ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
האוקיאנוס נכנס לכושר
למרות מגבלות הכשרות ועודף היומרנות, מצליחה "פאסיפיק" להנפיק אוכל טוב
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
פוריה גל, זמן תל אביב
20/6/2004 17:49
"פאסיפיק" ממוקמת בבית מלון קראון פלאזה. הקרבה לים, פלוס העובדה שהמתחם מלא באנשים אינטרנשיונליים, מצליחה ליצור הרגשה מנותקת. בשולחן הסמוך לחלון ישב איש עסקים מאפיר בן תפוצת אירופה, ובהה, כמו שאומרים, בגלים המתנפצים.

הוא גמע באטיות מהבירה שלו, כפי הנראה שאל את עצמו מה הוא עושה כאן ומה כל כך חמוד בארץ חמדת אבות. בשולחן אחר התרווחה משפחה צרפתית מעונבת. אין זאת אלא שכל התיירים שנמצאים בארץ התרכזו
אותה שעה ב"פאסיפיק" במעין מפגש פסגה. זו גם הסיבה ש"פאסיפיק", מסעדה די אלגנטית, היא ככל הנראה לא תהיה הבחירה הראשונה שלכם לחגוג בו יומולדת שנתיים לבת אחותכם.

המטבח של "פאסיפיק" בנוי על פיוז'ן, שזה אומר גם צרפתי קלאסי, גם כשר, וגם עם אלמנטים מהמזרח הרחוק. במילים אחרות, קחו כמה סינים ותאילנדים, הטבילו אותם בחלב קוקוס ולמון גראס, למדו אותם צרפתית ואז תאכילו אותם באוכל של בד"צ הרב עובדיה יוסף.
אין יותר מדכא תיאבון ממאבטחים
ובכן, יחסית לשאיפות היומרניות, יוצא אוכל טוב. השף רונן כהן (שהחליף לאחרונה את פרנק אזולאי) מצליח לעמוד במשימה בלי שאלפי סינים אחוזי נקם יתקפו אותו בשנתו. לאחרונה הם (ב"פאסיפיק" הכוונה, לא הסינים) פצחו גם בעסקיות משתלמות ב-69 שקל, דרך מוצלחת לראות את הים ולאכול טוב בלי להתמלא בחול.

למנה ראשונה הזמנו כבד אווז חם על חציל אסיאתי ורוטב קוקוס, דבש ובוטנים (42 שקל). המנה הייתה משובחת, אם כי לא ממש הבנו מהו חציל אסיאתי ובמה הוא שונה מחברו האירופי, אם כזה בנמצא.

 אכלנו גם טונה צרובה בשומשום על מצע גוקמולה וקולי מנגו (40 שקל), שהייתה טובה לנו לגוף ולנפש, טרייה ועסיסית. בצלחת העמוקה נוצרה תערובת מלבבת של אבוקדו ומנגו, שהעלו בנו מעין אסוציאציה של רוני סופרסטאר ומוזיקה: אין לך מושג מה מחבר ביניהם, אבל הם מתחברים מצוין.

לעומת זאת, לאוסובוקו טלה בבירה שחורה ופירה (85 שקל) היה טעם טלה חזק ודומיננטי מדי. לא יכולנו להימנע מהתחושה שאפילו הטלה (שלא לדבר עלינו) היה מעדיף בישול בטאבון או על האש ולא בקדרה. אכלנו גם פילה בקר על בטטה מושחמת בתרד (80 שקל), שהיה חביב.

אבל הכוכב נולד של הערב היה מרק הטום יאם (24 שקל) בגרסת אברהם אבינו. את השרימפס המשוקץ שבמקור החליף עוף, יחד עם חלב קוקוס ולמון גראס, והיה מדהים ומענג.

ואם אפשר נסיים בטיפ קטן לקברניטי "פאסיפיק": מה שיקפיץ, לדעתנו, את המסעדה אל על, כמו ההבדל בין נבטים-פארש לנבטים מוקפצים, הוא אם יסדרו למסעדה כניסה נפרדת מהרחוב. אין דבר מדכא תיאבון יותר ממאבטחים בכניסה ומעליות של בית מלון.

פאסיפיק. הירקון 145, טל': 5201169, פתוח: א'-ו', -12:30חצות. מוצאי שבת סגור.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...