"יום הזעם" הבדואי הוא ניצול ציני של המצוקה
הניסיון לעורר מחאה המחברת את הבדואים עם ערביי הצפון, הפלסטינים וגלי המחאה בסוריה ומצרים, הוא מניפולטיבי ושגוי
אנחנו מנסים לפתור סכסוך קרקעות שנמשך כבר מעל 40 שנה, לטובת כל הבדואים. חשוב לזכור של-85 אחוז מהבדואים כלל אין תביעות בעלות על קרקעות בנגב. צריך להבין שבמציאות הנוכחית חיים כ- 90 אלף בדואים חיים בתוך ערי עוני, בפחונים ובצריפים, בלי תשתיות מתקדמות כמו חשמל, ביוב, מים זורמים ובלי שירותים מודרניים.

שימוש ציני בעוני. הפגנות נגד תוכנית פראוור
באדיבות: פאנט
רוב הבדואים תומכים בהסדרה, למרות שבשלב זה אין עדיין חוק אלא רק מצע של חוק, שעוד יעבור שינויים בדיונים שייעשו בו. הבדואים עצמם רוצים שינוי דרמטי שישפר לבלי היכר את תנאי חייהם. הם רוצים תוכנית שתספק להם גם תנאי מחייה נאותים וגם חינוך ותעסוקה מתקדמים.
המדינה משקיעה בנושא הון עתק. כבר כיום, כשעדיין אין חוק, הממשלה משקיעה מאות מיליונים ביישובים הקיימים והמוכרים, שבהם חיים כ-120 אלף בדואים. בשנתיים האחרונות יותר מ-500 מיליון שקל הושקעו בתוספת כ-6,000 יחידות דיור חדשות ברהט ובבניית אזורי תעשייה ותעסוקה מתקדמים כמו פארק עידן הנגב.
מה שאנחנו מציעים לכ-90 אלף הבדואים שחיים בפזורה זה מגרש חינם, גם למי שחי היום באוהל או בצריף, בתוספת דמי מעבר שהסכום הנמוך בהם הוא 100 אלף שקל למשפחה, כשהמדינה לוקחת על עצמה את פיתוח התשתיות. זה הסדר הוגן לכל הדעות.
במצב הקיים מי שמרוויח מהמצוקה הזו של הבדואים, שחיים בנגב בתת-תנאים, היא התנועה האיסלאמית וגופים פוליטיים קיצוניים אחרים. המשמעות של התוכנית להסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב כמוה כהשקעה של כ-10 מיליארד שקל בשיפור איכות החיים של הבדואים בנגב. קריעת טיוטת החוק על ידי חברי הכנסת הערביים במעמד קריאה ראשונה בכנסת, כמוהו כקריעת צ' ק על סך כשבעה מיליארד שקל.
מוצע לח"כים הערביים , במקום ללבות הפגנות וגלי מחאה נגד המהלך, לתת כתף להצלחתו. מחאת הפוליטיקאים הערביים איננה מתוך אינטרס אמיתי לרווחת חייהם של הבדואים בנגב אלא מתוך אינטרס פוליטי העושה שימוש ציני בעוני בו מצויים מרבית הבדואים בנגב.
מדינת ישראל משגשגת ביחס לכל שכנותיה. הניסיון ליצור מחאה פנימית המחברת את הבדואים עם ערביי הצפון, הפלסטינים בעזה, יו"ש וגלי המחאה בסוריה ומצרים, הוא ניסיון שגוי ומניפולטיבי. הבדואים הם אזרחים שווי זכויות במדינת ישראל ובהחלט ראוי להעניק להם איכות חיים גבוהה בהרבה, למען שגשוג הנגב ולמען עתיד של תקווה לכל אזרחי מדינת ישראל - בדואים, ערבים ויהודים כאחד.
הכותב הוא ראש מטה היישום להתיישבות ופיתוח כלכלי של הבדואים בנגב, במשרד ראש הממשלה
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg