מיצג גזעני: הפתרון הסופי שוב בגרמניה

שני אמנים דנים יתלו בברלין כרזות עם הכיתוב: "הפתרון הסופי" שמציגות את המזה"ת ללא ישראל. "היהודים צריכים למצוא לעצמם מולדת חדשה"

אלי ברדנשטיין | 29/4/2010 8:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תושבי ברלין שייצאו היום בבוקר (ה') מבתיהם לעבודה ולסידורים עלולים לחשוב שהשנה היא 1942. כרזות שייתלו היום ברחבי העיר נושאות את הכיתוב המצמרר "הפתרון הסופי", ומציגות את מפת המזרח התיכון - ללא מדינת ישראל. את שטחה של ישראל מייצגת רק עיר אחת - רמאללה.

מיצג גזעני -
מיצג גזעני - "הפתרון הסופי" צילום:אי-פי
מאחורי הכרזה עומד צמד אמנים דנים, אחד מהם יהודי, יאן אגסבורג ופיה ברטלסן, החברים בקבוצת אמנות הרחוב הדנית "סורנד" שידועה בעבודות הפרובוקטיביות שלה. "כיהודי אני חושב שזו בעיה גדולה שישראל נבנתה על אדמה גנובה", אומר יאן אגסבורג, אחד מיוצרי הכרזה.

"מה שישראל עושה היום לפלסטינים זה איום ונורא, ואין לזה שום תשובה אחרת מלבד זה שכל היהודים בישראל ימצאו לעצמם מולדת חדשה, אולי בארצות הברית, בגרמניה או בדנמרק".

שגרירות ישראל בברלין פועלת מול הקהילה היהודית ומול ארגונים שנלחמים באנטישמיות כדי לבדוק אם פרסום הכרזה מהווה עבירה פלילית, ומה הצעדים שהשלטונות הגרמניים יכולים לנקוט כדי למנוע את פרסומה.
ישראלים שאוכלים ילדים פלסטיניים

"כרזה כזו שנתלית ברחובות ברלין מעוררת דאגה", אומר גורם מדיני במשרד החוץ, "לא מדובר רק על ההיבט החוקי, אלא גם על המוסרי. אסור להרשות שכרזות כאלה ייתלו ברחובות העיר". לדבריו של הגורם, "בגרמניה מתרחשים יותר ויותר אירועים וביטויים של אנטי-ישראליות, שהיא האנטישמיות החדשה. לפני יומיים רצו הגרמנים להזמין איש חמאס לכנס אקדמי, אחר כך אישרו כרזה על ישראלים שאוכלים ילדים פלסטינים. חייבים להיות יותר נחרצים במאבק נגדם".

יוצר הכרזה אגסבורג הוא מרצה באקדמיה המלכותית הדנית לאמנויות, והאמנית השנייה, פיה ברטלסן, היא אמנית ועיתונאית. אגסבורג אמר שמטרת הכרזה אינה למתוח ביקורת על היהודים, אלא להסיר מהשיח הציבורי טאבו הנוגעים להקמת מדינת

ישראל, שאותה הוא מכנה "טעות היסטורית".

קבוצת "סורנד", שבה חברים השניים, כבר נדרשה בעבר לענות בבית המשפט בדבר עבודות שיצרה, על רקע סאטירות ביקורתיות שנגעו לראש ממשלת רוסיה ולדימיר פוטין וחברת רוקחות גרמנית בשם "בייר". הקבוצה , שנוסדה בשנת 2006, אינה מזוהה פוליטית, ונוהגת לעשות צחוק ממנהיגי העולם, בעיקר באמצעות טקסטים אירוניים.

הכרזה בברלין אינה הפעם הראשונה שבה אמנות משמשת כיסוי לאנטי-ישראליות. ב-2004 הזדעזעה המדינה ממיצג המחבלת במוזיאון ההיסטורי בשטוקהולם שבשוודיה. צבי מזאל, שגריר ישראל בשוודיה לשעבר, כיבה אז את האור על המייצג, שהראה את המחבלת מהפיגוע במסעדת "מקסים" בחיפה, כשהיא מוצבת בתוך "בריכת דם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים