דיור מוגן לגיל הזהב: איך בוחרים בית שני?

יותר ויותר קשישים מחפשים לעצמם פתרונות דיור מחוץ לביתם, מטעמים שונים. איך עושים את המעבר ומה צריך לדעת לפני שעוברים?

nrg חברה | 19/8/2010 7:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כיום, יותר ויותר מבני  גיל הזהב מחפשים לעצמם פיתרונות דיור מחוץ לביתם, אם מטעמים רפואיים, חברתיים או אחרים. איך עושים את המעבר ומה צריך לדעת לפני?

יש גם בריכה?
יש גם בריכה? רובי קסטרו
מגמת המעבר למסגרות דיור מוגן הינה כלל עולמית. בישראל קיים קיימים פתרונות מגוונים למסגרות דיור מוגן – בתי דיור מוגן פרטיים או במסגרת רשתות ארציות, בתים כפריים או בנייני דירות, בתי דיור מוגן קטנים ואינטימיים או בעלי דיירים רבים ועוד. ההחלטה על המעבר אינה פשוטה.

לאחר שנות שגרה רבות בבתיהם, משתנים צרכי אנשי אוכלוסיית גיל הזהב ולכן, עליהם לחפש פתרונות דיור. אכן, החלטה זו מגיעה לרוב מקושי להמשיך להתגורר בבית, רצון להפיג את הבדידות ולהנות מחיי חברה שוקקים ומהפעילויות הרבות בבתי הדיור המוגן.

המעבר לבית דיור מוגן מתחיל בחיפוש אחר המקום המתאים ומלווה בשיקולים רבים, ביניהם רפואיים, כלכליים ואף משפחתיים. אם כן, איך בוחרים את המקום המתאים ביותר?

השיקולים המרכזיים שבהם כדאי להתחשב לפני הבחירה

הגדרת צרכים אישיים - כדאי לכל אדם השוקל לעבור למסגרת דיור מוגן להגדיר לעצמו מהם הדברים החשובים לו בבית בו הוא רוצה לחיות – האם חשובה מעטפת הליווי הרפואי הצמוד? האם חשובים הפעילויות והחוגים המגוונים? האם חשוב שהבית יימצא בקרבת מקום לעיר מגוריו? או למשפחתו?

היכרות עם הפתרונות הקיימים - חשוב כי האדם השוקל לעבור למסגרת דיור מוגן יידע מהם הפתרונות הקיימים עבורו בשוק. כאמור, קיים מגוון רחב מאוד של פתרונות לדיור מוגן כאשר לכל בית השירותים הייחודיים שאותם הוא מציע.

טיפול רפואי – לחלק מאוכלוסיית גיל הזהב יש צרכים רפואיים להם יש לתת מענה שוטף. חשוב לבדוק - האם יש במקום צוות רפואי אשר אמון על הטיפול בדיירים במשך 24 שעות? האם במקום מועסקת, למשל, דיאטנית שמסייעת להתמודד עם צרכי התזונה של הדיירים? האם קיימת במקום מחלקה סיעודית למקרה של הידרדרות במצב הבריאותי של הדיירים?

צוות וצוות רפואי - חשוב לבדוק מיהו הצוות הרפואי ו\או כללי שמפעיל את בית הדיור המוגן. חשוב לוודא כי לצוות הרפואי הכשרה מתאימה וניסיון מספק בטיפול באוכלוסיית גיל הזהב, כמו גם סובלנות, שירותיות ואדיבות כלפי צרכי הדיירים. אתם יכול לבוא לבקר בבית ולשאול את הדיירים במקום האם הם מרוצים מצוות העובדים והאם הם קשובים לבקשותיהם.

מיקום - חשוב לדעת מהו מיקום הבית המוגן ומהן השלכותיו – האם הוא ממוקם במרכז העיר? האם האזור שקט? האם נוח להגיע למיקום או האם יש חנייה מספקת?

עלויות כלכליות  - מסגרות הדיור המוגן מיועדות לרוב למבוגרים שהממון מצוי בכיסם. לכל מסגרת בית דיור מוגן קיימים תנאי תשלום שונים – ישנם בתים המבקשים תשלום "דמי כניסה",  ישנם תשלומי פיקדון הנשארים בבתי הדיור המוגן למשך תקופת המגורים, ישנם בתים המבקשים תשלום עבור דיור לתקופת ניסיון אשר בסופה מוחזר התשלום בחלקו או במלואו, ישנם בתים המבקשים תשלום

נוסף עבור סל השירותים המורחב שהם מציעים כגון פעילויות פנאי שונות – טיולים, סיורים ועוד. רוב בתי הדיור המוגן מבקשים תשלום חודשי קבוע עבור אחזקות שונות, בנוסף לדמי הכניסה או לפיקדון.

בכל אופן יש לזכור כי בנוסף לעלות הראשונית (פיקדון או דמי כניסה) ישנו תשלום חודשי קבוע וכן עלויות נוספות עבור ניקיון, ארוחות וכדומה.

סיכום

הגידול המתמיד בהיצע בתי דיור מוגן וכתוצאה מכך התחרות על ליבו של הצרכן מאפשרים למצוא בית חדש בהתאם לדרישותיכם. בישראל, מוצעים פתרונות מגוונים החל מבתים מפוארים בלב העיר או דיור כפרי בסביבה ירוקה – במסגרת בעלות שונה  כשכל בית דיור מוגן נבדל מהאחר בתנאי המגורים אותם הוא מציע.

חשוב ביותר לאדם השוקל לעבור למסגרת שכזו לבדוק מהם הפתרונות הקיימים בשוק, מהו אופיים, מיקומם ומהו סוג הטיפול הרפואי המוענק במקום. עוד חשוב, לבדוק מהי העלות השוטפת והאם יש בידיכם מקורות הכנסה מספיקים לטווח ארוך.

נכתב על ידי מרכז מידע גיל הזהב – יעוץ בבחירת בית דיור מוגן

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/homepage -->