סן פרנסיסקו: הקרב על עתיד ברית המילה
אזרח העיר יצא למאבק נגד ברית המילה ואסף עד כה 3,500 חתימות כדי להעלות הסוגיה להצבעת התושבים. "זה עניין אישי של הגבר"

הפגנה נגד ברית המילה. צילום: גטי אימאג'ס
בשבועות האחרונים הוא כבר אסף לפחות 3,500 חתימות נגד "הטלת המום שפוגעת בחסרי הישע", ואם יצליח להשיג עוד כ-3,500 חתימות עד סוף אפריל, תועמד לראשונה הסוגייה להצבעת התושבים בנובמבר הקרוב. "כפי שמגנים על נשים מפני מילה כך צריך גם להגן על הבנים", אמר סקופילד. "מדובר כאן בעניין של זכויות אדם".
סקופילד דורש להטיל קנס של 1,000 דולר על מי שיפר את החוק ועד שנת מאסר למי שיבצע את החיתוך, ונראה שלא מעט רופאים ומשפטנים תומכים בו - או לפחות מתנגדים לנוהג. "הורים רבים לא מבינים את ההשלכות ולא חושבים עליהן", אומר סקופילד. "יש למילה 18 סיבוכים אפשריים לרבות מוות. ההחלטה לחתוך צריכה להיות עניין אישי של הגבר הרי הגוף שלו לא שייך לתרבות לממשלה לדת או אפילו להוריו".
בניגוד לאירופה, בארצות הברית נוהגים גם נוצרים רבים למול את בניהם בהליך רפואי מזורז אחרי הלידה משום שהדבר נתפס כאסתטי ובריא יותר. בעבר נימולו רוב האמריקאים, כשבשנות ה-40 וה-50 הגיע שיעור הנולדים הנימולים לכמעט 80 אחוז. ואולם כיום עומד שיעורם על כשליש בלבד, בעיקר משום שבמדינות רבות הפסיקו חברות הביטוח לכסות את ההליך.
היוזמה בסן פרנסיסקו מעוררת כצפוי התנגדות רבה בעיקר
בקהילה היהודית בעיר אך סקופילד מתעקש שיש גם חלופה ליהודים - טקס "ברית שלום" טקס חדש יחסית שעורכים רבנים אלטרנטיביים באמריקה ואשר מחליף את ברית המילה. ב"ברית שלום" לא חותכים כמובן את העורלה.
באפריקה גילו שבהשוואה לאחרים, גברים נימולים נמצאים בסיכון נמוך יותר להידבק במחלות מין ובראשן איידס - המחלה שהביאה למותם של כ-20 אלף מתושבי סן פרנסיסקו, עירו של סקופילד.