הורי מחאת הסרדינים: נשבית את פתיחת שנה"ל

ארבעה שבועות לפני פתיחת שנת הלימודים וטרם נמצא פתרון להפחתת הצפיפות בכיתות. מובילי המחאה: "דורשים פתרון מיידי"

רעות וילף | 4/8/2014 11:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הורי מחאת הסרדינים מאיימים: "נשבית את בתי הספר בפתיחת שנת הלימודים הקרובה ארבעה שבועות בדיוק לפני פתיחת שנת הלימודים תשע"ה". הבוקר (ב') הודיעו מובילי מחאת הסרדינים כי ישבשו את פתיחת שנת הלימודים הקרובה, וישביתו את הלימודים בבתי הספר בכל רחבי הארץ החל מהראשון בספטמבר. אל ההורים הצטרפו עשרות ראשי ועדי הורים מכל רחבי הארץ.

עוד עדכונים בעמוד החדשות של nrg

ההחלטה התקבלה לאחר שבשבועות האחרונים מנהלים ההורים מגעים עם שרי החינוך והאוצר, זאת על מנת לגבש מתווה שיאפשר פתרון ביניים להפחתת הצפיפות בכיתות, כבר בשנת הלימודים הקרובה. בעוד כשבוע אמור שר החינוך, שי פירון לכנס ועדה שתגבש תוכנית לצמצום יחס "מורה תלמיד" החל משנת 2015 אולם ההורים מצדם דורשים פתרונות מיידים לשנה"ל הקרובה ובנוסף מוחים על אי שיתופם בדיוני הוועדה. "הפיתרון ששר החינוך מדבר עליו יצא לפועל לא לפני ספטמבר 2015 כי הוא מדבר על בניית תכנית ארוכת טווח. זו תכנית שהיישום שלה ייקח עוד זמן רב", אומר ארז מנשה, ממובילי המחאה, "אבל משרד החינוך חייב לתת פתרון ביניים גם לשנת הלימודים הנוכחית. מה עם כל התלמידים שנכנסים לכיתות הלימוד בעוד פחות מחודש?"
צילום מסך
''דורשים שמשרד החינוך יתקצב את הפיצול או יוסיף שעות רוחב''. מחאת הסרדינים צילום מסך

ביום ראשון האחרון נפגשו מובילי המחאה עם שר האוצר יאיר לפיד, בלשכתו בתל אביב. במהלך הפגישה הציגו ההורים מתווה שיספק פתרון ביניים וייושם החל מהראשון בספטמבר הקרוב. בין הדרישות שהוצגו: הקפאת המצב הקיים, תוך פרסום הנחייה כתובה ומופרשת על ידי מנכ"לית משרד החינוך. הדרישה מגיעה לאחר שבדיון שקיימה ועדת החינוך של הכנסת לפני כחודש, הודיעה מנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן, כי שנת הלימודים הקרובה תוגדר כ"שנת מעבר", וכי רשויות שירצו להמשיך לממן פיצול כיתות יוכלו לעשות זאת גם השנה, ובתנאי שלא מדובר בפתיחת כיתות חדשות.

"הדברים אמנם נאמרו בצורה ברורה, אבל בשטח המציאות נראית אחרת". מסביר מנשה. "כיוון שלא יצא חוזר מנכ"ל מפורט ומסודר, המפקחים והמנהלים ממשיכים לאחד כיתות ולא מאפשרים לפתוח כיתות קטנות". לדבריו של מנשה, ההחלטה שלא לאפשר פיצול כיתות חדשות, תפגע בעיקר בתלמידי כיתות א', שהן כולן בהכרח כיתות חדשות. "מבחינתנו, כיתות א' קטנות זה 'ייהרג ובל יעבור', ולכן אנחנו דורשים שמשרד החינוך יאפשר לפתוח לרשויות לממן גם פתיחה של כיתות א' קטנות. במקרים של רשויות שלא מוכנות לממן, אנחנו דורשים שמשרד החינוך יתקצב את הפיצול או לחלופין יוסיף שעות רוחב שיאפשרו עבודה בקבוצות קטנות".

גורמים בכירים במשרד החינוך העריכו כי לשם יישום דרישותיהם של ההורים ידרשו כמה מאות מיליוני שקלים בודדים - סכום המוערך כפחות מאחוז אחד מתקציב משרד החינוך."זה עניין של סדרי עדיפויות". אומר מנשה.

אתמול שיגרו ראשי ועדי הורים מעשרות ערים ברחבי הארץ מכתב לשר האוצר, יאיר לפיד, שר החינוך, הרב שי פירון ויו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ עמרם מצנע וכך כתבו: "מאחר ובמהלך התקופה האחרונה נראה כי משרד החינוך נערך לפתיחת שנת הלימודים הקרובה,- מבלי שנתן כל ביטוי לבעיית הצפיפות בבתי הספר, יש בדעתנו,
שלא  לפתוח את שנת הלימודים הקרובה וזאת עד למתן פתרונות ממשיים בהתאם למתווה שהוצג בפגישה עם שר האוצר".

"אנו פונים אליכם בבקשה לקיים בדחיפות דיאלוג אינטנסיבי (...) וזאת לשם מציאת פתרונות הולמים למצב הקיים, ובכך לאפשר לכולנו לפתוח את שנת הלימודים הקרובה במינימום פגיעה בתלמידים". ועדי ההורים החתומים על המכתב מייצגים בין היתר הורים מהרצליה, תל אביב, אשקלון, פתח תקווה, כפר סבא, ראש העין, מעלות, נהריה, אשדוד ובת ים. דרישותינו צנועות, ברורות ומותאמות באופן מלא לאילוצים הקיימים ביישום מידי לשנת הלימודים הקרובה". אומרים ההורים, "הצענו למעשה תכנית גישור לשנה הקרובה, עד לרפורמה מלאה בנושא שהבטיח שר החינוך בשנת 2015.  יחד עם זאת אם הסוגיה לא תבוא לידי פתרון כבר בשנת הלימודים הקרובה זעקת ההורים תציף את כל הארץ".     

ממשרד החינוך טרם נמסרה תגובה.                                                      
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...