 |
הכי מתאים לי לצאת פעם בשבוע למסע ליקוטי דליקטסים בארץ, להדרים לנאות סמדר שבערבה ולקנות שם גבינת צאלה אורגנית מחלב עזים, להרוות את הצימאון בלאסי, להצפין לחוות רום שעל הר כמון, לשתות יוגורט מחלב עזים, בעיקר זה עם התמרים. בדרך להצטייד בגבינה בסגנון פטה של חוות אלה, ולשם איזון גם בגבינת עוזרר עשירה של הר הרוח, ולא לשכוח, חלילה, את הבולגרית העדינה והברינזה הנהדרת, מחלב עזים אורגני, של כפר כישור. אבל כשאין זמן לכל הטיול הזה קופצים לשדות שעל גבול הרצליה
ורמת-השרון, למשל, ובהזדמנות זו גם בוחרים ירקות, פירות, קמח ופסטה אורגניים ומתפתים בקלילות מפתיעה לדבש פרחי בר אורגני של משפחת ארז מכליל או לדבש אשלים או אקליפטוס של קיבוץ ארז. בבית משלבים גבינת עזים צעירה ודבש, ולא מתחרטים. כי מדובר בקלוריות מענגות מאוד. החטא הזה היה לא רק טעים, אלא גם בריא. חלב עזים פחות אלרגני, עשיר יותר מחלב בקר במינרלים (סידן, ברזל ואשלגן), בוויטמינים (C ,B2 ,B1 ,A) ובניאצין , והלקטוז (סוכר החלב) שבו קל יותר לעיכול.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מבט מבפנים על החנות. צילום: יהונתן שאול
|
|
 |
 |
 |
 |
|
עזים אורגניות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נתחיל בגבינות וביוגורט האורגניים של כפר כישור, כי הם עדינים במיוחד ומתאימים גם למי שנרתע מגבינות עזים חריפות. כפר כישור שבגוש תפן הוא כפר לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים. במחלבה החדשה שלהם הם מגבנים גבינות בעלות אופי ים תיכוני, רכות וקשות למחצה: בולגרית מלוחה במידה, ברינזה מצוינת, "הגר" (גבינה קשה למחצה), " אביגיל" (גבינה קשה) ויוגורט איכותי. הכל מחלב עזים אורגני. העזים השחורות של חוות רום רועות במרעה טבעי במדרונות של הר כמון, המשקיף על בקעת בית הכרם. במחלבה של החווה מייצרים 14 סוגי גבינות רכות וקשות בסגנונות שונים. למשל, גבינות בסגנון צ'רקסי, גבינה מעושנת שתוסיף יופי ועניין למגש הגבינות, גבינה בסגנון קממבר עטופה בעלי גפן חמצמצים והכי הכי זה היוגורטים, עם תות ועם תמרים. ואם אתם בעניין של דיאטה, שימו לב לגבינות של חוות אלה, התיישבות יחידים בנגב הצפוני, לא רחוק מקיבוץ סעד. הגבינות, הנמכרות תחת המותג "אדמה", מעובדות במחלבה של יצחקוב בקיבוץ סעד ומכילות רק חמישה אחוזי שומן. גבינה לבנה, גבינה צפתית, פטה ולבנה טובה, וגם יוגורט, הכל אורגני ואיכותי, מיוצר מחלב עזים הרועות בשדות מרעה טבעיים. גם העזים של קיבוץ נאות סמדר ניזונות במרעה טבעי, אבל טעם הגבינות שונה, כי בבקעת שיזפון שבדרום הר הנגב העשבים אחרים, וגם לאקלים, לסוג העזים ולצורת עיבוד החלב יש השפעה על הטעם הסופי של הגבינות. במחלבה, הסמוכה לדיר, מייצרים גבינה בסגנון פטה טובה ששמה "ערבה", לבנה , גבינה מסוג קממבר ששמה "עין המדבר", " שומית", שהיא גבינה רכה, "צאלה ", גבינה קשה מיוחדת מאוד, וגם יוגורט ולאסי נחמד, שזה משקה יוגורט בסגנון הודי. הכל אורגני למהדרין, גם המיצים, הזיתים, שמן הזית, היינות והפירות הטריים שמגדלים שם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | הגיעו גבינות בסגנון צ'רקסי. צילום: יהונתן שאול | |
|