שדרוג לסעודת שבת: גפילטע פיש וקוגל עם גראס
שף שמבשל עם קנביס לסלבריטאים מוכרים מהוליווד פרסם ספר בישול ואפייה שכולו על טהרת הקנאביס. "אם יעשו לגליזציה בישראל, אני עולה על המטוס הראשון ואבשל למי שרק ירצה"
במספר מדינות בארצות הברית כבר חוקי לחלוטין לעשן גראס ולהשתמש בקנאביס בבישול, אז למה לא לגייר אותו ולהשתמש בו גם במטעמים מסורתיים יהודים? שף המכנה את עצמו JeffThe420Chef, יהודי אורתודוקסי (לשעבר) הוציא לאחרונה ספר בישול ואפייה שכולו על טהרת הקנאביס. הספר עצמו אינו מוגדר כיהודי או ככשר, אך מתכונים רבים שהכניס הינם ממיטב המטבח היהודי-אשכנזי.עוד כותרות ב-nrg:
לראשונה בישראל: רבנית אורתודוכסית תנהיג קהילה
סאטמר: "אסור לנשים חרדיות ללמוד באקדמיה"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כך למשל ג'ף מציג בספר החדש, “The 420 Gourmet: The Elevated Art of Cannabis Cuisine”, מתכונים לגפילטע פיש, חלה, קניידלך, לטקס (לביבות) וקוגל עם קנאביס. "אני מכיר את כל המאכלים היהודיים שאתה מכיר, אבל עם טווייסט משלי" הוא אומר, "חלה, גפילטע פיש, עוף, כל סוגי הקוגל שאי פעם טעמת". בנוסף, ג'ף נוהג להמציא שמות יצירתיים למאכלים שלו, כל למשל קוגל הפך ל'פודינג אטריות פלפל-פקאן סטלן".

קיגל עם גראס
צילום: יח''צ
בביקורת לספרו באתר החדשות היהודי-אמריקני 'הפורוורד' מוזכר כי לפני שנה קיים אירוע בשם "Pot Shabbat" (שבת גראס) בחוף המערבי בארצות הברית לצעירים יהודיים, וכי הוא מקיים סעודות דומות לסלבריטאים מהוליווד שאת שמם הוא לא מסכים להסגיר. הקונספט הוא בישול ואפייה של מאכלים יהודיים, עם שדרוג שהופך את כל המשתתפים להרבה יותר שמחים וקלילים. "בארוחה זו אני מבשל שני סוגים של כל תבשיל או מאפה, האחד עם קנאביס, והשני בלי, כך שכולם יוכלו להשתתף ולאכול".
בשיחה עם nrg אומר ג'ף כי הוא בכלל התחיל את דרכו בעולם בישולי הקנאביס בעת שבישל עבור מישהי חולה עם מרשם קבוע. "אני גר בקליפורניה, והיתה אישה מבוגרת שהייתי מבשל עבורה עם קנאביס, כי זה היה מקל לה על הכאבים. בסופו של דבר למדתי לבשל בשבילה הרבה מעבר למה שכולם מכירים, בראוני או עוגיה עם גראס. התחלתי בכך שלמדתי להכין חמאת קנאביס, בה אני משתמש בהרבה מאוד מתכונים".

חלה עם גראס
צילום: יח''צ
ג'ף פיתח עד כה לא פחות מ-500 מתכונים בהם הוא משלב קנאביס, ואילו בספר החדש הוא משלב 100 מהם. "יש בספר מתכונים כשרים, טבעוניים, כאלה שיותר בריאים כמו סלטים וכאלה שפחות. חשוב לי שכל אחד יוכל לטעם מאכלים עם קנאביס, במטעמים שהוא הכי אוהב". לאחר שהפך למפורסם ברחבי ארצות הברית בעקבות כתבה עליו ב"דיילי ביסט" הפופולארי, קיבל הצעה לכתוב את הספר באחת מחמשת הוצאות הספרים הגדולות, 'הארפר קולינס'. בינתיים הוא חתום על עוד חמישה ספרי בישול, ואף הוא צפוי להנחות תוכנית בישול עם קנאביס בטלוויזיה האמריקנית.
האם המשפחה היהודית שלך תומכת במקצוע הלא שגרתי?
"בטח! הם מתים על זה. התמיכה הכי טובה שלי מגיעה מהמשפחה, שלושת הילדים שלי הכי תומכים, הבן הגדול אחראי על המדיה החברתית והשיווק של העסק, האמצעי שלי שולח לי כל הזמן כתבות בנושא, והקטן בן ה-16 מחכה שיגיע לגיל הנכון כדי להצטרף אף הוא לעסק. אני מבשל 'פוט שבת' כל הזמן עבור המשפחה שלי. לשני ההורים שלי יש אישור רפואי לרכישת גראס, והמאכלים שאני מכין להם ממש מקלים על הכאבים".

גפילטפיש עם גראס
צילום: יח''צ
לג'ף הרבה משפחה בארץ, והוא אומר שישמח מאוד ליצור שיתופי פעולה עם שפים ישראליים "אני מת להיות בקשר עם ישראלים, אבל אני מבין שבישראל לא פשוט כמו בקליפורניה להכין מאכלים כאלה מבחינה חוקית. אם יעשו לגליזציה בישראל, אני עולה על המטוס הראשון ואבשל למי שרק ירצה".
מקור ראשון במבצע היכרות. הרשמו לקבלת הצעה אטרקטיבית » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg