אנטנות ליד בית הספר: בעיה אמיתית או פאניקה?
האנטנות שממוקמות סמוך לבית הספר "נגבה" פזורות ברחבי הארץ. ובכל זאת, עשרות ילדים מתלוננים על כאבי ראש. אז מה קורה שם?
למען הסר ספק: אני לא ציני. זו בדיוק השאלה שעומדת כאן על הפרק - קרינה או פאניקה מקרינה - והתשובה צריכה לעניין את כולנו, מסיבה פשוטה :ככל הידוע, ב"נגבה" אין שום דבר חריג שלא קיים באלפי בתי ספר אחרים בישראל. רמת הקרינה שנמצאה בשתי מדידות שונות שנערכו במקום, אחת מהן על ידי מודד שהזמינו ההורים, עומדת בתקנים של משרדי הבריאות והגנת הסביבה.
רבבות אנטנות כמו אלה של "הוט מובייל", שממוקמות במרכז המסחרי הסמוך לבית הספר, פזורות ברחבי הארץ. לא מן הנמנע שבבית הספר שבו לומדים הילדים שלכם שוררת קרינה ברמה דומה. ובכל זאת, עשרות ילדים ב"נגבה" מתלוננים על כאבי ראש, בחילות ושאר תחלואים. אז מה קורה שם?
אפשרות אחת היא שלא קורה שום דבר דרמטי: משהו בין וירוס עונתי למקבץ סימפטומים שנופחו על ידי כמה מההורים. האנרגיות עד כדי כך שליליות ב"נגבה", שהשבוע מישהו חיבל במנעולים בבית הספר והעירייה נאלצה להתלונן במשטרה. להורים המודאגים שחוששים לשלוח את הילדים לבית הספר, אגב, כדאי לבדוק מה המצב אצלם בבית: האם אין אנטנות בסביבה? האם בבית אין ראוטרים אלחוטיים? כמה שעות ביום הילד תקוע עם הראש בתוך הסלולרי שלו?
האפשרות השנייה הרבה יותר מדאיגה. בתסריט הזה, נבואות הזעם על קטסטרופת הקרינה שכולנו צועדים לעברה מתחילות להתגשם לנגד עינינו. בעולם המדע קיים מגוון רחב של עמדות לגבי ההשלכות הבריאותיות של הקרינה. לפני כשנתיים פרסמו 40 מומחים בכירים ממדינות שונות גילוי דעת חריף בנושא.
אם עד אז עיקר הדיון הבריאותי בהשלכות הקרינה עסק בסרטן, הנושא החדש על השולחן הוא EHS - רגישות/אי סבילות לקרינה.
הממסד הבריאותי, כולל משרד הבריאות הישראלי, ספקן יותר לגבי האפשרות הזו, אבל גם בישראל יש כמה חוקרים - כמו פרופ' אליהו ריכטר מ"הדסה" - הסבורים שמדובר באיום ממשי על בריאות הציבור. ימים יגידו אם ילדי כיתה ה' בבית הספר "נגבה" הם תחילת המימוש של האיום הזה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg