דוס אנד רול: סושי סופר מהדרין מגיע לשטעטל
ביקוש הולך וגובר הביא את מותג הכשרות המהודר "לנדא" למצוא פתרונות הלכתיים ולהעניק תעודת כשרות לסושייה חדשה בבני ברק. הדבר יביא את המאכל הפופולרי לתודעה של המיינסטרים החרדי "היה צריך את המותג הראשון שיעשה זאת"
סושייה חדשה נפתחה לאחרונה בבני ברק והצטיידה בתעודת כשרות מהודרת במיוחד של הרב משה יהודה לייב לנדא, רב העיר, והדבר מבשר על כניסת טרנד הסושי לתוככי הציבור החרדי האדוק. עד כה, ההכשרים המהודרים שניתנו לסושיות ברחבי הארץ היו כאלה שאינם מקובלים על רוב המיינסטרים החרדי, אולם הכשר "לנדא" הוא אחד המותגים החזקים ביותר בתחום.עוד כותרות ב-nrg:
- טיול, גמרא ומשה גפני: כך החרדים נופשים
- מה הסיבה למשבר עם יהדות ארה"ב?
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
השקת המסעדה החדשה, סושיק שמה, היא יותר מעוד פתיחה של חנות בעיר השוקקת, ומהווה אולי שינוי בתרבות הצריכה החרדית. מאז הגיע טרנד הסושי לישראל, מותג כשרות שנחשב מהודר לא העניק גיבוי למאכל היפני. הסיבה לכך נעוצה בשורה של מורכבויות הלכתיות וחששות הנוגעים לכשרות האצות המצויות בו. אמנם מותגי כשרות כמו בד"ץ בית יוסף ורבנות מהדרין ירושלים מספקים כבר שנים הכשרים לסושיות, אך שניהם לא מקובלים מספיק בקרב המיינסטרים החרדי-אשכנזי.

''אפשר למצוא פתרונות''
אפרת ליכטנשטט
מאחורי אי מתן ההכשר עמדו סיבות נוספות, בראשן היעדר ביקוש מספק. עד כה אכילת סושי רווחה בעיקר בקרב חוג החרדים המודרניים ואלו הסתפקו בהכשרים שצוינו. לכן המותגים המהודרים כמו לנדא או בד"ץ העדה החרדית לא התאמצו למצוא פתרונות ולהכשיר את המוצר באופן מהודר. עם התגברות הביקוש, נדרש מותג הכשרות לנדא למצוא את הפתרונות ההלכתיים ולהכשיר את המוצר.
גורם בכיר בתחום הכשרות הסביר ל-nrg יהדות כי בעולם ההכשרים ישנן מגמות, וגופי כשרות נחשבים מובילים אחריהם את השאר. "כולם ידעו על הבעיות וגם ידעו שאם רוצים – אפשר למצוא להן פתרונות. אבל היה צריך את הראשון שיעשה זאת. לנדא הוא מותג נחשב ומקובל מאוד, ואני מאמין שכעת, לאחר שהסושי קיבל את חותמת הכשרות היוקרתית, לארגונים אחרים יהיה קל יותר להעניק הכשר. הם ישתמשו בפתרונות שלנדא הציעו, או יחשבו על פתרונות משלהם, אבל המהלך הזה יניע אחרים לפעולה".
הגורם מוסיף כי עצם העובדה שבלנדא הכשירו את הקרקע הדבר יביא גם להיכרות של הציבור החרדי עם המוצר, וכתוצאה מכך תחול עלייה בביקוש ולבסוף הדבר יפעיל גם יזמים נוספים שירחיבו את תפוצת המוצר.
רועי צרור, מקים המסעדה ובעל קבוצת צרור, סיפר על חודשים של מגעים עם אנשי הרב לנדא עד שההסדרים נחתמו. הדרישות המחמירות ביקשו לבדוק אצה אצה, מבלי לשטוף אותן בקערות מים. כמו כן, הייתה התמודדות עם נושא הטונה, שמתברר כבעייתי מבחינת ההכשר המחמיר – דבר שהביא את צרור להקים לצד החנות פס ייצור טונה עצמאי.
"זו הייתה הדרישה של נותני ההכשר", הוא מספר, "אנחנו מקווים להקים סניפים נוספים, ומפעל הטונה הקטן שהקמנו ישמש את כולם". לדבריו, הרעיון להקמת החנות בבני ברק ולהשגת ההכשר הגיע לאחר ש"הרבה חרדים רצו לאכול ולא יכלו. לקח זמן עד שהכירו את הסושי, אבל ברגע שהכירו - נפתח התיאבון".
מקור ראשון במבצע היכרות. הרשמו לקבלת הצעה אטרקטיבית » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg