עובד שהועסק ופוטר לסירוגין יהיה זכאי לזכויות סוציאליות רצופות
מעסיק שפיטר עובד ושכר אותו מחדש בתוך תקופה של חצי שנה יהיה חייב בתשלום פיצויי פיטורים, והזכויות הסוציאליות של העובד יישמרו כאילו עבד באופן רצוף. ח"כ יחימוביץ': "חוק הופך את הפיטורים לבלתי משתלמים ויבטיח את זכויות העובדים"
החוק, של ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) וח"כ חיים כץ (ליכוד), הוא למעשה תיקון לחוק פיצויי פיטורים, הקובע כי מעסיק שפיטר עובד ושכר אותו מחדש בתוך תקופה של חצי שנה עדיין יהיה חייב בתשלום פיצויי פיטורים, והזכויות הסוציאליות של העובד יישמרו כאילו עבד באופן רצוף.
כיום, עובד מקבל זכאות לפיצויי פיטורים, דמי הבראה ותנאים סוציאליים אחרים רק לאחר ותק של שנה במקום העבודה. מעסיקים לעיתים היו מפטרים את העובד לאחר 8 חודשי עבודה ושוכרים אותו מחדש לאחר מכן על מנת שלא יצבור זכויות כלל.
"החוק בא להתמודד עם תופעה פסולה
ההולכת ומתפשטת של פיטורים חוזרים ונשנים של עובדים אחת לשמונה-תשעה חודשים והעסקתם מחדש אחרי תקופה קצרה, כל זאת כדי למנוע באופן מלאכותי יחסי עובד מעביד, ולהתחמק מתשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות", אמרה ח"כ יחימוביץ'.
לדבריה, "הניצול הזה אינו עוד נחלתם של עובדים עניים, וגם מעמד הביניים סובל ממנו קשות: מורים המועסקים באמצעות עמותות, הסגל הזוטר באוניברסיטאות, סבלים ברשות שדות התעופה, ורבים אחרים. החוק הופך את הפיטורים לבלתי משתלמים ויבטיח את זכויות העובדים גם אם היו קורבן לפיטורים חוזרים ונשנים".
ח"כ חיים כץ הוסיף: "זהו חוק חשוב שמעגן את זכויותיהם של אלפי עובדים בישראל. החוק ישים קץ לפיטורים בשיטת הדלת המסתובבת".