההנהלה, כך לדברי העובדים, סירבה להתחייב להסכם קיבוצי, שהיווה את דרישתם המרכזית של העובדים. בתחילת חודש יוני פתחו העובדים בעיצומים, והנהלת הסינמטק פנתה לבית הדין האזורי לעבודה כדי למנוע את העיצומים מחשש שפסטיבל הסרטים הבינלאומי ייפגע. בין הדין האזורי הוציא צו מניעה, והעובדים פנו לבית הדין הארצי לעבודה, אשר קבע לפני כשבועיים כי אין שום מגבלות על יכולת השביתה של העובדים.
פסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה כלל שתי פסיקות תקדימיות, בעלות השלכות על שוק העבודה בישראל ש-70% מעובדיו אינם מאורגנים. הקביעה הרחיבה וקבעה שבמקרה בו העובדים מתארגנים לראשונה בארגון עובדים, לא תוטלנה הגבלות על חירות השביתה. כמו כן נקבע כי ברגע שמתנהל משא ומתן קיבוצי בין ארגון עובדים לבין מעסיק, תכליתן של ההסכמות שיתקבלו בין הצדדים להיות מעוגנות בהסכם קיבוצי.