מוציאים את החשק

מועמדים לשירות הציבורי עוברים סדרת "הישרדות" מייאשת. זה לא מקרי שלמנכ"לי רשות המסים, משרד רוה"מ והאוצר לא נמצאו עדיין מחליפים

יהודה שרוני | 1/11/2011 9:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנהל רשות המסים יהודה נסדרישי סיים אתמול את תפקידו. רשמית הוא פרש באפריל 2011, אלא שכל הניסיונות מאז לאיתור מחליף נכשלו. שר האוצר תר במרץ אחר מחליפים פוטנציאליים מהמגזר העסקי, אבל שום מועמד ראוי לא הגיע.

רשות המסים נותרת אם כן ללא מנהל אבל היא אינה היתומה היחידה במגזר הציבורי. מנכ"ל משרד ראש הממשלה אייל גבאי נפרד מבנימין נתניהו לפני שלושה חודשים, ועד היום לא אותר המחליף. אתמול הוזכר שמו של עוזי לוי, בכיר בקבוצת נכסים ובניין, כמחליף פוטנציאלי. אלא שהמצקצקים בלשונם מיהרו וטענו שמדובר במינוי בעייתי.

לוי, כך נטען, מגיע מהמגזר העסקי ואולי בתפקידו החדש, רחמנא ליצלן, הוא עלול ליטות חסד למגזר זה. אלא שאותם גורמים לקו בזיכרונם כששכחו שלוי כבר שימש בעבר כסגן הממונה על התקציבים באוצר. גם אייל גבאי עצמו הגיע לתפקידו הנכבד מהמגזר העסקי.
אין היום קופצים על "המציאה"

האם חיים שני, מנכ"ל האוצר הפורש שעמד בראש ועדת התחרותיות, שניהל קודם לכניסתו לאוצר את חברת הטכנולוגיה נייס, היה מינוי פגום? ואולי המפקח לשעבר על הבנקים רוני חזקיהו, שהגיח מבנק דיסקונט ונחשב נכון להיום למפקח הטוב מכולם, נחשב מינוי בעייתי?

כך או אחרת, אלה החוששים מהסתערות המגזר העסקי על התפקידים בשירות הציבורי יכולים להירגע. אין היום קופצים על "המציאה". המגזר הציבורי הפך למילת גנאי, ועל כך העיד בראיון ל"סופשבוע" יובל שטייניץ, שר האוצר. הוא הודה שכבר מספר חודשים הוא אינו מצליח לגייס אנשי

מקצוע ראויים מחוץ למערכת, והדבר עלול להוביל לבינוניות השירות.

תחושת המיאוס מפני "שירות המילואים" במגזר הציבורי מובנת. אלה המגיעים לשירות הציבורי נאלצים עם כניסתם לתפקיד לעבור סדרת הישרדות הכוללת שיחזור מפת הקשרים העסקיים שהיו או שעלולים להיות עם בכירי השירות הציבורי.

חיפוש ב"גוגל" אחר ההיסטוריה העסקית של המועמד הוא תנאי קבלה הכרחי. לאחר מכן מתחילים פרסומים בתקשורת והחשק לתפקיד מתנדף. תשאלו את רו"ח זאב פלדמן, שקודם למינויו של יהודה נסדרישי היה המועמד המוביל לניהול רשות המסים.

העיקר שיבואו

לאחר סיום הכהונה וחזרת הפקיד הבכיר לעסקים, הוא מתבקש להצטנן (או לחטוף גריפה, כפי שכינה זאת עו"ד רם כספי). רוני חזקיהו המפקח למשל לא היה יכול לחזור למערכת הבנקאית. גם כששקל לקבל ג'וב אצל יצחק תשובה, כולם קפצו נגדו.

מנכ"ל האוצר חיים שני נאלץ לסיים את תפקידו אחרי פחות משנתיים. הוא לא הסביר את המניעים לפרישתו המוקדמת, אבל נראה כי חום המטבח במערכת הפוליטית לא התאים לו. ואם מנכ"ל משרד ראש הממשלה הפורש אייל גבאי ימצא משרה במגזר הפרטי, מיד ינסו כולם לאתר על מה ולמה זכה בג'וב.

מספר אנשי עסקים שקיבלו באחרונה הצעות להשתלב בתפקידים בכירים במגזר הציבורי השיבו בשלילה. מרביתם הגיבו במילים "לא תודה", אף שבאמת ובתמים הרגישו שיש באפשרותם לתרום.

כדי לעודד את אנשי המגזר העסקי "להתייצב למילואים", מומלץ לגבש תוכנית שתעודד אותם. מדובר לא רק בפרגון החיוני, אלא גם בתמריץ כספי. כך למשל אם מוטלת על פקיד ציבור שסיים את תפקידו תקופת צינון, מומלץ לממן את התקופה שבה נאלץ הפורש להסתפק בקריאת ספרי מתח או בטיול ברחבי הארץ. העיקר שיבואו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

יהודה שרוני

צילום: דעות

בוגר מדע המדינה ומוסמך במינהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. חבר מערכת מעריב, העורך הכלכלי של העיתון ובעל טור בגלי צה"ל ובטלוויזיה

לכל הטורים של יהודה שרוני

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים