הרמטכ"ל לחרדים: יש להחיל חובת שירות על כולם
רב-אלוף אשכנזי נפגש עם סטודנטים בקמפוס החרדי בקריית אונו והדגיש בפניהם את הצורך לשנות את המציאות בישראל, ש"בה צעירים שמתגייסים רואים פחות ופחות בני מחזורם נושאים בנטל, ובעצם מקדימים אותם בחיים". הרמטכ"ל קרא להעלות את גיל הפטור ל-24: "ערך השירות זה חלק מהחוזה שלנו עם המדינה"

גבי אשכנזי צילום: ראובן קסטרו
לדבריו, "השירות בצה"ל מבטא את האחד הערכים החשובים במדינת ישראל. מי שמכיר את הצבא יכול להבין שנבנית שם סוג של חברה". הרמטכ"ל הוסיף כי אחת המשימות של הצבא היא לאפשר לכל אחד לשרת שירות משמעותי. "אין לי ספק שצה"ל מהווה מעצב מרכזי לבני הנוער. זה מפגש יוצא דופן של חבורה צעירה , עולים דתיים,לא דתיים, חרדים, בדואים דרוזים ומהתלכיד הזה נבנית חברה. כולם מבינים את ערך השירות שהוא חלק מהחוזה שלנו עם מדינת ישראל".
בנוסף התייחס אשכנזי לשאלות הסטודנטים החרדים ואמר כי אם צה"ל יידרש לגייס מחר 10,000 חרדים, הוא יעמוד בזה, אך עם זאת הוסיף: "אנחנו לא צריכים 10,000 מש"קי דת בצה"ל, אבל נמצא לכולם מקצוע שמתאים לאופיים ולצרכי צה"ל".
הרמטכ"ל שיבח את מסלול החרדים בצה"ל, וטען כי יש בו לקרב את המגזר החרדי לכלל החברה הישראלית. לאחר מכן נשאל הרמטכ"ל על דבריו של מפקד חטיבת הצנחנים אהרון חליוה שמתח ביקורת חריפה על מסלול ישיבות הסדר, ואמר כי "מפקד חטיבת הצנחנים אל"מ חליוה היה צריך לנסח את דבריו אחרת, וגם הוא יודע את זה".

הרמטכל גבי אשכנזי בקמפוס החרדי קרית אונו
צילום: ראובן קסטרו
ביקורת במערכת הפוליטית על קצבאות האברכים
בתוך כך, במערכת הפוליטית נמתחה היום ביקורת חריפה על החלטת הממשלה לאשר את הרפורמה בקצבאות לאברכים. ההחלטה, שהתקבלה הבוקר ברוב של 14 שרים, מול שמונה מתנגדים ושלושה נמנעים, עוררה זעם רב בקרב שרי הליכוד והעבודה שהתנגדו להצעה, וכן בקרב המפלגות קדימה ומרצ. "נתניהו מכר את הציבור בישראל", אמרו במפלגת קדימה. יו"ר סיעת מרצ אילן גילאון כינה את ההסדר "מושחת ומשחית" ואמר: "הוא מנציח עיוות חברתי חמור".
שמונת המתנגדים להצעה הם חמשת שרי העבודה ברוורמן, ברק, הרצוג, שמחון ובן אליעזר, וכן שלושה
שרים מהליכוד: לבנת, ארדן וסער.
שר החינוך גדעון סער, אחד משלושת שרי הליכוד שהצביעו נגד ההצעה, אמר בישיבת שרי הממשלה: "גם ההחלטה שתבוצע בעוד חמש שנים אינה חלה על כמעט 90% מהאברכים. מעל גיל 29, מקבלי הבטחת ההכנסה". "בית המשפט עמד על כך שמטרת הבטחת ההכנסה היא סעד זמני למי שאינו יכול לעבוד", אמר סער. "אני בספק אם ההחלטה תעמוד במבחן משפטי ואני חושש מאוד שנשלם עליה מחיר ציבורי כבד".