המורים מתלוננים: ההורים מתערבים בנעשה בכיתה יותר מדי
דוח חדש של משרד החינוך: מורים רבים חשים מאוימים מההורים, ומרגישים כי הם מתערבים באופן פוגע בנעשה בכיתה. יו"ר הנהגת ההורים הארצית: "צריך להבין, אנחנו שולחים את הדבר הכי יקר לנו לבית הספר, את הילדים. יש לגלות רגישות לדאגות ההורים"

מדובר בנתון גדול בהרבה מהאיום אותו הם חשים מצד התלמידים: חמישה אחוז מהמורים בחינוך היסודי אמרו כי הם חשים מאוימים מהתלמידים, וכך גם 8 אחוזים מהמורים בחטיבות הביניים, אך ההורים, כאמור, מאיימים על המורים הרבה יותר.
הנתונים ביחסי המורים אל ההורים נאספו בשאלונים העוסקים באווירה בבתי הספר, במסגרת מבחני המיצ"ב (מדדי יעילות וצמיחה בית ספריים) לשנת תש"ע, שנת הלימודים הקודמת. הנתון המעודד בנוגע ליחסים בין המבוגרים בעולמו של כל תלמיד הוא כי 70 אחוז מהמורים בבתי הספר היסודיים מדווחים על יחסים חיוביים בסך הכל בינם לבין ההורים.
אלא שהנתון המעודד פחות הוא כי ככל שהילד מתבגר, היחסים מתדרדרים. רק 51 אחוז מהמורים בחטיבות הביניים מדווחים על יחסים חיוביים עם ההורים.
הסיבה לכך טמונה גם ביחסי הגומלין אותם מתארים המורים. לטענת 88 אחוז מהמורים, הם מעדכנים את ההורים באופן שוטף. 66 אחוז מהם אף דיווחו כי הם נוהגים לשתף את ההורים בתהליכי קבלת ההחלטות. לעומת זאת, רק 54 אחוז מהמורים דיווחו כי ההורים משתתפים בפעילויות הבית ספריות, ו-48 אחוז בלבד דיווחו כי ההורים נרתמים לסיוע ארגוני לבית הספר.
אבל לא חוסר המעורבות של ההורים מטריד במיוחד את המורים, אלא דווקא המקרים בהם הם בוחרים שכן להתערב. נתון בולט מלמד כי 18 אחוז מהמורים טוענים כי ההורים מתערבים יתר על המידה בנעשה בין כתלי בית הספר.
"התערבות מהסוג שאינו מכבד את המורים ואת בית הספר ופוגע בעבודתם", לשון הדוח. "לצערנו, הרבה מורים רואים בהורים אויבים",
לדברי בנימין, אין ספק שיש הורים שמתערבים, באופן אוביקטיבי, מעבר לדרוש. "במקרים הללו צריך להציב להם קווים אדומים", מבהירה בנימין, "הורים צריכים להבין שלבית ספר יש מנהל, שיש מורים ושיש לו"ז ואי-אפשר להגיע בכל רגע נתון, אבל יחד עם זאת בית הספר צריך לגלות רגישות לדאגות של ההורים. אני בטוחה שכשיהיו יחסים טובים, כל המערכת תהיה במצב טוב יותר".