מסע הייסורים בביטוח הלאומי
רופאת שיניים נפצעה בתאונת דרכים. מאז, לטענתה, מעבירים אותה מרופא לרופא, שכל אחד קובע אחוזי נכות שונים. "הכאב זה כלום לעומת עוגמת הנפש", היא אומרת. "אני בעצמי רופאה, ואני מרגישה שאני צריכה להצדיק את עצמי, כי חושבים שכולם רמאים"

ד''ר רינה אדוט צילום: אמיר מאירי
אך הפגיעה הפיזית התבררה כקשה פחות בהשוואה לסבל ולעוגמת הנפש שנגרמו לה מאז שפנתה לקבל את אחוזי הנכות המגיעים לה, כפי שנקבעו על ידי בודק מטעם בית המשפט מהמוסד לביטוח לאומי. לאחר שנתיים, שבמהלכן נבדקה על ידי ארבעה רופאים מטעם הביטוח הלאומי, שקבעו כל אחד בנפרד אחוזי נכות שונים ושלחו אותה מוועדה אחת לאחרת, פנתה באחרונה למבקר המדינה, בדרישה שיבדוק את התנהלות המוסד בעניינה.
"זאת ממש התעללות"
בעת התאונה שימשה אדוט כמנהלת השירות לבריאות השן בעיריית תל אביב. במהלך ניהול תביעתה נגד חברת הביטוח של רכבה, שלח אותה בית המשפט לרופא מומחה, וזה קבע כי היא סובלת ממחלת הפיברומיאלגיה, וקבע לה 50 אחוז נכות לצמיתות.
אולם, כאשר הגישה באמצעות עורכת הדין ענת גינזבורג תביעה לביטוח לאומי, קבעה הרופאה שבדקה אותה כי היא כלל אינה חולה ולא מגיעים לה אחוזי נכות. בשלב זה החלו לשלוח אותה מרופא לרופא, כאשר כל אחד קובע לה אחוזי נכות שונים.
"מה
שאני עוברת זה ממש התעללות, השפלה", סיפרה אתמול ד"ר אדוט. "אני בעצמי רופאה, ואני מרגישה שאני צריכה להצדיק את עצמי, כי הם חושבים שכולם רמאים וגנבים. ההתייחסות היא מבזה, מתישה, ואני לא רוצה לחשוב על קשישים או חסרי יכולת הבנה שמי יודע מה הם עוברים".
במכתב ששלחה עו"ד גינזבורג למבקר המדינה היא כותבת כי "התנהלות המוסד לביטוח לאומי נגועה בשרירות לב ממדרגה ראשונה, בגדר חוסר תום לב". מהביטוח הלאומי לא התקבלה תגובה.