נגמרה השבת: איך נפטרים מדיכאון יום א'?
בתקופה המודרנית העבודה הפכה עבור רובנו להכרח עקב הוצאות משפחתיות שגדלות עם השנים. מנחה אישי מסביר איך גם נהנים

צריך להתכונן לבקשת העלאה מראש בכדי להשיג את המטרה שלשמה נפגשתם עם הבוס. ראשית, יש לקבוע תאריך יעד לבקשת העלאה. החשש מבקשת העלאה הוא חשש משתק, ואם לא קובעים תאריך מוגדר קל להמשיך ולדחות את בקשת העלאה, אך בפרק הזמן שחולף מצטבר תסכול וסבל הנובע מהפער שבין הרצוי למצוי.
בכדי להחזיר את חדוות העבודה עליכם להחליט על מועד ולעמוד בו בכדי להתגבר על משוכה המפריעה לכם ליהנות מעבודתכם. כמעט תמיד תחושת אי ודאות רעה לנו יותר מאשר וודאות, גם כאשר הוודאות אינה מה שייחלנו לו.
אנשים נוטים להאמין במשפטים כמו: "מקסימום זה לא יצליח" המביע תפיסה שגויה כיוון שכל עוד אנו לא מבקשים העלאה התשובה ממילא היא לא ולכן זהו המינימום. המקסימום שנוכל להרוויח הוא "הכן" המיוחל.
לאנשים שחוששים אני תמיד מציע לעשות תרגול של סיטואציית בקשת העלאה מול אנשים קרובים להם כאילו והיו הבוס. בקשו מהם להתנהג כמו הבוס ולבשו למפגש התרגול את אותם בגדים שאתם מתכוונים ללבוש ביום הבקשה. לבוש אותם בגדים מהתרגול יזכיר לכם בסיטואציה האמיתית כיצד לנהוג ויחזק אתכם.
גם במידה וקיבלתם תשובה שלילית לבקשת ההעלאה, תוכלו להחזיר לעצמכם את חדוות העבודה. בכדי לעשות זאת עליכם
במקום להרפות ולהתייאש ולזלזל בעבודתכם כפי שעושים אנשים רבים לאחר הסירוב, עליכם לשוב לעבודה ולהראות חריצות ונאמנות בלתי מתפשרת וכן לשווק את עצמכם, לדוגמא בפינת הקפה ובקרב הממונים לעבודה ואנשי מפתח. דאגו שהפעולות שאתם עושים בעבודתכם מעבר לרגיל יגיעו לאוזני הבוס.
כמו כן, בעבודות רבות ניתן ליצור הסכם מחודש עם הבוס ובו בתמורה להגדלת תפוקות העבודה תגדל גם המשכורת שלכם. זאת בכדי לגרום לבוס להבין שהסירוב היה בגדר טעות, ולהפוך את הלא לפתח ל"כן" בפעם הבאה.
עמיתים לעבודה שאנו לא מסתדרים איתם יכולים לגרום גם הם לאיבוד חדוות העשייה שלנו. בכדי להתמודד עם עמיתים מסוג זה עלינו ליצור שינוי אצלנו בלבד, זאת בניגוד לאמונה של עובדים רבים כי הצד השני אמור להשתנות עבורנו. חשוב ללמוד ליצור גבולות בנינו לבין אותו עמיתים לעבודה. להפסיק לקחת איתכם את חווית העבודה.
במשרד לא כולם חייבים לאהוב את כולם, וניתן ליצור קשרים עם העובדים שמתאימים לאופי ולתפיסת החיים שלכם תוך שמירה על יחסים קורקטיים עם האחרים. בחירה יזומה של עומק הקשר עם השותפים לעבודה תסייע לכם להחזיר את חדוות העבודה לחייכם.
קשה לשנות עבודה שהיא מונוטונית באופייה אך ניתן להפוך אותה לנעימה יותר. מכיוון שמה שנמצא במוקד תשומת הלב נוטה לגדול בהתמדה בעיני רוחנו, הסיטו את המוקד מהדברים שלא ניתן לשנותם, לדברים שעשויים להאיר את שגרת יומכם.
הביאו לעמדת העבודה שלכם תמונות, פרחים או חפצים שגורמים לכם להרגשה טובה, שמעו בהפסקות מוזיקה שגורמת לכם להרגיש טוב, פרקו מתחים אחרי העבודה באמצעות פעילות ספורטיבית או אומנותית, דרך נוספת היא ליצור קשר חברתי עם אדם שנעים לכם בעבודה ולתקשר עימו במהלך העבודה. צרו לעצמכם באופן יזום עניין בתוך השגרה האפורה.
אם לאחר שניסיתם את כל השיטות הללו, אתם חשים כי העבודה שלכם גוזלת מכם את האנרגיה ושמחת החיים וכי על אף מאמציכם אינם מוערכים בה, אל תאפשרו לעצמכם להתרגל למצב זה ולקשיים שלו. התחילו לחפש עבודה אחרת והאמינו בעצמכם וביכולותיכם למצוא שוב את חדוות העבודה במקום אחר שבו ידעו להעריך אתכם כמו שבאמת מגיע לכם.
כאשר אתם מעכבים את עצמכם במציאת מקום עבודה אתם משדרים לנפש שאתם לא מאמינים בעצמכם, ומאותו רגע התסכול נצבר. מאוד חשוב להניע את עצמנו ואת הסביבה כדי למצוא עבודה חדשה ולהשקיע זמן בכך.
בסיטואציות כאלו מעדיפים אנשים רבים להביע ציניות וביקורתיות כלפי אפשרותם למצוא עבודה חדשה. תמיד תוכלו באופן יזום לבקש את עזרת הסביבה שלכם שתסייע לכם בתמיכה בתקופה זו ובמציאת עבודה חדשה. תתפלאו לדעת כמה מהר זה קורה. אנשים רבים מוצאים עבודות חדשות דרך קשרים עם הקרובים להם. הרי כל אחד מהקרובים לכם מכיר לפחות 30 אנשים, מישהו מהם בטוח יכול לקדם אתכם. היו פתוחים לשינויים.
ויקטוריו חכים הינו בוגר לימודי גישור, אימון והנחיה אישית וקבוצתית באוניברסיטה העברית בירושלים. לפרטים נוספים: http://www.victorhakim.com