 |
סלח לי אבי כי חטאתי ביג טיים. הרהורי החטא החלו כבר משחר ילדותי ועד כתיבת שורות אלה אני רק מוסיפה חטא על פשע. לשמחתי, ואולי לצערכם, אני לא לבד, שהרי כולנו חוטאים. במה חטאנו, אתם מיתממים? מדי יום ביומו, אנו שוגים בהרגלי אכילה לקויים: אוכלים מהר מדי, הרבה מדי, לעיתים קרובות מדי, בזמנים לא נכונים והגרוע מכל - מפריזים בכמות הסוכרים. סו וואט, אתם תוהים? סו חטאינו הרבים מביאים להצטברות רעלים בגוף שמתגבשים בשלב כלשהו לכדי מחלות שונות. לדאבוננו, מחילה וכפרה מאוטוריטה דתית לא יעזרו במצבנו, אבל ניקוי רעלים אולי כן. הרופא האוסטרי ד"ר פרנץ קסאבר מאייר, גרס שהרגלי האכילה הלקויים שאנו רוכשים
מגיל צעיר, לצד חטאים נוספים כנגד הטבע, מאלצים את המעיים לעבוד בתפוקה מלאה וללא הפוגה. בהדרגה המעיים הופכים בצקתיים, תפוחים, מודלקים, לוחצים לכל הכיוונים וצונחים כלפי מטה. מעבר לתיאורים הפלסטיים הלא-כל כך מרנינים, הוא טען שאם מעיים חולים שכאלה לא יטופלו נכון, כל האיברים יורעלו והגוף יחלה מהר מאוד. הד"ר החרוץ הציע שני דרכים לניקוי הגוף: האחת, צום בן יומיים בלוויית נוזלים של תה צמחים ומי מרק ירקות. את ההצעה השנייה, והמעניינת לא פחות, הוא מכנה "התוכנית החלקית", והיא נסמכת על אכילת לחמניות יבשות (שלא לומר עבשות) ומוצרי חלב. מן הראוי לציין ששתי השיטות מחייבות פיקוח רפואי מלא.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
כך נראה יום בדיאטת הלחמניות היבשות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
שתייה: בבוקר, מיד לאחר הקימה מהמיטה, יש להכין כפית שטוחה של מלח אנגלי בתוך כוס של רבע ליטר עם מים פושרים ולשתות. מקלחת: שלוש פעמים חמה וקרה לסירוגין, לזמן קצר, במיוחד בגפיים. ארוחת בוקר: לכל המוקדם חצי שעה לאחר שתיית המלח האנגלי. צריך לאכול לחמניות מיובשות עם כמה כפיות של חלב או לבן. לחמניות יבשות - המתכון המלא: קונים לחמניות רגילות (ללא תוספות) בכמות הדרושה ליום אחד, מניחים אותן על ארון באוויר החדר והופכים אותן כל 24 שעות. במזג אוויר רגיל מקבלות הלחמניות את הייבוש הנכון לאחר 3-4 ימים. הן צריכות היות קשות, כך שכשלוחצים עליהן בשתי אצבעות עדיין מורגשת מעט גמישות, כך שהאצבע יכולה ללחוץ עוד 1-2 מילימטרים. כאשר חותכים את הלחמניה, היא צריכה להיות מיובשת בכל מקום אבל לא להתפורר.
ללחמניות שני תפקידים עיקריים: א. על ידי לעיסה ממושכת לומדים כיצד לאכול. ב. הלעיסה הממושכת היא גירוי לבלוטות בדרכי העיכול להפרשת הנוזלים שלהן. האכילה: הלחמניות המיובשות נחתכות לפרוסות דקות, מהן נוגסים חתיכה קטנה בכל פעם. יש ללעוס בין 30-50 לעיסות עד שתיווצר בפה מעין דייסה. כעת מוסיפים חלב או לבן בכפית קטנה וממשיכים ללעוס עד שיווצר מעין מרק. רק עכשיו אפשר לבלוע במנות קטנות.
אזהרה! עם הסימן הראשון של שובע, יש להפסיק את האכילה. מזון שאוכלים מעבר לתחושת השובע לא יעוכל, והוא יגרום לרעב לפני הזמן.
כאשר חדלים מאכילת הלחמניות, יש להפסיק גם בשתיית החלב מהכפית. בשום פנים ואופן אין לשתות חלב לבד, כי הוא על תקן מזון נוזלי ולא שתייה. השתייה: בחורף יש לשתות 2.5 ליטרים ליום ובקיץ 3.5. כדאי לשתות מים רגילים או מינרליים לא תוססים ואפשר גם תה צמחים קל, כשחליטת התה לא תעבור 2 דקות. כמה ששותים - יותר טוב לגוף, אך יש להעדיף סשנים של שתייה בני 2-3 לגימות ובהפסקות. |  |  |  |  | |
|