ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
העולם שמעבר לווילון
מיכל גורביץ` עם הצצה אל היקום האלטרנטיבי של ארוחות הפאר המוטסות
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מיכל גורביץ'
8/6/2004 6:24
גם טיסה היא עניין יחסי. יש טיסות שהזמן בהן נמתח לאין קץ ומותיר את הנוסע עם פטישים ברקות, שפשוף בברכיים וכאב בגב התחתון.
 
אבל ישנן טיסות, שחבל על כל דקה שעוברת עד לנחיתה. כמו טיסה במחלקה הראשונה של בריטיש איירווייס. אז לפני שאתם שולפים את כדורי השינה, כדאי שתדעו מה אפשר לקבל תמורת ‭3,100‬ דולר שעולה כרטיס טיסה במחלקה הראשונה מתלאביב ללונדון ‭504)‬ דולר במחלקת תיירים‭.(‬
   
עברתם על פני הווילון המסתורי שמפריד בין המחלקה הראשונה לשאר המטוס, אותו וילון שתמיד שיגרתם לעברו מבטים עורגים בשעה שהברכיים שלכם השתפשפו בגב המושב שלפניהם והמרפקים נחו בחיקם של השכנים לכיסא.
 
דבר ראשון אתם מובלים לתא אישי בעיצוב ייחודי, ליצירת אווירה פרטית מרבית, המאפשרת ליהנות משקט ומשלווה. המושב מעניק תמיכה לגב התחתון ולזרועות, ובלחיצת כפתור הוא הופך למיטה מפנקת. בלוויית כריות, שמיכת פוך וחליפת שינה אישית מכותנה, הופכת השינה למתוקה עוד יותר. בנוסף,
ניתן לכוונן את מנורת הקריאה האישית ולעמעם את אורה בהתאם לצורך.
  
כל נוסע מקבל ערכת טיפוח אישית לגבר או לאשה, הכוללת גרבי כותנה, מסכה לעיניים, מברשת ומשחת שיניים, מוצרי טיפוח לעור ועוד. אבל עוד קודם לכן מקבל כל נוסע במחלקה הראשונה, מיד עם עלייתו למטוס, שמפניה צרפתית איכותית. זהו האפריטיף הקלאסי לקראת מה שהולך להפוך לארוחת גורמה של ממש.
  
כדי להבטיח שהרכבי המזון והמשקאות במטוסים יהיו מן המשובחים בעולם, הקימה החברה הבריטית מועצה מיוחדת של מומחים - המועצה הקולינרית של בריטיש איירווייס. הצצה בשמות החברים במועצה חושפת שמות שמשלהבים את דמיונו של כל חובב אוכל באשר הוא. מישל רו, השף והבעלים של מסעדת ‭Waterside Inn‬ באנגליה, ריצ'רד קוריגן ממסעדת ‭The Lindsay House‬ בלונדון ומרק אדוארדס, השף הראשי של מסעדת NOBU בלונדון, הם רק חלק מאותה רשימה. הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר בסיעור המוחות שהתקיים ביניהם בדרך להרכבת התפריטים שיוגשו באוויר. 
 
שמפניה צרפתית איכותית עם העלייה למטוס. צילום: מתוך האתר
עדיין אין מרתף יינות
כל נוסע יכול לאכול בלוויית בן זוגו או בגפו, ואם יחפוץ, אפילו תחת שמיכת הפוך, בעודו נהנה מן התוכניות המוקרנות במערכת הבידור או מסרט המוקרן במכשיר הווידאו האישי.

מרתף יינות (עדיין) אין על מטוסי החברה, אבל תפריט היינות במחלקה הראשונה מגוון ומעודכן. הנוסעים יכולים לבחור ממגוון סוגי בקבוקי השמפניה, שלושה סוגי יין אדום, שלושה סוגי יין לבן, יין קינוח ויין פורט. 

אגב, מחקרי שוק הראו כי נוסע ממוצע שותה בכל טיסה ארוכת טווח בין שמונה לעשר כוסות שתייה (קלה ואלכוהול‭.(‬ על מנת לענות על הביקוש הזה מצייד מרכז הקייטרינג של חברת התעופה את כל המטוסים בכל שנה בכמות של כחצי מיליון ארגזי יין.
  
על הקרקע, כמובן, יש לבריטיש איירווייס מרתפי יינות, ואלה מעודכנים להפליא. למעשה, מדובר בכמאתיים סוגי יינות – אוסטרליים, צרפתיים, קליפורניים, דרום-אפריקניים ועוד. מלאכת הרכבת סוגי היינות לכל טיסה היא מלאכה מקצועית המחייבת הבנה של צורכי השוק לצד התאמה של סוגי היין לאזור הגיאוגרפי שבו מתבצעת הטיסה ודגש מיוחד על התאמת היין לארוחות.
  
סיור בחברת הקייטרינג של החברה בנמל התעופה הית'רו מגלה סדר מופתי והקפדה על סידורי האבטחה והניקיון. החברה משקיעה לא רק במוצרים יוקרתיים כמו לובסטרים, קוויאר, סלמון מעושן, פרליני שוקולד איכותי ושמפניה, אלה גם ביצירת מנות פשוטות יותר, שמוגשות בצורה אסתטית ככל האפשר ומעוררת תיאבון.
  
תפריט לדוגמה במחלקה הראשונה כולל סלמון סקוטי מעושן עם קוויאר ורוטב קרם פרש מתובל בשמיר, עוגת לובסטר שמוגשת עם תרד מוקפץ, ולקינוח עוגת מסקרפונה ברוטב תותים מתובלים בחומץ בלסמי. ואחרי ארוחה כזו, צפייה בסרט ואינספור פינוקים, אין ספק שהנחיתה הופכת לרכה יותר.
 
הכותבת היתה אורחת של חברת בריטיש איירווייס
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...