אוכלים כשר: איטלקית מקומית עם טירמיסו שמימי

מבקר הבית של nrg יהדות ביקר במסעדת אונו בתל אביב, והתרשם בעיקר מהקינוח, אבל גם ממנת קרפצ'ו הסלק, ומפיצת הקוראטרו פורמאג'ו. והפוקצ'ה? לא חידשה יותר מידי

ראובן כהן  | 2/6/2013 9:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסעדת אונו שממוקמת בתל אביב ליד המוזיאון, מחדשת כמה דברים בז'אנר המסעדות האיטלקיות הוותיק. אונו מציעה חוויית בילוי יחידה במינה עבור האוכלוסייה המחפשת אוכל כשר במסעדת שף איטלקית באזור המרכז.

התפריט אונו מפתיע כבר בשלב החלוקה למנות. כאן לא מדובר בחלוקה המסורתית - מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות אלא למחלקות שונות, הכוללות ברוסקטות, אנטיפסטי, סלטים, פסטות בעבודת יד, דגים, פיצות יוצאות דופן ואף 'קרודו' - דג נא במחיר נאה (20-100 ₪). כמו כן, מוצעת ארוחת טעימות הכוללת מגוון ממנות המסעדה ב 180 ₪ לסועד.
 
טקסטורה אוורירית ומרקם מושלם. מנת הטירמיסו
טקסטורה אוורירית ומרקם מושלם. מנת הטירמיסו צילום: ראובן כהן

המסעדה עוצבה על ידי ירון טל, ובנויה בסגנון מודרני עם נגיעות של עיצוב איטלקי קלאסי המבוסס על ריהוט כבד וצבעים כהים. חלל המסעדה גבוה, מחופה בזכוכיות. ניכר כי הושקעה חשיבה רבה על העיצוב אך מיקום השולחנות לעומת זאת נראה לא נכון וממוקם לכל אורך המסעדה בטור ומעניק תחושה של "לבד במסעדה" , חיובי עבור מחפשי האינטימיות, שלילי לאלה שיוצאים למסעדה ורוצים להרגיש שהמקום עובד והומה אדם.

נתחיל מהסוף, ויסלחו לי המאכלים המגוונים והטעימים שהוגשו לנו - הטירמיסו. הידעתם שהמילה tiramisu משמעותה היא "הרם אותי"? ואכן זה מה שהקינוח עושה.. החוויה בפה שמימית. הטירמיסו לא מתוק מדי, מעודן ומאפשר ליהנות מהטקסטורה האוורירית שלו והמרקם המושלם של הקרם. אם אתם רוצים לשבת על ספל של הפוך וקינוח קטן, זו וודאי ההמלצה שלנו באונו.
ומה בתפריט?

הפיצה: קוראטרו פורמאג'ו - פיצה המשלבת ארבע גבינות, מורגש כי הגבינות איכותיות, הבצק דק וקריספי, ובאופן כללי המנה באמת טעימה. חבל שהמנה הוגשה רותחת ובלי אזהרה כי המשולש הראשון לא יהיה מהנה כמו שהוא צריך להיות. את הפסטה אהבתי, ולא בגלל הפטריות. התוספת של היין במקרה הזה הייתה בעיני מעולה ונתנה טוויסט טוב לטעם, בתוך הביס היתה ניגודיות כיפית כזו עם קצת חמיצות מהיין, בלי שהמנה תהיה יומרנית.

הפוקאצ'ה - קלאסית וטעימה, התוספת של שיני השום מעניקה למנה נופך איטלקי קלאסי, אך יהיה מוגזם לומר שיש בה מקוריות מיוחדת, בטח שלא הממרחים.

הקפלטי - ניסיתי לאכול עם הידיים בהמלצת המלצר ולא היה רעיון מבריק... הקפלטי עצמי היה עם מרקם אל-דנטה בדיוק במידה, טעמים מעט דהויים המחייבים לטבול את המנה בקערית הפרמז'ן ותוספת שמן הזית המעורב בבלסמי מצומצם שהוגש. מנה מלאת אופי, המצדיקה את השם מסעדת שף איטלקי.

קרפציו סלק בתוספת חמוציות - רעיון מקורי, ביצוע מדויק של רמת בישול הסלק, מנה מתקתקה ובגודל הנכון.

סביצ'ה סלמון - מנה מעוררת ומאירת עיניים שמרוב יופייה קשה להשחית אותה במזלג. מנה עשויה נכון, הייתי משנה את תוספת הפלפל הירוק לפלפל חריף כדי להפוך את המנה לבועטת ופחות נינוחה.

אישית, אני ממליץ לכל חובבי העיר הגדולה להוסיף את אונו כנקודת ציון ביום או ערב טיול בעיר, הסמיכות למוזיאון וודאי יכולה להיות חלק מהלו"ז, זאת יחד עם המנות במקום, ואווירת החופש הייחודית לתל אביב יהפכו כל ערב ממוצע למשהו שכיף להיזכר בו. תהנו!!


רוצים לקבל בחינם שני גיליונות סוף שבוע של מקור ראשון? לחצו כאן היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק