בחירות

התכונה עוברת במפלגה

דווקא האישה שפרץ עצמו הביא לעבודה היא זו שגרמה לו, כמו בן גוריון ופרס לפניו, לחפש בית חדש

אביעד פוהורילס | 7/12/2012 13:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
טוב שאמש בחצות ירד המסך על ההרכב הסופי של הרשימות. סביר להניח שלו המשכנו עם הקרקס הנודד של הימים האחרונים, מחרתיים היו זהבה גלאון ומיכאל בן ארי מודיעים במסיבת עיתונאים בצומת תפוח על חבירה לריצה משותפת. המהלך האחרון שייך לעמיר פרץ, שנטש את המקום השלישי אצל שלי, ונחת במקום השלישי אצל ציפי.

טירוף המערכות מקשה עלינו להישאר מופתעים. טבעי שבשני המחנות נשמעו אתמול בבוקר צהלות שמחה. בקדימה הרגישו שעקרו עוד מוקד כוח חשוב ממפלגת העבודה, שמצליחה לשמור בקנאות על כוחה כמובילה ברורה במחנה המרכז-שמאל, למרות השינויים הדרמטיים בהנהגתה ובאלקטורט שלה. גם בעבודה מרגישים שהשתחררו מאותו צל מרחף, שנבע מחוסר יכולתו האמיתית של עמיר פרץ לקבל את מנהיגותה של יחימוביץ', שהוא עצמו הביא למפלגה לפני שבע שנים באותו חיבוק בלתי נשכח על הספה ההיא. אפשר להבין את פרץ. מדובר בתכונה אנושית מאוד שעוברת במפלגה הזאת מדור לדור.

זה התחיל עם בן-גוריון שהצמיח את לוי אשכול, וכשלא היה מקום לשניהם, הלך בעצמו והקים את רפ"י. וזה ממשיך עכשיו בעידן שלנו, עם שמעון פרס שהביא לעבודה את עמיר פרץ. אבל פרץ, אף שהבטיח לפרס שלא יתמודד מולו, התמודד, ניצח וגרם לפרס לעזוב לקדימה. פרץ סידר לשלי בזמנו קיצור פז"ם כדי שתוכל להצטרף בלי עיכובים, אבל הוא היה צריך להבין כבר אז שהגברת הזאת אינה בובה על חוט או חיילת של אף אחד. את העצמאות שלה מפרץ היא הראתה מזמן, כשתמכה באהוד ברק לראשות המפלגה כשמולו עמד עמי איילון, ופרץ היה ראש המטה שלו. מבחינת פרץ, שם כנראה נזרעו זרעי הפורענות.
תשעה מנדטים ועשר השקפות עולם

שלי לא רואה את עצמה שייכת לטרנד העיתונאים שיפשוט על מושבי הכנסת הבאה. את הקרירות כלפי נסיכת התקשורת מרב מיכאלי, שבאה מגלי צה"ל, אפשר להסביר בכך ששלי הייתה פועלת שחורה בתקשורת - כתבת מטעם "על המשמר" בבאר שבע, דרך כתבת הסתדרות ב"קול ישראל" ועד מראיינת קשוחה שלא מנסה להתנחמד בערוץ 2.

עמיר פרץ הבין בחושיו הטובים שבהרכב הנוכחי של המפלגה, מול מנהיגה דומיננטית, אפילו קילרית, הוא יתקשה לנהל סדר יום לעומתי שיעבור בשלום מצדה של בעלת הבית.

אפילו פואד הסתגלן יתיישר מהר בגלל גחמת הנשיאות שלו והרצון

שלו לזכות בבוא העת בתמיכתה של יחימוביץ'. הפתרון של פרץ היה חבירה לסופרמרקט הרעיוני של ציפי לבני, שמחזיק תשעה מנדטים בסקרים ועשר השקפות עולם שונות.

כפי שדן מרידור לא היה יכול לחבור לאהוד ברק ב-1999 בגלל המטען הגנטי המנוגד שהוא הביא מבית אבא, אליהו מרידור, שהיה מפקד האצ"ל בירושלים, כך לבני, שמחזיקה בדעות יוניות לפחות כמו שלי, אם לא שמאלה ממנה, לא הייתה מסוגלת לחבור אליה באמת בגלל בית אמא ואבא שלה, מפקד המבצעים הראשי של האצ"ל.

אם היא לא הייתה מסוגלת, עמיר פרץ עשה עבורה את הדרך ההפוכה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אביעד פוהורילס

צילום: .

משפטן. חבר בכיר במערכת הספורט של "מעריב". מסקר את הכדורגל הישראלי ב-20 השנים שחלפו. סיקר 5 מונדיאלים

לכל הטורים של אביעד פוהורילס

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים