הושעה מוהל שערך בריתות בצורה לקויה
מוהל שפועל בקריות 18 שנים התפרסם ביכולת לבצע ברית באופן שהתינוק כמעט ולא בוכה. כעת מתברר שהוא פשוט חתך מעט מדי

אחד ההורים שבנו נימול אצל אותו מוהל סיפר ל"מעריב": "פנינו למוהל הזה כי הוא היה מפורסם בכך שהוא גם חרדי שמקפיד כל יום ללכת למקווה וגם מוצלח מבחינה מקצועית ולכן אצלו תינוקות כמעט ולא בוכים בעת הברית, רק שלא הייתי יכול לנחש שהתינוק שלי לא בכה בגלל שבקושי חתכו לו".
כאדם חרדי שעבר ברית בעצמו, לא ראית את ההבדל?
"האמת שראיתי, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. הבעיה שלי היא מה נעשה אם נצטרך להסביר לילד שהוא צריך לעבור ברית מילה פעם נוספת, עם כל הכאבים שכרוכים בכך".
הרב חיים משה וייסברג, מפקח מוהלים ארצי וחבר הוועדה הבין-משרדית של משרד הבריאות ומשרד הדתות בפיקוח על מוהלים ולהסמכתם מסר בתגובה: "ראוי להבהיר כי בשום אופן לא נגרם נזק בריאותי לאף אחד מהילדים והשאלה היחידה היא האם הבריתות בוצעו על פי ההלכה. בדקנו 25 ילדים, אחד מהם, כבן שנתיים נזקק לתיקון של הברית, לגבי שניים נוספים נצטרך בדיקה חוזרת ושאר 22 הילדים נימולו על פי ההלכה.
"אתמול גם ערכנו שימוע למוהל שבמשך 18 שנים מעולם לא הוגשה נגדו אף תלונה, לא אתית ולא מקצועית. הטעות שלו בוצעה בתום לב והוועדה מינתה שלושה מפקחים על מנת שהללו ייבדקו את הילדים שעברו אצלו ברית וייתכן שבהמשך יפורסם שמו של המוהל כדי שההורים שילדיהם נימולו
לדברי הרב וייסברג בהשוואה לתחום הרפואי, בתחום הבריתות יש את המספר הנמוך ביותר של "תקלות מבצעיות". מתוך כ-50-60 אלף בריתות שנערכות בשנה, הן של מוהלים והן של רופאים, יש רק עשרות תלונות בשנה. בשנה שעברה היו כ-50 תלונות ומתחילת שנה זו ועד תחילת אוקטובר היו 22 תלונות, כמו למשל על אירועים של דימום מוגבר לאחר הברית, אשר הצריך הגעה לבית חולים ותפרים. הרב וייסברג מדגיש שגם בבדיקה של משרד הבריאות התברר שגם בחלק מאותן תלונות שהגיעו בשנה האחרונה, המוהל נהג כראוי, "כל סקטור רפואי היה מוכן להתברך בנתונים כאלו", מסכם הרב וייסברג.
יצוין כי "מעריב" פנה למוהל אולם הוא בחר שלא להגיב על הידיעה.