אם חד הורית מהצפון: אין באיזור הזה עתיד
הממשלה תקיים היום ישיבה בצפון. אלא שבאיזור מוכה האבטלה לא תולים תקוות בשרים. "אנחנו חיים כמו קבצנים. אין לנו ציפיות מהם"

עובדי מפעל פרי גליל בחוצור הגלילית מפגינים נגד סגירתו צילום ארכיון: חמד אלמקת
מהעמותה היא מקבלת מדי יום מזון ומצרכים בסיסיים להתקיים. "זו באמת דוגמה לאישה, אם לילדים, שנקלעה למצב בלתי אנושי לחיות", אמר אתמול יוסי מרסלו, המתנדב בעמותה.
"הגעתי למצב שרציתי ללכת להתאשפז בבית חולים רמב"ם, רק בשביל שיהיה לי איפה לישון בלילה ולאכול בבוקר" סיפרה אתמול מרים. "אין לי עתיד וגם לילדים שלי אין עתיד כאן".
המצב נהיה קשה יותר
גם לפיני, שעובד כבר 35 כנהג מונית בצפון, כבר אין ציפיות מחברי הממשלה. "הממשלה רמסה במו ידיה את המקצוע", הוא אומר. "זה שנים שהענף מידרדר. אין עתיד למקצוע הזה, ובטח לא בצפון".
לדברי פיני, בכל שנה המצב שלו ושל חבריו הולך ונהיה קשה הרבה יותר. "אנחנו חיים כמו קבצנים", הוא אומר. "אני לוקח 15 שקל לנסיעה שבמקום אחר בארץ רק מתחילה באותו סכום, עוד לפני המטר הראשון". אחת הבעיות הקשות באיזור, אומר
פיני, היא האלימות. "בלילות אין לנהג בגיל שלי אפשרות לצאת לעבוד בגלל האלימות", הוא אומר.
פיני וחבריו הנהגים מאוכזבים מכך שמאז מלחמת לבנון השנייה לא עשתה הממשלה דבר כדי לסייע לאזור הצפון לצאת מהמצוקה. "אין תיירות בצפון, ולא נעשה שום דבר שיכול להוביל לשיפור", הוא אומר. "אני לא מצפה מהממשלה לכלום, אבל אם הם כבר עולים לצפון - שיעצרו וישאלו נהגי מוניות מה המצב שלהם ויקבלו תמונה אמיתית".